Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szaudi nők helyzete nem...

Szaudi nők helyzete nem háborit fel?

Figyelt kérdés

[link]

tudod, az ország, ahol a nöket ütik vágják, nincsen személyazonosságuk, az apák megölik a lányaikat, ha azok szégyent hoznak a családra (pl ránéznek egy férfira, aki nem a férjük), stbstb

a vicc az egészben, hogy a nők a világban ettöl függetlenül képesek megházasodni arab férfiakkal...miért nem rohannak sikitva már attól is, ha valaki arab? Miért nem elöitéletesek? Valahol mondjuk nem sajnálom, hogy valahol igy bánnak a nökkel, mert láthatjátok, hogy mekkora feminizmus nőtt ki a nyugati világban, pedig a nők nagyon összevissza cselekednek, mintha nem lenne agyuk.

2012. jún. 15. 00:06
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Kérdező! Kérlek, ne beszélj "A" NŐKről. A nők is végtelenül sokfélék, akár a férfiak. Általában: az EMBEREK különbözőek. Logikátlan viselkedés, döntésképtelenség? Mindkét nemben gyakran előfordul. Persze: akadnak nők, akik beleszeretnek olyanokba, akikről tudják, hogy (akár karakteriális, akár kulturális okok miatt) nem várhatnak el az emberi méltóságukat mindenben elismerő bánásmódot tőlük. Beléjük szeretnek, mert az ominózus alanyok izgatóan, felfedezni valóan "mások", fizikailag szépek, a kapcsolat kezdetén akár még meleg érzelműek, odafordulók is. Az élet végtelenül bonyolult, tele van ellentmondásokkal, árnyalatokkal - így aztán, az adott "szövegkörnyezetben", szerelem születik. Az pedig, ha valódi, minden ésszerű érvet felülír (egészen addig, amíg lobog, perzsel, uralkodik azon, akiben lángra lobbant). Az ember, - aki történetesen nő, - ilyen állapotban képes megtagadni, megsemmisíteni az saját énjét. Később, nyilván, bekövetkezik egy újabb fázis: a fokozatos ébredésé. AZ a ráció ideje, nem az előző!!! - de akkor már keményen. Tudni kell megtagadni, elutasítani, (megsemmisülés helyett) MEGSEMMISÍTENI a méltatlan kapcsolatot..majd élettapasztalatként elraktározni, profitálni belőle: erősödni, tudatosodni a jövőre. EZT az utat a nők többsége végig tudja járni - és ettől mélyen emberi. Összetettebb, tisztább, erősebb, hitelesebben érző és cselekvő, mint a sokkal egysíkúbb, (egzisztenciális/szellemi értelemben) gyávább férfi. Itt sem beszélek MINDEN férfiről. Ismertem/ismerek/ismerni fogok közülük is finoman artikulált, mégis (vagy talán éppen ezért) erős és tiszta embert.
2012. jún. 15. 20:06
 22/36 A kérdező kommentje:
engem különböző okok miatt kerülnek a nők. És mindezt nagyon alaposan meg tudják racionalizálni.
2012. jún. 15. 20:13
 23/36 anonim ***** válasza:

26-os vagyok:

Tudod, amikor egy ember "elkerülni" szeretne valakit, akkor nincs érzelmi nyomás alatt, tehát a racionalitása tökéletesen, egyeduralkodóan működik. Ezek a hadmozdulataink - nőké és férfiaké - mindenkor ésszerűek (és jó, ha kultúremberekhez méltók).

Hidd el, jön majd, aki nem elkerülni akar téged, hanem a lehető legközelebb kerülni hozzád (és az élet zseniális, nagyvonalú tréfamester: hátha épp egy gyönyörű, itt tanuló arab lány lesz..De bármilyen legyen a nációja, ébressze fel benned azt az iszonyúan gyönyörű lobogást, amiről írtam:-) Lehet az élet "tréfa", de annak...a fele se az).

