Minek kell az idei érettségizőknek ajándékba adni Hoffmann "kedves" szavait és az alaptörvényt? Azt hiszik ettől a propagandától majd jobban elkezdik kedvelni a fiatalok azt, aki sokaknak tönkretett a jövőjét?
Ki tett tönkre mit? Mi van? :D
Gondolom azért kell átadni, mert az idén fogadta el a Parlament ezt a törvényt, aki idén érettségizik, vigyen is haza belőle egyet. Nekem is van egy a polcomon, egy eseményen osztogatták, biztosan érdekes lesz 20-30 év múlva elővenni. Ha nem, akkor addig leselejtezem.
Egyébként sokaknak érdemes lenne elolvasni, egyrészt alapvető jogaink, az állam működése, és még sok minden benne van, talán aki egyszer is elolvasta, elgondolkozik egy fél pillanatot mielőtt diktatúrázni kezd.
"Ki tett tönkre mit? Mi van? :D "
Azokat akik a változtatások miatt nem tudják elkezdeni a felsőoktatást. (ez főként a gazdasági és jogi karokra igaz)
De millió egy riport és cikk foglalkozott ezzel. És mindegyiknek az lett a vége, hogy a kormány munkájának "hála", sokaknak bezárult a felsőoktatás, mert anyagilag nem engedhetik meg. Egyedül a fidesz gondolja másként.
ÉS ami a legjobban elmondja a lényeget a tönkretett jövőről:
Mert elkúrták ezt is és propagandával próbálnak javítani.
Ez bejött az 1930-as és 1940-es években, de a mai korban, az internet korában messze kevés.
Most azon vesszünk össze hogy el lett-e lehetetlenítve a jövőd? Szerintem nem, 4-5 oldalról meg tudnám világítani hogy miért nem, de nem az én dolgom hogy meggyőzzelek.
Hogy Hoffmann Rózsáról mi a véleménye a felhergelt diákoknak, én is tapasztalom, vicc az egész. Akkor is röhögtem mikor 6-7 éve Magyar Bálintot szidta a sok hülye a nyomoráért, meg a rossz érettségiért. Azon is csak röhögtem, pedig ha valamit utálok tizenéves korom óta, az az SZDSZ. Tanulj akkor nem lesz gond, vagy ne tanulj de akkor viseld el a személyes vereségeidet (mint én).
Az meg, hogy ez propaganda, én is belátom, biztos azért mert nem vagyok fideszes... És? A pártok célja hogy megszerezzék és megtartsák a hatalmat, ezért kormányon is tesznek olyan eszközökkel amiket helyesnek tartanak.
Továbbra is fenntartom hogy van értelme kiosztani ezt. Ha új BTK-t, PTK-t, ART-t, vagy ilyesmit fogadnak el, azt nyilván nem osztogatják, de azért egy alaptörvény van olyan jelentős hogy sokak polcára kikerüljön. Ha fideszeséket kivéve mindenütt a kályhában végzi, akkor is. Már csak azért is mert jó pár évtizedig ez a törvény lesz érvényben, akármilyen pártok jönnek nem fogják megváltoztatni, ezt ők tudják a legjobban.
"Tanulj akkor nem lesz gond, vagy ne tanulj de akkor viseld el a személyes vereségeidet (mint én). "
AZért ezt idén még be lehet nyögni. Persze be lehet jutni 100, illetve 250 helyre. GYakorlatban már mindenki tudja, hogy ezek a szakok tandíjasok lettek, de ott van alátszat és ezért nem lehet azt mondani, hogy tandíj van idén. Ha tanulsz akkor bejutsz. DE jövőre ez már nem lesz igaz. jogi és gazdasági (amit a politikusok többsége is végzett államin) szakokon jövőre nem lesz állami hely. Így azt se lehet mondani, hogy tanulj és bejutsz államira.
Csak akkor jutsz be ha fizetsz.
Igen és? Egyrészt szoc helyzetért való plusz pontok gondolom maradtak, tandíjkedvezmények mindig is lesznek, szociális ösztöndíj lesz.
Másrészt a "fizetős" se úgy néz ki, hogy nem kezdheted el ha nem csengetsz ki egy csillió forintot. első félév után rögtön átsorolások vannak, a jobbak mennek az ingyenesbe, a rosszabbak (én is jártam így a legvégén) mennek a fizetősbe.
Harmadrészt ott van a részösztöndíjas és a teljesen fizetős helyek közti különbség, ez se mindegy.
Negyedrészt indul egy csomó (tudom, mert a mi sulinkban is így lesz) ösztöndíjprogram, amit magáncégek, alapítványok kezdeményeznek. Ha mégis elkallódna a tehetséged akkor majd ezek fölkarolnak. Ja, hogy csak azokon a szakokon amikre valóban szüksége van a cégeknek is? Szelaví, az meg, hogy a "politikusok" milyen szakon és hogy végeztek, egy bukott rendszer öröksége, amikor mindenki az állam csecsén próbált meg jól járni. Most is, a lehetőségek viszont szűkülnek, meg a szemlélet is változik.
Ja és ennek a 3 szerencsétlennek meg a sorstársaiknak valaki elmagyarázhatta volna, hogy attól hogy kevesebb a hely valahol, még nyugodtan lehet rá jelentkezni.
Tudod az a baj hogy olyanok szakértenek és keltik a rémhíreket a felsőoktatásról, akik vagy nem jártak az elmúlt 20 évben egyetemre, vagy úgy tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!