Melyek azok a keresztnevek, amiktől kiráz a hideg?
15 évesen elég érdekesen állsz a nevekhez. És téged hogy hívnak? Amúgy a faktoraid nem valami jók, az nem indok, hogy "valamiért idióta nevek" szerintem az ott felsorolt egyszerű hétköznapi nevek voltak a legnormálisabbak. És ez nem egy kategória, nekem kapásból 2 név a kedvencem ott. Tudom, ezt most kötekedésnek fogod venni, de nem érdekel.
Nekem a kedvenc nevem az Alíz, és a Levente, a legutálatosabb név, meg a Petra (elsők között írtam választ neked)
57-58. ik válaszoló! Megint azt tudom mondani, hogy unatkoztam, szerettem volna pár sort röhögni és kitaláltam ezt. Nem értem mért olyan nagy baj, hogy nem jelentésük, eredetük szerint van rendszerezve.. Ha kedved van hozzá, és értessz hozzá, csináld meg! Igen van olyan területem szerencsére amiből ha kérdeznék, kifogna rajtad, de szerintem én ezzel a területtel többre viszem, mint azzal a tehetséggel, hogy tudom a neveknek a jelentését és eredetét! :) Ábris "szpesől" név mert alig lehet hallani róla! Úgy hogy Ábrahám persze, hogy halljuk, a Bibliából ismerjük. DE ebben a változatban nem! És ez igenis oké, hogy egy meglévő név önállósult becézője de akkoris önálló név! :)
61. válaszoló: Megértem felháborodásodat, hogy két kedvenc neved is bekerült a számomra nem tetsző nevek közé. De sajnálom valamiért irritálnak... oda azthiszem olyanok kerültek, hogy Anett, Tamás, Levente, Rebeka, Réka Alíz.. na ezeket a neveket nem szeretem. DE mindenkinek más az ízlése és ez így van rendjén. em mondom meg a nevemet mert különleges nevem van, és lehet rámismernének.:)
62. válaszoló: Renáta(így nagyon nem tetszik, olyan kemény, férfias) úgyhogy Reni úgy meg oylan smemilyen nekem...)
Hát ez szánalmas.
Én a "nagggyon magyar vagyok" neveket utálom: Huba, Kende, barabás, Zétény, Hunor, Magor, és társaik. Ezek olyan szinten erőltetett ősmagyar nevek, hogy belőlem ellenérzést vált ki. Vannak olyan magyar nevek, amik tetszenek, mert vállalhatóak és viselhetőek, pl. Levente, vagy Barna, de ez a Tass meg Magor, ez már nekem sok.
Ja, a "nagyon különleges nevet találtam ki a gyerekemnek" nevek sem tetszenek, mint pl. Larion (itt olvastam) meg ilyesmik. Ezek a nevek feltűnési viszketegségtől kiáltoznak.
A többi névvel nincs gondom, na jó , a Malronbrnadó és Dzsesszika is frászos, meg a társaik is, magyarán nálam: arany középút. Ne legyen se őőőőőősmagyar, se szappanoperás, se olyan, hogy egyből látod a szülő azt hiszi a nevétől lesz különleges a gyerek.
A többi név nálam nem okoz semmi ellenérzést. Na jó, mégis: egy kisgyerek aki Béla vagy egy kislány aki Margit, talán egy percre meglep, de még mindig ezerszer jobb mintha Magor lenne vagy Dzsuliett.
A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 38/63 tegnap 19:47
Ennek a f...sznak meg nem is tudom mit lehetne írni. Minek akarod nevezni a kölyködet? (ősmagyar nevek szóba se jöhetnek) Bár remélem meg sem születik.
Kedves kérdező! Eszembe se jutott, hogy versengjek veled, hogy melyikünk viszi többre a képességeivel (mondjuk nem tudom, miből gondolod, hogy ehhez az egy dologhoz értek csak, ez pusztán egy érdeklődési kör, ennyi), egyszerűen csak szerettem volna veled érzékeltetni, hogy nyilván te sem hagynád szó nélkül, ha valaki olyan témában tenne megalapozatlan kijelentéseket, amit te sokkal részletesebben és átfogóbban ismersz.
Figyelj, ha én hülyeséget mondok, és kijavít valaki, aki ért hozzá, akkor én örülni szoktam, hogy tanultam valami újat. Bár általában meg szoktam említeni, hogy nem vagyok valami nagy szaktekintély az adott témában, így mások is úgy kezelik a tévedéseimet, hogy azon nem lehet megsértődni.
Nem a szórakozásodat akartam elrontani, csak nem szeretem, ha pontatlan, vagy téves infók keringenek, és ha már itt vagyok, akkor miért ne tehetném szóvá, hogy mi a probléma azzal, amit te leírtál?
Ábris? Már találkoztam
Az az ábrázoló geometria óra becézett neve.
"Ennek a f...sznak meg nem is tudom mit lehetne írni. Minek akarod nevezni a kölyködet? (ősmagyar nevek szóba se jöhetnek) Bár remélem meg sem születik"
Ide figyelj te tahó!
Kérdezett valaki valamit, amire válaszoltam. Tudod te seg.gfej, a világon van több ezer név, amit Magyarországon választani lehet, ezek közül én felsoroltam 10-20 nevet maximum, tehát ha tudsz számolni a mínusz 10-es IQ-dal, akkor tudod hogy van még lehetőségem nevet választani a gyerekemnek, de a te anyádnak nem kellett volna kölköt vállalnia, hanem inkább lenyelnie téged, ahogy mondani szokás azoknak az embereknek, amilyen te is vagy.
Vagy a kérdésre válaszolj, amit xy feltesz amikor megnyitod, de ne a hozzászólókkal baxakodjál légy oly szíves. És ha le mersz fa.szozni egy idegen embert, csak mert nem tetszik a válasza, akkor én meg meg merem azt is tenni, hogy a jó qrva anyádat te köcs.ög.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!