Én azért ítélem el mert aki öngyilkos akar lenni az:
1. önző mert lesz.rja mi lesz a szeretteivel, hogy mennyi szenvedést okoz nekik ha megöli magát
2. gyáva mert ahogy már leírták menekül a problémái elől
Mert az emberek mindig ítélkeznek. Kisseb koromban én is ilyen hülye gyerek voltam, aki nem értette soha, hogy mi a francnak lesz valaki öngyilkos. Milyen gyenge vagy önző emberek lehetnek stb...
Most meg már a másik végletbe tartozom lassan, hogy pozitívan diszkriminálom őket. Egyáltalán nem gondolom szánalmasnak. Nem azt akarom modnani, hogy támgatom, hanem szívesen segítenék nekik.
Viszont!
Valóban nem szép dolog itt hagyni gyermekeinket, olyan embereket, akik szeretnek, akiknek a lelküket törnénk darabokra ezzel. Az ocsmány dolog lenne.
Akinek ilyen van a fejében, azt támogatni kell és nem széttaposni. Sajnos vannak olyan családok, ahol pont a támogatás ellenekezője van.
Elítélni senkit szabad! Segíteni kell egymásnak!
Az a baj, az embereknek f*ngjuk sincs, mi játszódik le egy öngyilkos jelöltben. Ezért könnyen ítélkeznek. Fiatal vagyok, de már elég sokszor találkoztam vele és 1x én is megpróbáltam. Egyesek azt látták, hogy a lány az osztályból azért akasztotta fel magát, mert rosszak voltak a jegyei. Pedig e mögött más indokok, az évek alatt felgyülemlett csalódások, magány állt és nem a kib*szott jegyek. Az csak hab volt a tortán.
A sors fura fintora, hogy akit a legjobban bánt az illető halála, volt a közvetlen oka az öngyilkosságnak. De a lelkiismerettel könnyebb leszámolni úgy, ha az áldozatot gyávának, r*hadéknak állítom be. Túlélési mechanizmus, hogy én ne ugyanarra a sorsra jussak.
#8 Amúgy a nyolcas válaszolónak teljesen igaza van.
Öngyilkos akkor lesz valaki, ha teljesen el van borulva az agya, szinte nem tudja mit tesz, vagy már annyira széttépte őt az élet, hogy ezt a súlyos döntést hozta depressziójában minden fájdalmat vállalva.
Valójában baromi nehéz dolog kioltani a saját életed.
Ehhez igen nagy bátorság és/vagy elkeseredettség kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!