A Knoll családnév milyen eredetű név lehet?
Szia!
Német eredetű családnév. "Knoll (ÜN): alter Bauernname < grober, plumper Mensch < Knoll(e) = Erdklumpen"
19:28-as vagyok!
Minden elképzelhető. A név maga német eredetű, de mivel a zsidókat német családnév felvételére kötelezték a XVIII. század végén, így aztán tényleg csak családfakutatással lehet végére járni a dolognak. A helyzet az, hogy van néhány tipikus, csak a zsidókra jellemző név, de a nagy százaléka a német neveknek olyan, hogy származásra lehetetlenség tippelni. Lehet, hogy fura lesz a példám, de egyszer csináltam egy olyan összehasonlítást, hogy a harmadik birodalom "híres" orvosainak a nevét összehasonlítottam az izraeliták neveivel, ui. az NSDAP vezetők és párttagok neveit. Az eredmény az lett, hogy 86 véreskezű náciból 43-nak volt olyan neve, ami az izraelitáknál is gyakori (herbert von karajan-t nem számoltam bele, mert görög származású).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!