Szerintetek nagyon eszelős és szánalmas ötlet lenne ez?
Kamaszkoromban csak elképzeléseim voltak mikbe vágnám a fejszém szívesen, de nem igazán tettem értük, kifelé a 17-ből (most 18 vagyok) elhatároztam, hogy leszek valaki és ez sikerült is, gyakorlatilag minden humán tantárgyból kitűnő lettem ebben a félévben, ontom az 5-ösöket kb már 20darab van, egyedül a fizika és a matek ami nem megy, de a fizikát is sikeresen kijavítottam. A matekot viszont NEM! Van belőle 100jegyünk, minden után dolgozatot írunk és folyton elszúrok valamit a számolással, keményen tanulok rá, korán kelés, korrepetálás, délután tanulás etc., de mégsem megy, mert a feladatokban valami mindig eltér és félrelogikázom az egészet, ezeknek a jegyeknek jónak kéne lenniük, hogy kijavítsam az első félévet, DE NEM AZOK. A tanár személyére kitérek ebben a kérdésemben: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__28180.. ahol továbbá kiderült, hogy nem lenne jogi alapom a perelésre, így mindent összevetve arra gondoltam, hogy ha megbuktat, akkor -tekintve, hogy ez az egyetlen esélyem a kitörésre, a karrierre, aminek Ő az akadályában áll és amit én mindennél jobban akarok,- kitervelek egy igazi, vérbeli vezérsztorit, amire minden nagyobb hazai média szinte oroszlánként fog ugrani, amiben a tanárom sorozatos megalázásoknak lesz kitéve (csak használjátok a fantáziátokat, nekem óriási van), majd eltűnök a föld színéről (értsd ahogy akarod).
Hogy miért lennék képes ilyen radikális lépésre? Nem akarok +1 évet ugyanazon a helyen maradni, mert mondjuk a 16-29 éves koromig élhetek kalandokban, szexualitásban tartalmas életet ami még szép is (nyilván utána is, de az már nem az igazi, bocs ha valakit megsértek) és nem fogom egy klimaxos torz világlátású nő miatt, aki kizárja az emberi tényezőt, elpazarolni a fiatalkorom és az egész életem.
Tudom, hogy gyakorlatilag egy elvetemült őrült szánalmas gondolkodása szokott ilyen elképzeléseket termelni, de mégis az az érzésem, hogy oly szívesen kijátszanám ezt a lapot.
(a kérdés csupán a képzelet szüleménye, de kérlek kezeld valódi kérdésként és reagálj úgy rá, és valódi reakciókat várok, úgyhogy a kérdés végső-soron valódi, így a törlésére sincs semmi ok)
17:51
El kéne jutni az érettségiig...
17:52
Ezt már számtalanszor kitárgyaltuk (én legalábbis) a humán műveltségből van 1 fix anyag amit tudni kell és azt tudom is, a matekpéldák pedig mindig másak, de ez még nem is lenne probléma, mivel lehet jönni azzal, hogy hülye vagyok de nem.. (persze mikor magamról azt gondoltam, hogy hülye vagyok rendszerint érkeztek az emberek hogy "te intelligens vagy, nemtudom mi a bajod", most pedig amikor kiállok azért, hogy nem vagyok hülye, már jönnek az utalások, ennyit az emberiségről mint értelmes, következetes lényről!!), ÉRTEM A MATEKOT, DE ELSZÚROM A DOLGOZATOKAT! Értem mi minek az egyenlete, van térlátásom, de egyrészt nem időre, másrészt meg nem céltalanul kellene tanulni a matekot, hanem valami végett, valami probléma megoldásának érdekében, nem légből kapott feladatok megoldására... DE, a tanár a hibás, hogy nem veszi észre azt, hogy ki miben erős és nem tesz akár 1 cseppnyi gesztust annak érdekében, hogy ne bukjak meg. A 9-10-es matematika anyaggal semmi problémám nem volt.
Igen: úgy, ahogy írod. Eszelős és szánalmas ötlet lenne. 18 éved és lány léted ellenére rettenetesen kamasz vagy még. Ijesztő a zavar a fejedben, nem kevésbé pedig az a gátlástalanság, amellyel bosszúhadjáratot tervezel a tanár ellen. Ez már jellemhiba.
