Milyen eredetű a "Hideg" családnév?
Figyelt kérdés
Hideg, nem Hideg!
Esetleg tudja valaki?
2010. febr. 19. 22:57
1/10 anonim válasza:
"Hideg, nem Hideg!"
- Mi van?
Ezt a kérdést most komolyan gondoltad?
2/10 A kérdező kommentje:
Kösz h szólsz! xD
Elgépeltem! xD
"Hideg, nem Hidegh!"
2010. febr. 19. 23:10
3/10 anonim válasza:
északi eredetű lehet, sarkvidéki, esetleg szibériai.
4/10 anonim válasza:
Szerintem attól még, hogy Hidegh-nek írják, az ugyanaz, vagyis a melléknévből ered. Ahogy a Vince is lehet Vincze stb. Ez csupán hagyomány kérdése.
5/10 anonim válasza:
Sarkkörön túli eredetű, ahogy már előttem írták.
mindenképpen szebb név, mint a "Meleg"
6/10 anonim válasza:
szerintem inkább vérmérsékletet kifejező jelzővel van dolgunk ...persze, lehet pozítív értelmű is ...nem kell mingyárt hidegvérű gyilkosra gondolni :)
7/10 anonim válasza:
"északi eredetű lehet, sarkvidéki, esetleg szibériai"
Hogy a fenében lenne mikor magyar szó?
8/10 anonim válasza:
neten is fentvan a vezetéknevek eredete, de igen, ez vmi régi magyar,olyan mint a "Rideg" vagy inkább "Ridegh"...Nem északi meg szibériai eredetű, de én értékelem mások humorát :D
9/10 anonim válasza:
Én is nevettem rajtuk... bár az ilyet sose lehet ennyiből biztosra tudni :)) Én középben még a magyartanárommal is összevitatkoztam... mert konkrétan tudom, hogy nem két családnév hasonulnásából ered a vezetéknevem... ahogy ő nagy bölcsen kianalizálta :D
10/10 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is van benne magyar eredet...
2010. febr. 20. 15:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!