Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ahogy itt olvasom, nagyon sok...

Ahogy itt olvasom, nagyon sok embernek nincsen barátja. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Elnézést hogy ebbe a kategóriába írtam, de ezt talán sokan olvassák....

Szóval nem értem, miért van ennyi magányos, barát nélküli ember. És itt most nem haverokra meg "ivócimbikre" gondolok. Az lehet akárhány....

Megbízható barátokra vágynék én is, akik nem hagynak cserben, akikre lehet számítani, nameg találkozni lehet velük, és nem annyiból áll a "barátság" hogy face-en lájkolja a képeimet, meg félévente egyszer felhív öt percre....Azt se bánnám, ha csak két igaz (vagy akár egyetlen egy!!!)barátom lenne, sokkal többet érne mindenféle felszínes kapcsolatnál. Egy olyan valaki, akit ha felhívok éjjel kettőkor, hogy légyszi segíts, akkor nem azt kérdezi, mennyi az idő és megőrültem-e, hanem azt hogy hova menjek, és mikor. Na ezzel a példával csak szemléltetni próbáltam a dolgot. Nyilván én is tüzön-vizen átmennék érte....Csak mintha nem vágynának ilyen kapcsolatra az emberek...Vagy vágynak, csak feladták. Én nem akarom feladni. Szeretnék egy ilyen barátot! (27/N,Budapest).

2012. jún. 8. 18:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Velem is ez van!Gimiben 6-7 jóbarátom volt,akik közül 3 olyan,akikre mindenben számíthattam.Nagyon szerettük egymást.Olyan volt mint egy 2. családom.Rengeteg időt együtt töltöttünk,egymás vállán mindig kisírhattuk magunkat!Olyan boldog időszak volt.Tudtam hogy a nyűgömmel fehívhatom őket hajnal 2kor is kedden,de ha szombat este 10kor sörözni van kedvem akkor a válasz hogy az hogy 20 perc múlva tal a törzshelyünkön.Mostanra valahogy eltünedeztek...mindd.

Az elején próbáltam tartani velük a kapcsolatot,de egy idő után,valahogy úgy éreztem csak én puncsolok.Már az önbecsülésemnek tett rosszat hogy mindig én kerestem őket.

Feladtam,mostanra.Ez már nem barátság hogy 2 havonta váltunk egy facebook üzit.Nagyon szomorú vagyok.

És nagyon vágynék barátokra.Én sem sokra,csak 1-2-re akiknek én ugyanolyan fontos vagyok,mint amennyire ők nekem.

20/L

2012. jún. 8. 21:38
 12/12 anonim ***** válasza:
56%

A kérdésedre válaszolva: én azt látom, hogy a legtöbb ember nem megalapozott barátságokat köt, hanem csak úgy bele a vakvilágba. Ez olyan, mint futóhomokra házat építeni: az első kis gond összedönti.

Kell egy kapocs, ami összeköti az ember a barátjával. Gimiben könnyű, ott mindenki gimibe jár, ez a kapocs. Utána viszont az emberek élete más-más irányba kanyarodik. Valaki elmegy segédmunkásnak, mert teherbe ejtette a barátnőjét, és most el kell tartania. Valaki évekig ki se látszik a tanulásból az orvosin. Valaki letesz valami gyorstalpalót és házaló ügynökként zaklatja az ismerőseit. Valaki családot alapított és a legnagyobb élvezet számára a tökéletes függöny kiválasztása a hálószobába.

Természetes, hogy a régi barátságok felbomlanak. Az orvosnak egy éven belül nem lesz közös témája a segédmunkással. Mindkettőjüknek tovább kell lépni, és az aktuális élethelyzetükhöz illő barátot keresni.

Egy kivétel van ez alól: ha mindkét barátnak igazán mély személyisége van. Akkor felülemelkednek olyasmin, hogy az egyik tízszer annyit keres, mint a másik és hasonlók. Mert nem ez lesz a fontos, hanem az, ami mélyen van. Az eszme.

De az emberek többségének közel nincs ilyen mély személyisége. Magyarán új élethelyzetben új barátokat kell keresniük, mert a régiekkel nem volt semmi, ami igazán mélyen összekötötte őket. Az a lényeg, hogy ezt az ember felfogja és meglépje.

Vagy elkezdhet dolgozni a személyiségén is. Aki képtelen volt igazán mély barátságot kialakítani, annak a személyisége is sekélyes. A mélyebb személyiségű emberek ugyanis vonzzák és megtalálják egymást. Olyan nincs, hogy valaki mély, összetett személyiséggel rendelkezik, és csupa sekélyes emberrel van körülvéve. Mert akkor nem lenne ott.

Szóval én ezt a két megoldást látom: új és új barátok, vagy személyiségfejlesztés. Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya, de a legokosabb ötvözni a kettőt.

2012. jún. 9. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!