Úgy tűnik, nincs érzéked a matematikához. Lásd be, békülj meg ezzel, és keress kiugrási lehetőséget máshol: olyan területeken, amelyek tetszenek. Főként azonban: nézz magadba, gyakorolj önkritikát és mondj le a végtelenül sunyi, gyerekes terveidről. Vagy ilyen jellemű felnőtt akarsz lenni? A látszattal ellentétben: csak ráfizethetsz.
18:04
Ijesztő? Ezt megértem, nem hibáztatlak, egy olyan országban nőttél fel, ahol senki nem állt ki a maga igazáért soha! Ennek a nőnek a viselkedése kritikán aluli, ő a gátlástalan, nem pedig én, közeledik a hatvanhoz, fitt, életvidám és egyben lenéző, minden fiatalt egyaránt lenéz, ezt meg kell torolni, senki nem teheti ezt büntetlenül, bárhogy is lesz, lesz módom rá, hogy akár még azt is megbánja, hogy tanárnak jelentkezett.
Figyelj, nem arról van szó, hogy ne próbálnék javítani, tudod mennyit tanulok? Nem is azt nézi, hogy értem e, hanem elég 1 számolási hiba és taccs az egésznek, nem a tudást nézi... meg kell tanulnia, hogy a tudást, nem pedig a véletlenek által összejátszott, kipuskázott eredmények a fontosak.
Aki tanárnak áll az legyen tisztességes és figyelmes, legyen EMPÁTIÁJA, hiszen életekről dönt!! Nem érdekel ha a bankár vagy a boltos bunkó, hiszen megkapom amit szeretnék, de ő tanár és valakinek tanítania kell, ha nem megy a hülye fejébe, hogy mire vállalkozott és nem érzi annak súlyát!
Egyébként meg férfi vagyok.
18:04
Pont, hogy köze sem lenne a mateknak ahhoz ami lenni szeretnék!!! De érettségi tárgy, ÉRTED?
Amíg nem írtad ,hogy fiú vagy én is azt hittem ,hogy lány vagy. Általában náluk szokott így elpattanni a húr. Szerintem kemény nárcisztikus személyiségzavarod van.
"Annak érdekében, hogy a betegek megbirkózzanak szégyenérzetükkel, védekezésként saját érzéseik másokra való kivetítését, az ellentámadást, mások okolását használják, illetve mindent elkövetnek, hogy bebizonyítsák maguknak különleges mivoltukat.
A nárcisztikus embereket általában kora gyermekkorukban éri a sérülés, mely az egészséges énkép kialakulását gátolja. Valószínűleg azt éreztették velük, bármit is tesznek, nem elég jók, alkalmatlanok. Ezek a korai tapasztalatok okozzák a "nárcisztikus szégyenérzet" kialakulását mely a "nárcisztikus düh" kiváltója, valahányszor úgy érzik, hogy nem tisztelik őket eléggé, vagy valaki viselkedése rossz fényt vet rájuk, s ezzel felszakítja a régi sebeket.(Megj:Matektanár)
Másik fontos jellemvonásuk, hogy szörnyen arrogánsak, önelégültek és látszatra nagyon magabiztosak. (Megj: a vak is látja) Ez mind a védekező mechanizmusuk része. Magukat különlegesnek tekintik, és úgy érzik csak más hasonlóan tehetséges emberek képesek megérteni őket, vagy kapcsolatot kialakítani velük. Folyamatosan úgy érzik, hogy nem kapják meg az őket megillető figyelmet és tiszteletet, mindezt pedig azzal magyarázzák, hogy a többiek túl buták és tudatlanok ahhoz, hogy őket elismerjék.(Megj:"Ennyit az emberiségről ,mint értelmes következetes lény." ; "Kádár növendékek")
Gyakran fantáziálnak sikerről, hírnévről, ismertségről, mivel szükségük van arra, hogy így töltsék ki a lelkükben keletkezett érzelmi űrt, vagy tereljék el az elégedetlenségérzetükről a gondolataikat.(Megj:Stimmel)
A nárcisztikus emberek szokatlanul önzőek. Bármi, ami érdekes számukra, elsősorban róluk szól. Egyszerűen nincs elég energiájuk ahhoz, hogy mások igényeit vagy érzéseit figyelembe vegyék, mivel az ő igényeik sincsenek kielégítve. Nem meglepő ezek után, hogy túlságosan is el vannak foglalva azzal, hogy megszerezzék saját lelki szükségleteiket, s nem a másokéra figyelnek. Gondoljuk csak végig: képtelenek bármit is adni, amit ők maguk sosem kaptak meg.
