Szerintetek nagyon eszelős és szánalmas ötlet lenne ez?
Kamaszkoromban csak elképzeléseim voltak mikbe vágnám a fejszém szívesen, de nem igazán tettem értük, kifelé a 17-ből (most 18 vagyok) elhatároztam, hogy leszek valaki és ez sikerült is, gyakorlatilag minden humán tantárgyból kitűnő lettem ebben a félévben, ontom az 5-ösöket kb már 20darab van, egyedül a fizika és a matek ami nem megy, de a fizikát is sikeresen kijavítottam. A matekot viszont NEM! Van belőle 100jegyünk, minden után dolgozatot írunk és folyton elszúrok valamit a számolással, keményen tanulok rá, korán kelés, korrepetálás, délután tanulás etc., de mégsem megy, mert a feladatokban valami mindig eltér és félrelogikázom az egészet, ezeknek a jegyeknek jónak kéne lenniük, hogy kijavítsam az első félévet, DE NEM AZOK. A tanár személyére kitérek ebben a kérdésemben: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__28180.. ahol továbbá kiderült, hogy nem lenne jogi alapom a perelésre, így mindent összevetve arra gondoltam, hogy ha megbuktat, akkor -tekintve, hogy ez az egyetlen esélyem a kitörésre, a karrierre, aminek Ő az akadályában áll és amit én mindennél jobban akarok,- kitervelek egy igazi, vérbeli vezérsztorit, amire minden nagyobb hazai média szinte oroszlánként fog ugrani, amiben a tanárom sorozatos megalázásoknak lesz kitéve (csak használjátok a fantáziátokat, nekem óriási van), majd eltűnök a föld színéről (értsd ahogy akarod).
Hogy miért lennék képes ilyen radikális lépésre? Nem akarok +1 évet ugyanazon a helyen maradni, mert mondjuk a 16-29 éves koromig élhetek kalandokban, szexualitásban tartalmas életet ami még szép is (nyilván utána is, de az már nem az igazi, bocs ha valakit megsértek) és nem fogom egy klimaxos torz világlátású nő miatt, aki kizárja az emberi tényezőt, elpazarolni a fiatalkorom és az egész életem.
Tudom, hogy gyakorlatilag egy elvetemült őrült szánalmas gondolkodása szokott ilyen elképzeléseket termelni, de mégis az az érzésem, hogy oly szívesen kijátszanám ezt a lapot.
(a kérdés csupán a képzelet szüleménye, de kérlek kezeld valódi kérdésként és reagálj úgy rá, és valódi reakciókat várok, úgyhogy a kérdés végső-soron valódi, így a törlésére sincs semmi ok)
Nem tudom, hogy te olvasod-e ezt még (vagy más hasonló helyzetű), de azért írok hátha segít.
Elhiszem, hogy vannak rossz tanárok, ha tényleg ennyire utálja az osztály a tanárt, akkor a szülők segítségével addig kell verni az asztalt az igazgatóságnál, amíg lépéseket nem tesznek.
Viszont ami számomra érdekesebb, az a te hozzáállásod, a szenélyiséged. A karrieredet nem első sorban a matek 2-es alá fogja befolyásolni (gondolom nem buktatott meg utolsó évben), hanem a személyiséged. Az egyetem ugyanilyen sz>>>ás lesz sok esetben és ott nem panaszkodhatsz, hanem tűrnöd kell, mert nincs mit tenni. Munkahelyen is nyilván lesznek súrlódások, amikor lapulni kell. Ahogy és amiket írsz, az egy nagyon nárcisztikus személyiséget tükröz. Az még hagyján, hogy ennyire nagyra vagy magaddal (hogy mennyire jogosan, az számomra kérdéses), de hogy ezt ilyen sűrűn hangoztasd is... Gratulálok, hogy a legkönnyebb tantárgyakból (magyar, történelem, filozófia, kutyafüle, földrajz akármi) ilyen brilliáns, kiemelkedő tehetség vagy, de ez nem jogosít fel arra, hogy ilyen lekezelően beszélj az osztálytársaidról a tanárodról.
Továbbá a karrier nem csak a magolásból áll. Egyrészt a munka világában nem magolni kell, hanem megoldási módszereket elsajátítani és tudni is kell azokat alkalmazni széles körben. Aztán az is nagyon fontos, hogy kapcsolatokat gyűjts, a munkahelyeken jól kijöjj a kollégákkal, tiszteletet tudj kivívni magadnak. Ha ez, amit itt mutatsz nekünk nem csak egy alteregod, hanem a valóságban is ilyen a személyiséged, akkor azt ajánlom próbálj változtatni.
Szerintem három része van a boldogulásnak és a kapcsolatépítésnek: a környezeted, a számodra potenciálisan kedvező lehetőségek/partnerek, illetve TE MAGAD. Én sem szeretem a környezetet, ahol tanulok, de azon nem igazán tudok változtatni. Csak magamon, és sajnos ez ellen nincs mit tenni.
Egy ötödéves gimnazista, 18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!