Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Fiúk, lányok! Ugye, hogy nem...

Fiúk, lányok! Ugye, hogy nem ciki, ha 12 évesen nem pasizok, bulizok, hanem inkább a tanulásra koncentrálok? (lenn)

Figyelt kérdés

Felnőttekét is, de kamaszok véleményét kérném inkább, mert kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan gondolkoztok a dolgok felől. Én személy szerint nem akarok bulizni, diszkó, stb. semmi, sem most, sem pár év múlva, a "pasizás" szerintem meg ráér felnőtt korban is, mert akkor lehet megtalálni az igazit.

Ti mit gondoltok ezekről?

És arról, hogy 12 évesen nem akarok feltűnősködni, nagyon erősen sminkelni magam, hajamat így-úgy kivasalni, berakatni, stb.?

Felnőttek, ti hogy gondolkoztatok erről amikor 12-16 évesek voltatok?

Köszi: 12/L

2012. jún. 4. 21:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Jaj, ilyen kérdéseket én is írtam ki még régebben.. mert azt hittem ettől én leszek a jó de egyébként nem..:)

Mindent össze lehet egyeztetni. A tanulást , a bulizást.. Bár mondjuk örülnék ha kislány lehetnék nem kellett volna ennyi szörnyűségen keresztül mennem.. :(

A pasizás az nem baj hogy nem akarsz.. de hogy mindig csak otthon ülsz az se jó..

Amúgy meg sztem szimplán unatkozol és így akarsz kiemelkedni a többi tizenkét éves közül..:D Hidd el lehet hogy ők buliznak meg keveset tanulnak de van aki könnyen megjegyzi az anyagot és úgy ötös valakinek meg kell szenvednie az ötösért..

Mást nem tudok mondani.. 18/L

2012. jún. 5. 14:12
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de mivel különböző véleményeket kaptam, kifejtem egy kicsit bővebben a dolgokat :)

1. Pasizás:

Nem akarok vele még foglalkozni. Én nem bírom, amikor pár barátnőm jön oda, hogy:

"Júúj, képzeld voltunk az Árkádban, és az XYék követtek minket, meg felhívtuk egymást, jajj olyan izééééé!" vagy "Wááá, képzeld mit csinál velem az XY lefröccskölt vízzell! Most tökön rúgom komolyaan!"

Szerintem ez olyan gyerekes, a fiúk pedig nem veszik komolyan az ilyen gyogyósan viselkedő lányokat. Már az én észrevételeim szerint. :)

És ha felnövök, és tudom, hogy pasiztam kislánykoromban (kamaszkoromban, ahogy tetszik), a jövendőbeli férjem előtt, azt kicsit szégyellném, hogy nem ő volt az egyetlen az életemben, hanem mint a pincsikutya tapostam, hogy bejöhessek egy srácnak, akit alig ismertem, és ott is hagytam volna két hét múlva.

2. Divat, hajviselet, smink, stb.:

Sokan ismeritek azt a történetet, hogy: El akarok menni fodrászhoz, de a szüleimnek nincs rá elég pénzük. Vagy másra kell, fontosabb dolgokra.

Na nálam ez a helyzet. Sminkelni szoktam néha, de nem olyan erősen. Körömlakkozni is gyakran, de ezt suliban tilos, csak halvány rózsaszínt és átlátszót szabad használni.

Hajvasalás nehéz munka mert a hajam sűrű, nehezen szárítható, fésülhető, vasalható. Így megelégszem az egyszerű lófarokkal és a fonásokkal.

3. Bulizás, otthonülés:

Nem vagyok túl társaságos. Nem szoktam sokat beszélgetni, legalábbis nem beszélgetnék, de a lányok az osztályomból folyton elhuzigálnak ide-oda, én pedig nem lehetek velük bunkó, beszélgetek tehát. De egyébként nem vagyok az a beszélgetős, szóba elegyedős, tipikus "menő" csaj, én szeretem a magányt, a csendet, azt, ha egyedül lehetek, fordíthatom az angol olvasmányokat, tanulhatom azt, ami érdekel, és nem akarok bulizni, szórakozni.

A szüleim nem engednek el vásárolni messzire, szóval az Árkád, Westend, stb. ezek mind ilyen nagy üzletek. Moziba sem engednek, max osztálykirándulás, és mehetek helyekre akkor, ha nálam legalább 4 évvel idősebb (testvér), megbízható személy kísér el.

Egyébként a "shoppingolós" típus sem vagyok, persze nem vagyok igénytelen, de én úgy gondolom, hogyha osztálytársakkal (lányokkal) megyek el vásárolni, a már rég nem a vásárlásról szól, hanem arról, hogy "Júúj, tudtad, hogy itt van a plázában az XY nevű fú?" meg "Tetszik neked? Na, tudom, hogy igen!". Ennek pedig nem látom értelmét.

