Ti nem veszitek zokon, ha valaki beleegyezésetek nélkül kiadja az e-mailcímeteket?
Figyelt kérdés
Elegem van abból, hogy az ismerőseim mindenféle "sok pénzt kevés munkával" meg "fantasztikus munkaajánlatokkal" foglalkozó üzletkötőknek adják ki az e-mailcímemet, ráadásul a megkérdezésem nélkül.Csak én vagyok erre érzékeny?2012. máj. 31. 14:36
1/21 anonim válasza:
Ez még a jobbik eset, nekem kolléganőim a telefonszámomat adták meg mindenféle biztosítási ügynöknek, nem láttam a dühtől, amikor naponta volt, hogy hárman is hívtak mindenféle ajánlattal. Ez felér egy merénylettel.
2/21 anonim válasza:
De zokon veszem.
Mond meg nekik szép szóval, ha azzal nem megy, akkor lehet keményebben is, nem baj ha megsértődnek!
3/21 anonim válasza:
Nekem direkt ilyenek miatt van egy olyan email címem, amivel regisztrálok oldalakra, nem túl közeli ismerősök írnak oda stb...erre jöhetnek reklámok is, mert nem érdekel. Meg van egy rendes email-em, amit hivatalos ügyeknél használok.
4/21 anonim válasza:
Ne legyél dühös az ismerőseidre, nem ők adják ki a címedet. A "címhalászok" egy általuk ismert e-mail cím partnerlistáját hívják le és így mennek címről címre. Azonkivül nagyon jó forrásanyagot szolgáltatnak a közösségi portálok is, no meg azok, akikhez regisztrálsz és nyilatkoznak, ők az atyaúristennek sem adják ki a címedet (csak azt elfelejtik hozzátenni, hogy kivétel: ha jól megfizetik őket).
5/21 A kérdező kommentje:
A legszörnyűbb, hogy a saját apám is szó nélkül kiadja, mondván jót akar nekem... Hol van itt a jóakarat?
2012. máj. 31. 14:45
6/21 anonim válasza:
Én is kapok ilyeneket, meg sem nyitom, törlöm őket olvasás nélkül. szerintem nem feltétlen ismerősök adják ki, bárhonnan (sajnos facebookról is) hozzáférnek bárkik. Persze ha közölték, hogy ők adták ki, az más tészta, ez esetben küldd őket el az anyjukba!
7/21 A kérdező kommentje:
Sajnos az ismerőseim adják ki. Minden levelem úgy kezdődik, hogy XY-ra hivatkoznak, hogy tőlük kapták meg. Semmilyen adatlapomon nincsenek rólam infók.
2012. máj. 31. 14:46
8/21 anonim válasza:
Pont mint a #3-as... úgy csinálom én is...
Nekem egyszer abból lett elegem, hogy továbbküldős emaileket kaptam a barátaimtól, ott szerepeltem én is ezáltal a címlistában, aztán ezúton jöttek mindenféle reklámhülyeségek. Akkor leszoktattam őket erről, már nem kapok továbbküldőst. De csináltam én is egy "hivatalos címet" magamnak, azt nagyon kevesen tudják.
9/21 A kérdező kommentje:
No, akkor nincs mit tennem, nekem is új mailcím kell... és a saját apám se fog tudni róla.
2012. máj. 31. 14:50
10/21 anonim válasza:
Továbbítsd annak, akire hivatkoznak, és a kísérőszövegben "köszönd meg" neki, hogy kiadta a címed!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!