Nyári vakáción lévő 14-20 köztis fiatalok, ti mikor szoktatok kimászni az ágyból?
Reggel? Délben? Délután?
Mert a közeli rokonom(17) szerint teljesen normális hogy leghamarabb 12-kor dongják fel a legyek.
A kérdezőnek példát még mindig nem mondtál, hogy mondjuk tegyük fel Te mit csinálsz reggel/délelőtt?
Illetve ez nem "élősködés" egyáltalán, na meg a fiatalok többsége kicsit csúsztatva él.
Aki mondjuk éjfélkor, vagy hajlnali 1-2 felé, vagy később fekszik le, nem fog reggel 6-kor felkelni.
Nálad valami súlyos gond van ha komolyan gondolod amiket eddig írtál...
7 körül kelek és teszem a dolgom amivel eltartom a családom.
Elég demoralizáló tud lenni amikor 12 körül elfáradva először megállok enni és pihenni negyed órát nagy mamlaszokat látok dögleni az ágyban miközben volna tennivaló nekik is nem kevés.Az is elég rossz amikor olyan munkákért fizetek velük kb egyidősöknek amiket ők is megtudnának csinálni.Már ha sikerülne ébren lenniük.
És ha esetleg le akarom tolni őket azzal jönnek,hogy amit művelnek hétszámra ,az ő korukban teljesen normális.
Gondoltam megkérdem már itt is ,lehet én vagyok a buta.
:)
KÉrdező, te hülye vagy ?
Az miért élősködés, ha 10-ig merészelek aludni ? Bocs, nem tudtam.. Te valószínűleg visszafizetted az eltartásodra összegyűlt pénz az évek folyamán, nem ? A babakocsid árád, az iskláztatásodét, az ételt, amit megettél, a vizet. Hiszen te is élősködtél a szüleiden, nem ?
Ja, amúgy anya néha még vissza is küld aludni, hogy minek keltem fel, olyan korán / 7óra/.
Ökörségeket írkálták utolsó.
Nem arról volt szó amiket összehordasz.
Az ,hogy téged ,hogy kapat el anyukád nem ide tartozik.
Azt viszont tudni kell minden 14-20 közötti mamlasznak, hogy nem fog mindig minden készen hullani az ölükbe , jó lesz ha szokják az életet és a munkát amivel jár.Mihasznasággal ,henyéléssel, lustasággal nem lesznek életképesek soha és az ilyenek nem fognak kelleni sehova senkinek.
Nem mondtam ,hogy 7kor kell kelni csak arra voltam kíváncsi,hogy a délig alvást tényleg normálisnak gondolják e mások is.Mert ugye aki 2ig-4ig lóg a neten és arról csetel milyen uncsi az élete persze,hogy nem bír hamarabb előkecmeregni.
Nem fordult meg soha a fejemben, hogy "tartoznék" szüleimnek azért mert felneveltek és a megfelelő szigorral embert faragtak belőlem.Sokkal inkább hálás vagyok nekik a jó példáért amit mutattak és azért mert olyanná neveltek aki megáll a lábán önállóan és soha nincs rászorulva senkire.
De ,hogy az ilyen elkapatott éjszakákon át a neten lógó lelkiismeretlen, hétalvó, semmirekellőkből mi lesz majd ,arra gondolni se merek.
-irkáltál
-bocsi
"De ,hogy az ilyen elkapatott éjszakákon át a neten lógó lelkiismeretlen, hétalvó, semmirekellőkből mi lesz majd ,arra gondolni se merek."
Ezeket a jelzőket jól elsoroltad, csak egymáshoz nem sok közük van.
Azaz ha valaki tovább alszik, attól nem lesz lelkiismeretlen és semmirekellő.
Sőt, képzeld attól, ha valaki 12ig alszik is lehet önellátó és fog munkát találni.
Másban nőttél fel, máshoz szoktál és emiatt teljesen más a szemlélet módod.
Ez TELJESEN NORMÁLIS, mint már többen jelezték az pedig, hogy ezt te nem tudod megérteni a te bajod.
Amiket pedig írsz én személyesen is kikérem magamnak.
21 éves vagyok. Mindig is ha tehettem, sokáig aludtam, pihentem.
Amikor kellett mégis segítettem itthon és tökéletesen el tudom látni magam bármikor.
A te felfogásod szerint nekem is egy "életképtelen mihaszna senkinek" kéne lennem.
Nos valószínűleg ennek pont az ellenkezője fog érvényesülni, még van kb 2 évem az egyetemen (MSc-n), de már most sorban állnak a jobbnál jobb állásajánlatok.
Hmm akkor lehet ilyen "lustán" is kellek én másoknak?
Még egy kis bónusz, "tegnap" is hajnali 3ig a neten "lógtam", ezért ma 12kor keltem.
De ezt én teljesen normálisnak tartom azért is, mivel informatikus vagyok és dolgoztam. Talán, de csak TALÁN aki éjjel a neten lóg nem feltétlenül csak szórakozik, ezt is szem előtt kellene tartani.
(Ráadásul még anyámat is megvártam, aki szintén hajnali 3kor ért haza és 12 után kicsit, később kelt mint én.
Ilyen a munkája, nálunk reggel mindenki alszik és mégis mindig minden elkészül. Furcsa nem?)
Szerintem pedig az lenne a normális, ha a körülöttem lévő nagy mamladékok 8 és 9 között lehuppannának az ágyról és azon járna a hangyányi eszük, hogy mivel is tehetnék hasznossá magukat.Ha pedig úgy adódik ,hogy némi munkával pénzt kereshetnek akkor kihasználják az alkalmat és nem hagynák ,hogy idegenek happolják el előlük a
lehetőséget.
És akkor is ha fejre álltok, azt tartom helyesnek ,hogy (a hasznos munkában elfáradt)fiatalemberkéknek ,legkésőbb éjfélkor a takaró alatt van a helyük és húzzák a lóbőrt ezerrel ,nem pedig a "facen" majomkodni hajnalig.
Hogy Te 77-eske más ritmusban élsz ,az a te dolgod.Nem hiszem ,hogy Te lennél a követendő példa, akkor sem ha neked úgy jó ahogy csinálod.Mert nincs annyi hozzátok hasonló foglakozású, hogy a Ti példátok adja az általánosan követendő normalitást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!