A fiatalok körében csak jobbikosnak lenni a "menő"?
A fiatalok közül kb. mindenki a Jobbik nézeteivel ért egyet, egyértelműen ez a "legmenőbb" párt.
Az MSZP vérciki, na de mi a helyzet az LMP-vel és a Fidesszel?
"Az MSZP vérciki, na de mi a helyzet az LMP-vel és a Fidesszel?"
Nem az MSZP a vérciki hanem a Fidesz. LMP pedig közömbös ilyen szempontból.
Egyetemista vagyok, én azt látom, hogy maga a politika úgy általában égő. Szal legyél akráhova szavazó, azt inkább nem mondod el.
Jobbikot nem szabad felvállalni egyetemi berkeken belül, mert különben elkönyvelnek nácinak. Mindezek ellenére ismerek pár Jobbikost.
A fideszt néhányan vállalják, de ezt úgy próbálják kimenteni, hogy kissebbik rosszként definiálják a választásukat.
LMP-sekből nincs sok, de aki az, arról általában fixen lehet tudni: pl zsidó, antirasszita, critical massos, Legalizáld lelkületű. Az LMP-sek büszkék magukra, oldaltáskájukon ott figyel a sárga embléma.
MSZP-s fiatalt még az életbe nem láttam. Mivel az MSZP szavazótáborának az átlagéletkora 50, ezért statisztikailag elég nehéz is lesz találni.
Én ezt látom egyetemi napjaim során. Mondjuk ez az egész leginkább választásokkor jön elő, közben csendesebb.
Az egész baloldali ideológiával nem tudok egyetérteni. Ameddig nem ismertem az általános emberi természetet, én is baloldali voltam. Milyen szép gondolat is, hogy az emberek segítik egymást, és mindenki munkája egyaránt fontos, és értékelendő. Sajnos a valóság kicsit más, és nem csak felülről van megvetés. Emiatt az LMP és MSZP ki vannak zárva, Gyurcsány és a DK, akinek a "fasiszták ellopták a szakdolgozatát" szóba sem jöhet.
A Jobbik ideológiája sem valami szimpatikus, én biztos, hogy nem tudnék azonosulni az antiszemitizmussal (véletlenül holokauszt emlékmű koronázás, majd mentegetőzés), homofóbiával(azt hiszem ezt nem kell bemutatni), és rasszizmussal (szeparáció, jobbik program 41. oldal körül).
Mivel ezek egyikét sem szeretném kormánypozícióban látni, ezért csak a Fidesz marad. Orbán sok rossz tulajdonsága ellenére is a jelenlegi legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!