A másik ember csak addig fontos a számukra, amíg az pozitív hatással van rájuk. Ez lehet akár úgy, hogy valamilyen pozíciót köszönhetnek neki, vagy csak egyszerűen csodálja a nárcisztikus beteget. A lényeg, hogy ismételten csak róluk szóljon a történet.(Megj: Ők mondják,hogy mennyire intelligens vagy. )"
Tanácsom: Keress fel egy pszichológust ,mert így semmiféle kalandban nem lesz részed 16-29 éves korodig,kivéve ,ha valami élő szexszimbólum vagy (jaj ne haragudj ,miért ne lennél az ... magad szerint :D ).
Igazából értem ,hogy aggódsz ,de állíts már fel egy értékbeli sorrendet. Az általában az alap, hogy nem cseszem szét mások életét ,azért mert nem tudom teljesíteni a követelmény rendszerben elvártakat (Meg úgy másért sem). Ha ezek az alapvető dolgok nem mennek jelentős gondok vannak ...
17/F - vagyis nem egy kádár növendék :D
18:04-es vagyok:
árnyaltad a képet - jól is tetted. Előrebocsátom: nálam tudatosabb és harcosabb embert (nőt) talán még te sem láttál. Egész életemben mindennel szembehelyezkedtem, amit nem voltam képes elfogadni. Ez ma is így van - de az "évgyűrűim" hatására másként élek a vehemenciámmal. Majd te is így leszel vele.
No, üljünk le egymással szembe..beszéljünk nyugodtabban.
Hidd el: pontosan így voltam a matematikával, fizikával, ahogyan te. A humán területtel is. Tudod..attól a pillanattól, amikor rádöbbentem arra (a magam "kútfejéből"!), hogy a matematika non-verbális filozófia (non-verbális, tehát ezerszer lényeglátóbb és lényeg-kijelentőbb, mint a verbális változat) - akkor már ordítani tudtam volna, mert rájöttem a veszteségre. LEHETTEM VOLNA! matematikus, - talán.. - ha olyan tanáraim lettek volna, akik megérzik bennem, hogy többet tudok befogadni, mint az a mechanikus kijelentés, hogy 6+7=13. Nem voltak olyanok. Nem láttatták a számokba rejtőzött mélységet/magasságot..a "misztériumot". Amikor pedig én láttam meg bennük, késő volt már: hiányoztak a "technikák", az alapok. De azért megtaláltam a helyemet - másutt. Igazi, jó, saját helyet: humánnak mondható területen. Ma már nem is haragszom a favágó-lelkületű tanáraimra..még a beskatulyázást is ("nincs érzéked a matematikához") megbocsátom. Legyen így veled is.
Túljutsz majd ezen az időn..(ezt mostmár szeretettel és elnézőbben mondom. Lobogó, temperamentumos, igazi kamaszlány vagy. Jó, hogy harcba mennél, jó, hogy mindenütt a - vélt, vagy valós - igazadat védenéd..ne is légy megalkuvó soha sem, de egyre kérlek: még ha a fogad csikorogna is bármilyen sérelemtől, SOHA ne add alább nyilt, becsületes módszereknél. MAGADAT értékeld fel annyira, hogy "lovagi":-) erkölcsiséggel harcolsz. lEHET az életben "kard-ki-kard!" - és sokszor kell is, de TISZTA harcmodorban. Ezt az egyet, kérlek, tanuld meg tőlem, kicsi lány. Ezért meg igazán ne haragudj: az "évgyűrűk" miatt van). Szia: E.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!