Nektek is elegetek van?

A helyesírással kapcsolatban nincs olyan, hogy ki így, ki úgy gondolja. A helyesírás alapműveltség. Nem kell nyelvtannácinak lenni, de az, hogy az ember még a legalapvetőbb dolgokat is figyelmen kívül hagyja, még arra sem veszi a fáradságot, hogy legalább a helyesírás-ellenőrző által aláhúzott szavakat kijavítsa..
Tehát, ha valakinek az alapműveltsége nemhogy hiányos, de tűzzel-vassal tiltakozik az ellen, hogy egyáltalán legyen neki ilyene, az ne lepődjön meg azon, ha ezt páran szóvá fogják neki tenni. Ahogy írtam régebben is: a jószándékú emberek helyesírásába szinte senki nem szokott belekötni. Ha valakinek az írás sem megy, de fenyegetőzni, pocskondiázni viszont nagyon tud, azt nem fogom, és szerintem velem együtt még sokan mások sem megsajnálni.

"Az utcán se megyünk oda senkihez azzal, hogy "Hol a Hősök tere b*szd meg?""
Persze, hogy nem, de ne vegyünk egy kalap alá egy "bszd meg"-et és egy j-ly felcserélést, a kettő teljesen más kategória.
Amúgy, mint írtam, nekem is fontos a helyesírás, úgyhogy ezen ne vitázzunk, mert egyetértek, csak ahogy az elején írtuk egy páran, a hangnem a lényeg, hogy ne fölényeskedve, hanem segítő szánkékkal javítsuk ki. Aki így szokta, azzal nem vitázom. :)
Egy általános iskolás gyerek jellemét, ízlését még nagyon könnyű rossz irányba terelni, mert nem tud úgy elvonatkoztatni, a tanult vagy megtanulásra váró dolgokat társítja más dolgokkal (pl egy nem szeretett tanár viselkedése stb).
De tényleg nem okoskodásból írom, vagy hogy veszekedjek, csak még emlékszem, hogy én is mennyire érzékeny voltam az ilyesmire, voltak tantárgyak, amiket emiatt megutáltam, aztán később, egy másik (lelkes, segítőkész) tanár mellett szeretettem meg. Igaz, mi nem vagyunk tanárok, de valamekkora felelősség rajtunk is van mint felnőtteken, ha tanácsokat adunk egy gyereknek itt a fórumon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!