Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek kell az idei érettségiző...

Minek kell az idei érettségizőknek ajándékba adni Hoffmann "kedves" szavait és az alaptörvényt? Azt hiszik ettől a propagandától majd jobban elkezdik kedvelni a fiatalok azt, aki sokaknak tönkretett a jövőjét?

Figyelt kérdés
[link]
2012. jún. 18. 01:55
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

"Másrészt a "fizetős" se úgy néz ki, hogy nem kezdheted el ha nem csengetsz ki egy csillió forintot. első félév után rögtön átsorolások vannak, a jobbak mennek az ingyenesbe, a rosszabbak (én is jártam így a legvégén) mennek a fizetősbe. "

De azt nem érted meg, hogy jogi és gazdasági szakokon egyáltalán nem lesznek ingyenes helyek. Nem lesz hova átsorolni.

"Harmadrészt ott van a részösztöndíjas és a teljesen fizetős helyek közti különbség, ez se mindegy. "

Ez pedig csak korlátozott szakokra vonatkozik. Persze az idei adatokból kiderült, hogy 10000rel kevesebben jelentkeztek mint amennyi részösztöndíjas hely volt.

"Negyedrészt indul egy csomó (tudom, mert a mi sulinkban is így lesz) ösztöndíjprogram, amit magáncégek, alapítványok kezdeményeznek. "

Nagyon kevés cég ad ösztöndíjat.

"Ja és ennek a 3 szerencsétlennek meg a sorstársaiknak valaki elmagyarázhatta volna, hogy attól hogy kevesebb a hely valahol, még nyugodtan lehet rá jelentkezni. "

Mint mondtam nem mindenhol. Ahol idén még lesz ott pedig nevetséges, látszat számot állapítottak meg. Még a rektorok is utánatelefonáltak, hogy jelezzék elírták egy 0-val. Majd kiderült, hogy nem.

A kormány se nem kérte ki a cégek véleményét, se nem támaszkodott pályakövetési statisztikákra. (Még az MTA is tiltakozott) A keretszámoknál csak érdekek volta.

A poén, hogy Hoffmann azt hitte, hogy ha átalakítják a keretszámokat, sokkal többen fognak ter.tud.-ra jelentkezni. Idén közel 1000-rel jelentkeztek kevesebben mint tavaly.

2012. jún. 18. 03:03
 12/31 anonim ***** válasza:
45%

Az a szomorú, hogy az érettségizők zöme még így sem olvassa el az alaptörvényt. Mint ahogy azok sem, akik szidják, mint a bokrot.

Nem kell szeretni, de illene ismerni.

2012. jún. 18. 06:20
 13/31 anonim ***** válasza:
73%

AZ Alaptörvényt nem is érdemes elolvasni! Egyrészt súlyos jogi hiányosságok vannak benne, másrészt a Fidesz akkor és úgy módosítja,ahogy akarja.

A régi Alkotmányt kellett volna megtartani,és azt olvasni.

Hoffmann pedig tönkretette a szegényebbek egyetemre jutását.

Azért kapjátok meg,hogy legalább a szavaival vigasztaljátok magatokat.,

2012. jún. 18. 06:29
 14/31 anonim ***** válasza:
71%

Hogy szegény diákok tudjanak mivel fűteni.

Mellesleg elmondaná valaki az előrehozott érettségik eltörlése mire volt jó?

Vagy esetleg a röghöz kötés (ami elsősorban az orvosokra vonatkozik)?

2012. jún. 18. 06:36
 15/31 anonim ***** válasza:
11%

Na egy újabb sértődött érettségiző, aki azt hitte, h majd bejut 200 ponttal és elbohóckodja az x évet és kezében is a diploma.

Sajnálom, de ennek a ti érdeketekben vége.

Most is mehetsz jogra csak jól tanulni.

2012. jún. 18. 07:49
 16/31 anonim ***** válasza:
73%

Bevallom én örülök hogy a "csúnya rossz" liberálisabb rendszerben érettségiztem.

4 év alatt amiből tudtam előrehozottat csináltam.

9. osztályban németből és informatikából.

10. osztályban angolból , földrajzból

11. osztályban történelemből

A végzős évem nagyon laza volt órarend szempontjából.Volt amikor 3 órám volt 1 nap.Könnyebben feltudtam készülni az emeltre.

Sokkal jobb volt hogy előre megcsináltam őket.

Akinek megy az és gyorsabban halad miért ne tehetné le előbb?

Ez az új "terv" valami hülye kommunista felfogás.Mindenkit az átlag közé akarnak nyomni.

2012. jún. 18. 09:16
 17/31 anonim ***** válasza:
16%

Már máskor is olvastam ezt a kommentet és akkor se értettem, h ez miért volt jó?

H angolból, németből, töriből, földrajzból, infóból?

Ezek szerint neked a magyar meg a matek számított, de melyik sulin kérik ezt?

Meg minek érettségiztél Németből, mikor egy nyelv kell, meg minek két választott tantárgy?

Ugye földrajz meg infó.

Miért nem tudtad le gyorsan a három fölösleget és mentel hamarabb a matek, magyarból, h ha nem sikerül még akkor is legyen egy esélyed újra vizsgázni?

2012. jún. 18. 09:25
 18/31 anonim ***** válasza:

Matekkal soha nem voltak gondjaim de nem éreztem hogy le tudnám előbb tenni.

A magyarral viszont mindig hadilábon voltam.

Azért is érettségiztem le hogy kevesebb órám legyen a későbbiekben.Az érettségi nyelekből nekem 1 traning volt.Már megvan a középfokú mind a kettőből.

Történelemből csináltam emeltet.

A földrajzot is azért csináltam hogy kevesebb órám legyen.

Gazdasági szakon végeztem , most ugyanerre járok csak mesterképzésre.

2012. jún. 18. 09:36
 19/31 anonim ***** válasza:

Én most érettségizek, de nem dőlökbe ezeknek az értékpusztítóknak. Ellenben a többi agymosott társammal, akik leszarják a politikát és hogy mit

tesznek az országgal!

2012. jún. 18. 09:37
 20/31 anonim ***** válasza:
0%

Földrajzból minek mikor az csak első két éven van?

Szal ha nem érettségiztél volna akkor is vége lett volna a dalnak.

Nem értem a logikát, elég kamu szaga van ennek az egésznek.

2012. jún. 18. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!