Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ítélik el az öngyilkossá...

Miért ítélik el az öngyilkosságot az emberek?

Figyelt kérdés

2012. jún. 15. 21:48
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
68%
Ebben a "szép" kis országban nem is értem miért nyírjuk ki magunkat 20 év körüliek :/
2012. jún. 15. 22:12
 12/31 anonim ***** válasza:
48%

Azt mondják, önzőek és gyávák. De kérem én, nekik volna bátorságuk megtenni? Nem? Akkor ki a gyáva?

Nem tudom miért ítélik el. Hogy nem értik, azt megértem. De hogy miért ítélik el, azt nem tudom. (Azt meg én nem értem.)

2012. jún. 15. 22:14
 13/31 anonim ***** válasza:
8%

"De kérdem én, nekik volna bátorságuk megtenni?"

Ahhoz, hogy kiugorjak a hetedikről, nem kell bátorság. Bumm lelépsz és onnan már nincs mit tenni. Tudod, mihez kell bátorság? Megfordulni, becsukni az ablakot/eltenni a pengét, felállni és szembenézni a problémával. Ablakon kiugrani bárki tud. (Igen, mélységesen elítélem az öngyilkosok, illetve öngyilkosságot megkísérlők nagyon-nagyon nagy részét. Nyomós okom van rá.)

2012. jún. 15. 22:18
 14/31 anonim ***** válasza:

"Valójában baromi nehéz dolog kioltani a saját életed.

Ehhez igen nagy bátorság és/vagy elkeseredettség kell."

Aha, már értem. Akkor ezentúl nézzünk fel az öngyilkosokra mert aki megöli magát az bátor szemben azokkal akik nem hajlandók feladni a harcot egy jobb életért és csak azért se dobják el maguktól az életet.

Az öngyilkosságot bátor tettnek beállítani az első lépés az öngyilkosok sorozatgyártása felé!

2012. jún. 15. 22:19
 15/31 anonim ***** válasza:
78%
"A halál olyan szörnyen végleges, míg az élet tele van lehetőségekkel."
2012. jún. 15. 22:20
 16/31 anonim ***** válasza:

Altalaban olyan emberek itelik el, akiket altalaban soha nem foglalkoztatott az ongyilkossag kerdese, olyat akinek valamilyen hozza kozel allo szemely, szerette kovette el ezt es azok akik hisznek a halal utan valo letezesben, Istenben vagy epp a reinkarnacioban es ez mindegyiknel igen sulyos bun es szerintuk az egyen ezzel maganak art a legtobbet.Persze nyilvan vannak egyeb alternativak is de ezek a leggyakoribb okok.Szerintem azzal , hogy itelkezzunk folottuk, nem teszunk semmit ertuk.Az ilyen elbereknek segitsegre es megerrtesre lett volna szukseguk meg az eletukben es nem eleg h szerencsetlen befejezese lett a sorsuknak meg sokan igen lenezoen velekednek roluk.

Ha az emberek tobbsegeben nem az onzes,es ego mukodne nagyobb aranyban , akkor ilyen esetek nem is lennenek.Jah es az emberekre igen nagy tarsadalmi elvaras nehezedik, valaki kepes megfelelni neki , valaki nem es vannak olyanok akik nem is akarnak.En nem itelem el oket , ez nem az emberek dolga , es ne itelkezzunk hogy ne iteltessunk!

2012. jún. 15. 22:20
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ahhoz, hogy kiugorjak a hetedikről, nem kell bátorság. Bumm lelépsz és onnan már nincs mit tenni. "

Ennyire azért nem lehetsz hülye: ugyanis AHHOZ, hogy LELÉPJ, igencsak kell bátorság és elkeseredettség.

NAgyon sok ember CSAK AZÉRT nem lesz öngyilkos, mert nincs bátorsága hozzá.

2012. jún. 15. 22:25
 18/31 anonim ***** válasza:

"Ahhoz, hogy kiugorjak a hetedikről, nem kell bátorság. Bumm lelépsz és onnan már nincs mit tenni."

Tehát ha most megkérlek rá, megmutatod nekem, hogy vagy ennyire bátor? Az nem kifogás, hogy de te nem akarod. Vagy ennyire bátor vagy sem??

2012. jún. 15. 22:26
 19/31 anonim ***** válasza:
Az öngyilkosságra vágyó emberekhez való hozzáállásból derül ki, hogy mennyire emberség szorult valakibe! A beszólogatás leginkább abban segít, hogy tényleg megtegyék. Nem nevezném bátornak azt az embert, aki csak beszólni tud, de ahhoz, hogy segítsen, olyan kicsi, hogy nem lát ki a padló rései közül sem.
2012. jún. 15. 22:30
 20/31 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, nem, nem fogok kiugrani a hetedikről, nem ment el az eszem, sok dolgom van még itt :) de akkor élek "butább" példával: Ha elakadsz egy játékban, mi az egyszerűbb? Falhoz vágni a kontrollert, vagy összeszedni magad és végigvinni? Amikor egy öngyilkosjelölt megáll a párkányon, két lehetősége van: hagyni a francba mindent és szétloccsanni, fel sem fogva a fájdalmat, vagy megküzdeni az élettel. Ha szerinted a kettő közül a fájdalommentes szétloccsanáshoz kell nagyobb bátorság, akkor sajnos nem tudok mit kezdeni a helyzettel, eltér a látásmódunk. Számomra aki ilyen módon feladja, szánalmas. Lehet, hogy ettől rossz ember leszek egyesek szemében, de mindaz, amit idáig tapasztaltam, ezt támasztja alá. (Nem, egyik szülőm sem lett öngyilkos, sem barátok, sem egyéb családtag.)
2012. jún. 15. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!