A jó hangulat, az oké, bár a csöndes típus vagyok, nem a társaságos, nekem a jó érzést, hangulatot az írás jelenti, az olvasás, egy jó filmnézés, gépezés, vagy esetleg zenehallgatás. Ezek a szenvedélyeim. De mások meg azon nyafognak, hogy kapjanak egy új ruhát és fülbevalót, Ehhh... szerintem vannak és lesznek fontosabb dolgok is az életben.

Tehát körülbelül ennyi, de hogy válaszoljak pár (nem tudom melyik) kommentekre:

Nem vagyok igénytelen, sem hanyag. Igenis törődöm azzal, hogyan nézzek ki, korrektort szoktam használni, de szerintem ez természetes, hisz fejlődésben van a testem, ilyenkor törődni kell ezekkel. A pattanásokat, mitesszereket is kezelni szoktam. :)

A legutóbbi válaszolónak (vagy valamelyik 18 évesnek):

Nem azért írtam ki a kérdést, mert unatkoztam, hanem mert kíváncsi voltam a véleményekre. És az, hogy te rájöttél, hogy nem jó az, ha nem bulizunk, hát rendben, ahogy tetszik, de ettől még szerinted tényleg kevesebb leszek attól, ha nem teszem meg azokat, amit pár ismerősöm/oszttásam?

Mind a felnőttek, mind a kamaszok véleményét köszönöm, és az előbb leírt infók alapján is kérlek válaszoljatok még :)

Köszönöm szépen :))

2012. jún. 5. 17:54
 13/17 anonim ***** válasza:
hú de lepontozott néhány kis csitri..
2012. jún. 5. 18:18
 14/17 anonim válasza:
100%

Komolyan, ez tök jó! Szerintem az ilyen gondolkodás nagyon ritka, viszont annál jobb, ez teljesen oké, 14 évesen nekem is ugyanez a véleményem, nem pasizok, nem bulizok, mégis nagyon boldog az életem. Nem vagyok egy "plázacica" sem, de ettől függetlenül nem vagyok igénytelen, figyelek a hajamra, csinosan öltözködöm, néha spirálozok, alapozót használok. De nem több. És nem gondolom, hogy ha agyon sminkelném magam, több lennék. Csak tönkre tenném vele a bőrömet. Minden tekintetben egy véleményen vagyok veled. Bár egyedül lenni nem szeretek annyira, nem vagyok tipikus "menő csaj", népszerű a suliban. És mégis vannak nagyon jó barátnőim, akikkel jól érzem magam, van egy hugom, akivel szintén nagyon jól megértem magam. Bulizás és fiúk helyett:

-olvasok

-játszom a hugommal

-tanulok(persze nem viszem túlzásba, de a jó jegyekre hajtok, szeretnék majd egyetemre menni)

-a barátnőimmel elmegyünk néha vásárolni, de sokkal jobban szeretek inkább a családommal "shoppingolni"(talán ez elég ódivatúnak hangzik, de tényleg így van, nem részletezném, hogy miért)

-E helyett tehát fagyizni megyünk, otthon játszunk, kint a kertben, a friss levegőn, egymásnál alszunk, stb.

Sokan azt gondolhatják, hogy dedós vagyok, meg ilyenek, de én így vagyok boldog.

Üdv: egy 14 éves lány

2012. jún. 5. 18:20
 15/17 anonim ***** válasza:
79%

Nem ciki, szerintem normális ha 12 évesen nem pasizol, bár igaz, hogy a mai világban vannak olyanok, akik már igen. De a kortársaik - mivel irigylik - k*rváknak mondják őket, bár az teljesen mást jelent. Mi ezeket "menőnek" hívjuk, akiknek ebben a korban már pasiznak és már akkora a mellük, mint egy felnőtt nőnek.

A felnőtteket erről nem érdemes kérdezni, mert ők szegények nem is értik, hová fajult a világ. 13 évesen még babáztak a barátnőikkel (anyukám egyik munkatársa mesélte ezt). Lehet, hogy az volt a jobb, mert minden felnőtt azt mondja, hogy gyereknek lenni jobb.

Amúgy nekem sem volt még pasim.

13/L

2012. jún. 5. 19:56
 16/17 asdasd30 válasza:
Szia.:) Én is 12 éves lány vagyok és én is pont ugyanígy gondolom ahogy te! :) Inkább a tanulás és ha minden kész akkor a barátok. :33 A pasik most ilyen korban egyáltalán nem érdekelnek még:)
2012. szept. 16. 01:01
 17/17 anonim válasza:
Nem gáz.Ennyi idősen még jobb a tanulásra koncentrálni.A pasizás később is ráér még.Valakinek még 17 évesen sincs barátja,nemhogy 12 évesen.:) Szerintem az a ciki ha vki 12 évesen 41kg sminket ken magára.Elég egy leheletnyi is.
2014. máj. 28. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!