Melyek azok a keresztnevek, amiktől kiráz a hideg?
Leokádia ezen beszakadtam xdxd
LEOKÁDLAK xd
Tényleg van ilyen néév??:D
Személyes rossz tapasztalat miatt nagyon nem szeretem a Gábor nevet, igaz, régebben sem tetszett, de volt az életemben egy Gábor, akinél aljasabb emberrel még sosem találkoztam. Mondjuk nem befolyásol annyira, később pl. jártam egy Gábor nevű sráccal, de ettől még ez a név számomra taszító.
Aztán, mindenféle személyes ok nélkül van két fiúnév, amitől a falnak tudnék menni (mondjuk ezek nem valami gyakoriak), a Györk, és az Ugocsa. Ha valaki ezt a két nevet mondogatná a fülembe, azzal engem vallatni lehetne :D
Van még persze sok név, amik nem tetszenek, mert olyan a hangzásuk, hogy nem jön be (pl. Károly, József), de nem irritálnak. Meg persze vannak azok a nevek, amik szintén borzalmasan hangzanak (pl. Dzsasztin) de ezek nekem annyira abszurdak, hogy nem sorolom ide, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy van, akit így hívnak. Meg nem is a név a baj, mert angol nyelvterületen ez nem lenne rossz név, inkább csak nagyon hülyén néz ki így leírva, meg egy magyar mondatban is idétlenül hangzana ("Dzsasztin gyere ide").
De a női neveket se hagyjuk ki, például a Csenge név sosem tetszett, arról mindig egy vézna, nyafka kislány jut eszembe, aki mindenen sápítozik.
De női neveknél érdekes módon kevésbé befolyásol, hogy viseli azt a nevet olyan, akit nem szeretek. Volt régen egy Krisztina nevű ismerősöm, akit nagyon utáltam, de ez a név mégis tetszik.
Kedves kérdező, azért ez alapján a "faktoros" besorolás alapján simán kiszúrható, hogy nem sok fogalmad van az utónevekről, azok eredetéről, elterjedtségéről, jelentéséről.
Ősmagyar nevek közé besorolni olyat, hogy Ödön? De az is érdekes, hogy a Tamást a valamiért idióta nevek közé tetted, nem az "unalmas, tucatnevek" közé, miközben ez az egyik legelterjedtebb férfinév. De szintén köze nincs az ősmagyar nevekhez a Barabásnak (könyörgöm ez egy arámi név!), a Valternak, Edgárnak, Egonnak pláne nincs. De érdekes volt ide sorolni a Petrát is, ami latin eredetű.
Aztán vannak a "szpesől" nevek, na most az Ábris szerintem kicsit sem tartozik ide, ez az Ábrahám önállósult becézése, bár valóban ritka, de az eredeti formája igencsak régi. Ezt a Nintendót meg felejtsük már el végre, mert ilyen név Magyarországon NINCS, nem tudom, ki találta ki, de már sokadszorra futok bele. Épp így nincs Kevinkosztner és Márlonbrándó sem. Kb. két perc alatt meg lehet nézni a Magyar Tudományos Akadémia HIVATALOS listájában, ott fent van minden bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév betűrendben.
Bocsi, de nem bírom ki, hogy az ilyen tévedéseket ne tegyem szóvá. Nem azzal van bajom, ha egy név nem tetszik valakinek, az sem zavar, hogy a sajátom is köztük van itt jópár embernél, hiszen ez tök szubjektív, de nagyon tud zavarni, ha valaki minimális utánanézés nélkül állít dolgokat, amik nem fedik a valóságot.
Utolsó! Egyébként tudtam, hogy valaki belefog kötni. Ígyis legalább 30 perc volt mire szétválogattam..Azt írtam, hogy ősi magyar nevek és !egyéb szépséges nevek.....!
Nyilván nem azzal töltöm a szabadidőmet, és nem az a kedvenc hobbim, hogy az utónévkönyvet olvasgatom, és bemagolom, melyik név milyen eredetű.:)
Neked eléggé belekötős stílusod van, de nembaj kibírom.:D
szóval... aztmodnod, hogy az Ábris, az nem "szpesöl" :DD hány Ábrissal találkoztál eddig életed során? :)
Én nem akartam hivatalos dolgokat közölni, akit érdekel, nézzen utána, hogy benne van e a hivatalos listában, vagy nem..:) de szerintem tök nagy poén ilyen neveket olvasgatni és elképzelni, hogy valaki így mutatkozik be.:)
Szóval ne legyünk mindig ilyen kritikus, és undok, és mindbe belekötő, hanem fogd fel poénként az egészet.:) Ha már ilyenekbe is belekötsz, akkor nem tudom milyen lehetsz az életben, de ezen változtatni kéne.:)
Én csupán arra akartam felhívni a figyelmed, hogy ha már csinálsz valamit, akkor csináld jól. Oké, megtetszett ez a téma, elkezdtél szórakozni azzal, hogy különböző kategóriákba teszed a neveket. De ha már csinálod, akkor ne hasraütésszerűen csináld. Ha látszana, hogy némi utánanézés is áll emögött, akkor a poén is jobb lenne.
És bocs, de számomra nem vicces, hogy hatszázadszorra mondja azt valaki, hogy van olyan név, hogy Márlonbrándó.
Egyébként meg gondolom van olyan terület a világon, amivel meg te vagy jobban képben. Ne mondd, hogy téged nem zavarna, ha én erről a területről kezdenék el gondolkodás nélkül kitalálni mindenfélét, amiről igazából lövésem sincs. Ne mondd már, hogy téged nem bosszantana, és nem javítanál ki.
Leokádia létező név. Szent Leokádia.
A Málna és a Ribizli szerintem szép név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!