Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szaudi nők helyzete nem...

Szaudi nők helyzete nem háborit fel?

Figyelt kérdés

[link]

tudod, az ország, ahol a nöket ütik vágják, nincsen személyazonosságuk, az apák megölik a lányaikat, ha azok szégyent hoznak a családra (pl ránéznek egy férfira, aki nem a férjük), stbstb

a vicc az egészben, hogy a nők a világban ettöl függetlenül képesek megházasodni arab férfiakkal...miért nem rohannak sikitva már attól is, ha valaki arab? Miért nem elöitéletesek? Valahol mondjuk nem sajnálom, hogy valahol igy bánnak a nökkel, mert láthatjátok, hogy mekkora feminizmus nőtt ki a nyugati világban, pedig a nők nagyon összevissza cselekednek, mintha nem lenne agyuk.

2012. jún. 15. 00:06
1 2 3 4
 11/36 Ⱳhite ßelle ***** válasza:
27%
Amíg nem bántják őket fizikailag vagy lelkileg addig nincs rossz dolguk, annak akit szeretünk természetes, hogy alárendeljük magunkat szerintem. Itt is elítélik ha valaki megcsalja a párját. Az jobban zavar, hogy rásütik, hogy megcsalta és egész életére bezárják. Szerintem inkább a férfiakkal szemben túl elnézőek.
2012. jún. 15. 01:01
 12/36 anonim ***** válasza:
42%

Hát, az rendben hogy okosak, sok arab akivel én találkoztam, ö is azt állítja hogy osk nyelvet beszél, többek között angolul, és hogy jártas sok témában.

De egy kis beszélgetés után, kiderül hogy egy állomvílágban él, és angolúl, ép hogy megértem mit mondot, mert ugye angolul beszélgettünk.

Többek között, nem tudta hogy a második világháborúban egész európában háborúztak, és nem hitt a holokausztban, és úgy gondolta hogy Sadamm egy jó ember volt... Igen nagyopn okos ember, ilyeneket mondani, akár milyen kultúrából jönn, egy állat..

Másrészt, az rendben van hogy a nö, ezt választotta, igen, mert ha úgy döntött vólna, hogy 18 évesen, kimegy a többi angol lányal bulizni, vagy "normálisan" öltözni, akkor valószínüleg egyik unokatestvére kidobná az ablakon.. Malmöben éllek, és ellég gyakran történik hogy arab lányokat meg gyílkolnak saját családjuk mert nem akarta a hagyományokat követni.

A vicces az egészben, az, hogy azért menekültek a nyugati világban, hogy szabadon élhessenek, vagyis ne kelljen félni attól hogy megölik, mert példáúl vezetni akar. Mégis meg gyilkolja, ebben az esetben, a lány öccse gyilkolta meg egy késsel, de az anyuka tervezte a tettet.

Igen, sza.rom le hogy más kultúrából jönnek, ahól ez természtes, akkor maradjon ott baz.dmeg ha így akar élni.

Mert itt ez nem normális.. Mert egy nö is ember.

2012. jún. 15. 02:21
 13/36 anonim ***** válasza:
23%
Bizonyos mértékben felháborító az tény. Az ő kultúrájukban viszont ez a normális, nincs jogunk beleszólni. Megjegyzem, a fejlett országokban viszont sok nő annyira el van szállva, hogy igazán megérdemelnének néha egy atyai, nevelő szándékú pofont. Ez persze érvényes a férfiakra is. Az arab kultúrákban talán még jelen van bizonyos tisztelet a másik iránt mindkét fél részéről, de ez nyugaton vagy akár Európában igencsak elvétve lelhető fel, ami szerintem nagy baj. Az, hogy verik és megölik a nőket, inkább egy nagy szélsőség az arab kultúrán belül, nem hinném, hogy az az általános.
2012. jún. 15. 10:33
 14/36 anonim ***** válasza:
A szaudi nők helyzete folyamatosan javul.V
2012. jún. 15. 10:36
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
A szaudi nők helyzete folyamatosan javul.Van egy szaudi nő , gazdag ,olajvállalata van, ez a hölgy nagyon okos , az USA-ban tanult informatikusnak és ott jött rá hogy lehet normális életet is élni.Na meg ő el is vált a férjétől.Ő videóra veszi ahogy tabukat szed meg és felrakja az internetre.Mivel nagyon gazdag és befolyásos nő ezért nem tudnak vele mit kezdeni.Neki köszönhetően már vezethetnek autót a nők Szaudban.Ennek a szaudi feminizmus aktivista hölgynek egyre több követője van.Lassan lassan , civilizálódik , felvilágosul az ő világuk is.
2012. jún. 15. 10:40
 16/36 anonim ***** válasza:

