Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek nagyon eszelős és...

Szerintetek nagyon eszelős és szánalmas ötlet lenne ez?

Figyelt kérdés

Kamaszkoromban csak elképzeléseim voltak mikbe vágnám a fejszém szívesen, de nem igazán tettem értük, kifelé a 17-ből (most 18 vagyok) elhatároztam, hogy leszek valaki és ez sikerült is, gyakorlatilag minden humán tantárgyból kitűnő lettem ebben a félévben, ontom az 5-ösöket kb már 20darab van, egyedül a fizika és a matek ami nem megy, de a fizikát is sikeresen kijavítottam. A matekot viszont NEM! Van belőle 100jegyünk, minden után dolgozatot írunk és folyton elszúrok valamit a számolással, keményen tanulok rá, korán kelés, korrepetálás, délután tanulás etc., de mégsem megy, mert a feladatokban valami mindig eltér és félrelogikázom az egészet, ezeknek a jegyeknek jónak kéne lenniük, hogy kijavítsam az első félévet, DE NEM AZOK. A tanár személyére kitérek ebben a kérdésemben: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__28180.. ahol továbbá kiderült, hogy nem lenne jogi alapom a perelésre, így mindent összevetve arra gondoltam, hogy ha megbuktat, akkor -tekintve, hogy ez az egyetlen esélyem a kitörésre, a karrierre, aminek Ő az akadályában áll és amit én mindennél jobban akarok,- kitervelek egy igazi, vérbeli vezérsztorit, amire minden nagyobb hazai média szinte oroszlánként fog ugrani, amiben a tanárom sorozatos megalázásoknak lesz kitéve (csak használjátok a fantáziátokat, nekem óriási van), majd eltűnök a föld színéről (értsd ahogy akarod).

Hogy miért lennék képes ilyen radikális lépésre? Nem akarok +1 évet ugyanazon a helyen maradni, mert mondjuk a 16-29 éves koromig élhetek kalandokban, szexualitásban tartalmas életet ami még szép is (nyilván utána is, de az már nem az igazi, bocs ha valakit megsértek) és nem fogom egy klimaxos torz világlátású nő miatt, aki kizárja az emberi tényezőt, elpazarolni a fiatalkorom és az egész életem.

Tudom, hogy gyakorlatilag egy elvetemült őrült szánalmas gondolkodása szokott ilyen elképzeléseket termelni, de mégis az az érzésem, hogy oly szívesen kijátszanám ezt a lapot.

(a kérdés csupán a képzelet szüleménye, de kérlek kezeld valódi kérdésként és reagálj úgy rá, és valódi reakciókat várok, úgyhogy a kérdés végső-soron valódi, így a törlésére sincs semmi ok)

2012. ápr. 3. 17:24
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

19:00

"általában kora gyermekkorukban éri a sérülés"

Egyszer elsőben lehúzta egy lány a gatyámat, borzalmas trauma volt.

"Valószínűleg azt éreztették velük, bármit is tesznek, nem elég jók, alkalmatlanok."

Egyfolytában azt éreztették velem, hogy jó vagyok és hogy vihetem valamire...

"ezzel felszakítja a régi sebeket.(Megj:Matektanár) "

De ő nem sebeket szakít fel, hanem a karrieremet!! :DD Gondolj bele, meghúz úgy, hogy egyébként 4-es 5-ös vagyok minden másból, ez nemhogy felszakítja a sebeket, hanem új sebeket nyit.

"nincs elég energiájuk ahhoz, hogy mások igényeit vagy érzéseit figyelembe vegyék, mivel az ő igényeik sincsenek kielégítve"

Csak azt ne mondd, hogy ha te pl fel akarsz szedni 1 csajt akkor törődsz az apja érzéseivel.. áh, hagyjuk, tök poén ez az egész :D

Bocsi, de elmagyaráznád kérlek, miért lesznek jobban kielégítve az igényeim attól, ha beletörődöm minden olyan folyamatba amiről tisztán érzem, hogy nem igazságos? Illetve azt is, hogy miért nem élek át kalandokat ha ilyen vagyok? Ezt valahogy nem értem, talán több kalandban lenne részem, ha mindent feladva tengődnék, mint egy idióta?

Egyébként olvastam eseteket a nárcisztikus személyiségzavarokkal kapcsolatban. A betegek akiket kihoztak ebből az állapotból szinte kivétel nélkül depresszióba mentek át, azaz semmi nem változott, csak annyi, hogy beletörődtek mindenbe, volt aki öngyilkos is lett. Nem vagyok narcisztikus, képes vagyok az empátiára, de inkább lennék ez, mint bármi más(értsd. ha választanom kéne ez a legszimpatikusabb a személyiségtorzulások közül). Ja, amúgy a mániás depressziós és nárcisztikus emberek szexelnek a legtöbbet, habár normális kapcsolatra általában képtelenek, én arra nem is igazán vágyom, de nem attól, hogy nárcisztikus vagyok...