Kívánom, hogy mihamarabb megismerhesd - a boldog oldaláról. Arról ismered fel elsősorban, hogy mikor legkevésbé várod - akkor lecsap.:-)

2012. jún. 15. 21:01
 24/36 anonim ***** válasza:
Szerintem felháborító dolog hogy így bánnak a nőkkel. Szerintem csak beidomítják őket az ilyen viselkedésre, ők meg a félelem miatt nem mernek változtatni, mert nem akarnak meghalni. Szerintem ha tudnák hogy a Föld más részein máshogy élnek akkor ők is úgy akarnák. De azért képzeljük már egy kicsit a helyükbe magunk. Talán sokan még írni olvasni sem tudnak nemhogy internetezni, ki vannak szolgáltatva a férjüknek, aki szinte bármilyen ürüggyel megölheti őket.
2012. jún. 15. 23:27
 25/36 A kérdező kommentje:
és arról nem szól a fáma, hogy a nyugati világban mennyi férfit tesznek tönkre a nők lelkileg?
2012. jún. 15. 23:29
 26/36 anonim ***** válasza:

23-as vagyok:

ne csináld már, kedves Kérdező! A férfiak pont ugyanannyi, vagy még több nőt tesznek tönkre, mint ahányat a nők. Az emberek, általában, előszeretettel "tönkreteszik" egymást: hiányzik a kommunikáció, a másik ismerete, tisztelete, megértése..mindkét nemnek megvannak a maga felelősségei (a nyugati kultúrkörről beszélek.)

2012. jún. 16. 15:38
 27/36 A kérdező kommentje:
a nők többet sexelheznek mint a férfiak. ha a nöknek ennek ellenére is boldogtalan az életük, akkor sajnálom. Gondoljanak bele milyen éelt az, amikor nem sexelne velük senki.
2012. jún. 16. 15:40
 28/36 anonim ***** válasza:

A 23-as válaszoló nagyon okos dolgokat mond,és tökéletesen igaza van.

Kedves kérdező.

Neked nem az arab kultúrával,és nem is a nőkkel van bajod. Te csak sértve érzed magad,mert vagy egy bizonyos nő megbántott, vagy éppenséggel ahogy írod elkerülnek téged,és kilátástalannak érzed a helyzetedet.

Ha így van akkor nem a nőket kell szidni,mert ahogy a 23-as is írta ahány nő annyiféle van.. A férfiak sem különbek..Sok sírástól vizes párnák vannak a világon, sok nő lett már öngyilkos egy férfi miatt, sok nőt bántottak aláztak meg..De mégsem mondom,hogy minden férfi a farkában hordja az eszét,mert tudom nem így van.

Nálad egy gond van. Annyira nyalogatod a sebeidet,annyira sértve érzed magad, hogy az eszedbe sem jut, hogy talán neked is nyitottabbnak kéne lenned embertársaid iránt. Talán neked is nem ártana ha személyesen ismerkednél, beszélgetnél másokkal. Így alakulnak ki a barátságok, szerelmek..

40/N

2012. jún. 16. 15:47
 29/36 A kérdező kommentje:

a csajozásból áll ki az életem honapok óta.

rengeteg növel ismerkedtem, kavartam. Csokoloztam vagy 30 növel alsó hangon. Közel kerültem hozzájuk fizikálisan. Nyitott vagyok tehát. De ez még messze van attól, hogy az embernek sexuális élete is legyen.

2012. jún. 16. 15:51
 30/36 anonim ***** válasza:
Még nagyon fiatal lehetsz..A nyitottság nem következik automatikusan az (ahogy írod) "sok nővel kavarás"-ból. Bocsáss meg nekem, de ez csupán - némileg kétségbeesett - szeleburdiskodás. A kapcsolatkeresésnek, -építésnek nem ez a módja. Tartsd nyitva a szemed, a szíved, az agyad: figyelj, hol, mikor látsz egy olyan embert, akire mind a három "rezonál". HOZZÁ próbálj közelebb kerülni..VELE teremts kapcsolatot. A többi jön magától. Ha elfogadsz egy őszinte tanácsot: soha ne légy felületes.
2012. jún. 16. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!