Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyek azok a keresztnevek,...

DDD97 kérdése:

Melyek azok a keresztnevek, amiktől kiráz a hideg?

Figyelt kérdés
Amik nem tetszenek... és miért... amúgy érdekes, magamon vettem észre, hogy az is befolyásolja, hogy tetszik egy név, hogy ha van egy olyan ismerősünk, aki nem szimpi akkor vele együtt a neve se lesz szimpi.:)
2012. jún. 19. 18:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
78%
tibor
2012. jún. 19. 19:29
 32/76 anonim ***** válasza:
78%
Iringó jesszus -.-"
2012. jún. 19. 19:31
 33/76 anonim ***** válasza:
31%

Lányoknák ezek a Mira, Kira, Maja és egyéb divatnevek, meg a külföldi neveket, Dzsenifer, Dzsesszika és hasonlók. Aztán idegesít az is, amikor egy név olyasmi, amit gyakran használunk köznévként is, pl. Virág, Alma, Ajándék. Ja, és az olyanok, amik egy normális név becézései voltak eredetileg, és így becézve anyakönyveztetik vele a gyereket (pl. Kata, Kitti, Panni stb.) Ami még idegesít, az az, ha normális magyar nevet adnak egy gyereknek, ő pedig külföldiesen használja (ld. tele van a facebook Bettykkel, Fannykkal és hasonlókkal), de ez már nem feltétlenül tartozik ide.

Fiúknál is az extrém külföldi hangzású nevektől mászok falra, ilyenek, hogy Maximillián, Krisztofer, Valter, Nikolasz, Valentin stb. És a nagyon nőies hangzású Jácint is borzasztó.

2012. jún. 19. 19:31
 34/76 anonim ***** válasza:
22%
Vivien
2012. jún. 19. 19:33
 35/76 anonim ***** válasza:
77%
nem azt mondom, hogy kiráz a hideg, de ezeket biztos soha a büdös életbe nem adnám a gyerekemnek, és még sok mást... anett, edit, andrea, vilhelmina, vilma, ubul, edgár, farkas (degáz) ágnes, imre, renáta, barbara, bettina, mónika, jajj és még rengeteg van
2012. jún. 19. 19:34
 36/76 anonim ***** válasza:
39%
Viktoria.
2012. jún. 19. 19:35
 37/76 anonim ***** válasza:
29%

jóska,béla,dezsó,géza,elemér,ödön,zoltán,bertalan

ilona,margit,adolfa,mari,

2012. jún. 19. 19:40
 38/76 anonim ***** válasza:
19%

Én a "nagggyon magyar vagyok" neveket utálom: Huba, Kende, barabás, Zétény, Hunor, Magor, és társaik. Ezek olyan szinten erőltetett ősmagyar nevek, hogy belőlem ellenérzést vált ki. Vannak olyan magyar nevek, amik tetszenek, mert vállalhatóak és viselhetőek, pl. Levente, vagy Barna, de ez a Tass meg Magor, ez már nekem sok.

Ja, a "nagyon különleges nevet találtam ki a gyerekemnek" nevek sem tetszenek, mint pl. Larion (itt olvastam) meg ilyesmik. Ezek a nevek feltűnési viszketegségtől kiáltoznak.

A többi névvel nincs gondom, na jó , a Malronbrnadó és Dzsesszika is frászos, meg a társaik is, magyarán nálam: arany középút. Ne legyen se őőőőőősmagyar, se szappanoperás, se olyan, hogy egyből látod a szülő azt hiszi a nevétől lesz különleges a gyerek.

A többi név nálam nem okoz semmi ellenérzést. Na jó, mégis: egy kisgyerek aki Béla vagy egy kislány aki Margit, talán egy percre meglep, de még mindig ezerszer jobb mintha Magor lenne vagy Dzsuliett.

2012. jún. 19. 19:47
 39/76 anonim ***** válasza:
82%
Én Jessica vagyok, mert apu amerikai, akkor most ez miért gáz? Mindenki dicséri a nevem.
2012. jún. 19. 19:50
 40/76 anonim ***** válasza:
78%
Ferenc, ex pasi neve.
2012. jún. 19. 19:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!