2012. ápr. 3. 19:42
 12/22 A kérdező kommentje:

19:11

Lehetek kicsi lány ha szeretnéd.. :P

Én is megláttam már a matekban a szépet, főleg a geometriánál, de ez egy olyan tudományág amivel hobbi szinten foglalkoznék, ha számon-kérik az már nem jó, mert el kell mélyedjek benne, hogy megértsem! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem a matematikával van bajom.

Erkölcstelen rendszerben, erkölcsös ami nem sért jogszabályt.. azzal kell élnem amivel tudok és amit a törvény enged, ettől belül nem fogok megváltozni, teljesen mindegy mit teszek.

Tehát tiszta harcmodor=ami belefér a törvénybe. Bocsi, ha ettől nem leszek szimpatikus, de így gondolom.

2012. ápr. 3. 19:51
 13/22 anonim ***** válasza:

Figyu, a "kicsi lány"-hoz nem ragaszkodom :D, de nagylelkű volt a részedről az a "lehetek":-)

Szóval akkor, ha megengeded - mert nem találok szebbet/jobbat és magyarosabbat: kedves Öcsém: továbbra is ragaszkodom ahhoz, hogy - értelek. Azt meg természetesen elfogadom, ha a jogaidat vagy jogos érdekeidet a törvények adta lehetőségekkel, módszerekkel kívánod védeni. Csak azért továbbra is egyre kérlek (megint a fránya "évgyűrűk"re hívatkozva - és nem ad ez jogot, csak egyfajta rezignáltabb látásmódot), hogy, miközben betartod a törvényt, légy erkölcsös, nagyvonalú és "belülről vezérelt" is. Alkalmas vagy te erre - ezt ad hoc ki merem jelenteni. Egyébként meg csakazértse:D lettél ellenszenves.

2012. ápr. 3. 20:06
 14/22 anonim ***** válasza:

Ja, amit meg nem akarok elhagyni a végéről (pedig már majdnem kiment a fejemből, pedig Alzheimer doktorral nem vagyok komaságban!):

Légy sikeres ember..ember a talpadon!!!

2012. ápr. 3. 20:16
 15/22 anonim ***** válasza:
A matek nem olyan nehéz, csak kell egy jó tanár hozzá. Ha a suliban nincs, akkor keresni kell valakit, aki képes megértetni veled. Kevesebb mint egy év alatt értettem meg a négy éves anyagot és ötösre érettségiztem, pedig gimi harmadikig folyamatosan közel voltam belőle a bukáshoz. Ha tudod és érted a módszereket, szabályokat és kiismered a feladatokban a "csavarokat", onnantól kezdve könnyen megy minden. És mindez kevesebb munka, mint megpróbálni ellehetetleníteni a tanárt. Vagy tévednék? :)
2012. ápr. 3. 22:47
 16/22 anonim ***** válasza:
A reakcióm a kérdésre, ha valós lenne, az lenne, hogy "fordulj pszichiáterhez".
2012. ápr. 3. 23:57
 17/22 anonim ***** válasza:

Továbbra is úgy reagálva, mintha valódi lenne a kérdésed:

"Ezt már számtalanszor kitárgyaltuk (én legalábbis) a humán műveltségből van 1 fix anyag amit tudni kell és azt tudom is, a matekpéldák pedig mindig másak"

Kettős félreértésben vagy.

1) A matekpéldák "mindig mások", de bizonyos, elsajátítható logikán alapulnak. Ezért, kivéve az akadémiai szintű matematikai alapkutatásokat, a matematika tanulható és gyakorolható. Ehhez persze IQ is kell. Ha neked ez nincs meg, az nem a tanár hibája.

2) A humán műveltség sem egyenlő a "fix anyag" bemagolásával.

"Figyelj, nem arról van szó, hogy ne próbálnék javítani, tudod mennyit tanulok? Nem is azt nézi, hogy értem e, hanem elég 1 számolási hiba és taccs az egésznek, nem a tudást nézi"

A matekban a számolás sikere jelenti a tudást. A matek nem arról szól, hogy megtanulsz számokat, mint egy verset, hanem problémák megoldásáról. Ez nem hibája vagy bűne senkinek. Egyszerűen ez van. Ha gyengék a logikai képességeid, akkor át kellene gondolnod, hogy feltétlenül szellemi téren akarsz-e "karriert" csinálni.

2012. ápr. 4. 00:04
 18/22 anonim ***** válasza:
Nekem az a fura, hogy anno a kisebb számolási hibákért (2+2-ből mondjuk véletlenül 3 lett) sokkal kevesebb pontlevonást kaptunk, ha amúgy a feladat megoldásának menete jó volt. A nagy pontveszteségek mindig abból adódtak, ha nem tudtuk hogyan kell kiszámolni, amit ki kellett volna...
2012. ápr. 4. 00:20
 19/22 A kérdező kommentje:

00:04

Igen, utaljunk rá, hogy a másik hülye, anélkül hogy egyáltalán fogalmunk lenne arról eddig mit ért el vagy milyen ember. Attól nem kell félned, hogy kilógnál a sorból

Akkor most elárulom neked, hogy SOHA nem pezsdített fel a fizikai munka, csakis a szellemi és igen, végeztem már fizikai munkát..