De igen.

ÉS MÉGIS MIT KEZDJEK VELE????

2012. jún. 15. 11:52
 17/36 anonim ***** válasza:

A szaúdi nők helyzete általánosságban bizony rossz, de ne higyjünk a szenzációhajhász túlzásoknak. Az a társadalom is változik: ott is vannak több diplomás, nyelveket beszélő, a nők jogaiért következetes harcot folytató tanár-, ügyvéd- és orvosnők, akik az ország jogrendje ismeretében veszélyes és látványos akcióktól sem riadnak vissza.

Azoknak a nőknek, akiknek tanulni nem volt módjuk, talán természetes a hagyományos jogfosztottság, elnyomás; az oktatás azonban egyre inkább kiterjed az alsóbb rétegek lányaira is. Van televízió és internet, tehát tájékozódásra is mód van. Szaúd-Arábia a legkonzervatívabb arab királyság - nem a teljes arab világ leképeződése. Nehéz és hosszú lesz a folyamat, de a dolgok máris változóban vannak. Az ottani nőjogi aktivistákat pedig óriásira becsülöm.

2012. jún. 15. 12:27
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Angliában élek,és dolgozom. Van egy férfi szaudi kollégám. Még a nevét sem tudtam már utáltam a hírek miatt.(hogy a szaudi férfiak hogy bánnak a nőkkel) Végül közös munkán dolgoztunk,majd beszélgettünk. Kérdeztem tőle,hogy miért olyan az ő világuk amilyen..Miért olyan ridegek a nőkkel,hiszen végül is minden férfi egy szaudi nőnek köszönheti az életét. Elmondta, hogy a hagyományuk, kultúrájuk több ezer éves. De azt is elmondta, hogy ma már eléggé egyenrangúnak tekintik a nőket. A mai fiatalság,sőt az ő apja is már régen nem követte a hagyományokat.

Azok a történetek ahol az apuka megöli a lányát,meg elverika z asszonyt csak olyan családokban fordulnak elő,ahol az férfi tagok elvetemült hívők. Még ők is fel tudnak háborodni ha ilyet hallanak. Hozzátette,hogy sajnos az ilyen fanatikusok miatt egy kalap alá veszik az összes szaudi férfit és nőt. Mesélte hogy a feleségével itt Angliában az egyetemen ismerkedtek meg (az asszony is szaudi)

Szóval kedves kérdező.. Igen vannak olyan történetek amiket leírtál. Vannak olyan helyzetek amikor egy nőnek sikítva menekülni kéne,ha európai nőként egy fanatikus arabhoz hozzámegy. De nem minden arab nő él szőrnyű körülmények között.

Ha meg a rossz életet kéne figyelembe venni,akkor nem kell Szaud-Arábiába menni. Otthon is vannak olyan nők akiket a férjük nap mint nap megaláz,megver,eltapos..De tudom, nem minden magyar férfi ilyen.

2012. jún. 15. 18:28
 19/36 anonim ***** válasza:
Az összes ember ösztönösen viselkedik érzelmi témában. A férfiakat a faszuk vezérli, a nőket pedig a szívük. És igen, idióta vagyok, nem írj már tényeket:D
2012. jún. 15. 19:22
 20/36 anonim ***** válasza:
Ez már egy másik téma. Mindenkinek van véleménye, de mindekni leszarja a másét:D
2012. jún. 15. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!