Nektek is elegetek van?

Engem mindkettő zavar: az ilyen beszólongatások, és a helyesírási hibák is (ez jobban).
Attól, hogy nem szépíró versenyen vagyunk, ugyanúgy jönnie kéne a helyesírásnak, arról nem beszélve, hogy azért van a helyesírás-ellenőrző, hogy javítsa az esetleges hibákat. Aki elküldi úgy az írásait, hogy tele van piros vonalakkal, nem tűnik egy kicsit igénytelennek és butának?

A hangnem tényleg nem mindegy, de azért lásd be, nem ok nélkül piszkálnak ezzel.. Idegenek közt az interneten az egyetlen véleményalkotó lehetőség a másikról, ha megnézed, hogy mi írt és azt hogyan írta. A segítő szándékú, jóindulatú, de helyesírási hibáktól hemzsegő válaszolókat, ahogy itt tapasztaltam, sokkal kevesebb arányban oltják le az írásuk miatt, mint azokat, akik azt hiszik, hogy "ők szarlyák a spanjolvijaszt", vagy azokat, akik azt hiszik, hogy nagyon viccesek, közben el sem érsz a cinikus poénjaik végére, mert kiszúrja a szemed a helyesírásuk.
Kellene lenni az emberben legalább annyi vágy az igényességre, és a saját nyelvének a helyes használatára, hogy legalább nyomokban tartalmazzon valamit, amit a lökött fejébe próbáltak verni a tanáraik, mert szerintem ez ugyanúgy jellemzi az embert, mint a káromkodás, az utcán köpdösés, az orrban turkálás, mivel csak annyi lenne az illető dolga, hogy odafigyel (utánanéz).
Neked például a központozásra nem ártana, kifejezetten rossz úgy olvasni valamit, hogy sehol egy vessző, vagy egy pont. De gondolom, ez most provokáció akart lenni részedről.

Nekem nem, mert engem is zavar ha valaki nem tud rendesen írni.
Egy-egy elütésen, betűcserén fennakadni fölösleges kekeckedés, viszont amikor valakinek hemzseg a hibáktól a beírása, az már igénytelenséget és műveletlenséget mutat. Egy sms-ben ahol számít a karakterek száma én is rövidítek amit tudok, de a neten már gyerekesnek hat az olyan írás, mint pl: vok, naon és társai.
Nálad meg zavaró az írásjelek hiánya, ettől nehezebb olvasni, ha így szólsz hozzá akkor ne csodálkozz, ha beszólnak.

Látom, az írásjeleknél a kérdezőnk is hiányzott.
Nekem az igénytelenségből van elegem, meg abból, hogy a válaszomat elvárják, de annyi tiszteletet már nem kapok, hogy ne nekem kelljen összeraknom némelyik kérdező mondanivalóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!