"A reakcióm a kérdésre, ha valós lenne, az lenne, hogy "fordulj pszichiáterhez"."

Igen, szegény elképzelt személy, a végén még el is érne valamit, vagy legalábbis bebizonyítaná, hogy nem egy massza, mint a többiek. Kár h pl. hitlert nem küldhetted időben pszichiáterhez.

"Kettős félreértésben vagy. "

Nem. Te vagy többszörös félreértésben. Elöször is, a humán műveltségnek itt azon része fontos ami az érettségivel kapcsolatos és azt simán elsajátítottam, SEMMI olyasmit nem írtam, hogy azon kívül még ne lennék művelt, adj egy verset, egy filozófiai témát, pillanatok alatt kihozom az elemzését.

De tényleg, nem is értem, hol olvastál olyat, ahol azt írtam volna, hogy szerintem a humán műveltség egyenlő a fix anyag bemagolásával, ez így reggel ütött...

Igen, a matekpéldák logikai ismereten alapulnak, amit én kényelmesen és a saját tempómban csinálnék, egy matektanárommal sem volt gond eddig ezen a téren, mert felfogták. Amúgy az egyeseim ilyenekből jöttek össze: -szabályok írásából, egy szó tévesztés=1-es

-egyszer a számológépem nem ütötte ki jól a szöget a feladat végén amiért 1-es lett a doga (1 pont kellet volna)

Ezekből így kapásból 4 egyes, ami ha nincs akkor nem állok bukásra, IGEN valóban a logika, kedves 54%-os válaszoló... Nem ártana elolvasni normálisan a kérdéseket, sőt még linkeltem egy másik forrást is, JA ,hogy nincs elég időd elolvasni? Akkor meg nem kell válaszolni.. én sem kommentelek a tudományok/matematika rovatba. :)

2012. ápr. 4. 07:13
 20/22 anonim ***** válasza:

Az ötletedet nem akarom minősíteni, csak annyit tennék hozzá, hogy most még lehet, hogy így látod a dolgot, hogy ez megéri... de később talán nagyon bánnád és rosszul éreznéd magad miatta. Lehet, hogy nem éri meg. De ez persze a te döntésed, csak gondold át azért.

A matekról pedig, hát én általános iskolában voltam így, hogy nagyon hülye matek tanárom volt, igaz nem bukásra álltam, de a legtöbb jegyem hármas volt, kettesek is... Pedig amúgy én is kitűnő voltam mindenből. Aztán elkezdtem matek tanárhoz járni, ez hatodikban volt. Hetedikes koromban már több versenyt is nyertem, megyeit is, országos második is lettem egyszer. Szóval hidd el átéltem én is ezt, hogy húúú te hülye vagy matekból kislányom... de én így tettem ellene, meg akartam nekik mutatni, hogy tessék, ki a hülye? Én így vettem elégtételt... ez is egy módszer, jó érzés volt a képükbe nevetni, hogy tessék, mégiscsak képes vagyok rá! Hidd el, ez hatásosabb módszer, és még ráadásul a javadra is válik. :) Azóta műszaki egyetemre járok, és itt is jól megy a matek, csak ez kellett hozzá, hogy akkor általánosban ott legyen nekem az a tanár.

Neked is ezt kéne tenned, keresni valami tényleg jó tanárt, mert ahogy írod, érted, csak apróságokat rontasz, elszámolod...stb

Nekem is mindig ilyen hibáim voltak, de egy jó tanár tudja, hogy szoktassa le erről az embert. Csak tényleg próbálj ilyet keresni, meg menj oda az iskolai tanárodhoz is, hogy szeretnél mindenképp javítani, adjon lehetőség, mondd el neki melyik anyagrészben mi az ,ahol elakadsz, kérdezd meg tőle, hogy esetleg milyen feladatokat gyakorolhatnál pluszban, ami segíti a dolgozataira való készülést...stb

Muszáj lesz segítenie, ha nem, akkor fordulj az osztályfőnöködhöz, mondd el neki, hogy nem hajlandó segíteni neked ez a tanár.. (vagy ha az ozstályfőnököddel nem vagy jóban, nem segítőkész, akkor egy másik tanárhoz, vagy akár az igazgatóhoz, ne hagyd magad!)

Figyelj szerintem most még nem késő, hogy a jó utat válaszd inkább, mutasd meg nekik, hogy mit tudsz, küzdj keményen, még keményebben mint eddig, és csináld meg!! Hajrá! :)

2012. ápr. 4. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!