Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Jobbik meg akarja akadályozn...

A Jobbik meg akarja akadályozni a melegfelvonulást!?

Figyelt kérdés
Tudnám mi köze van egy politikai programnak az emberi ostobaságból eredő utálkozáshoz? Őszintén, mi a frász előnye lesz a Jobbiknak, ha netán megakadályozná? Az ész megáll. Ez civilizáltabb országokban úgy megy, hogy családtagokkal, haverokkal stb végül is egy karneválszerű népünnepély, na nálunk ill. sok kelet-európai országban pedig egy botrány. De miért? Mi nem tudunk normálisan viselkedni? Nekem se tetszik, na de nem az én dolgom, felőlem vonuljanak, ebből miért kell botrányt csinálni? Van ám sok minden más is, ami nem tetszik nekem !!! Én csak az emberi butaságot, intoleranciát vélem felfedezni, de elég szomorú ez itt napjainkban, elvileg mint "civilizált" uniós országban ... egyszerűen nem is tudom ésszel felfogni. Akiket annyira zavar a dolog, sztem ott eleve valami nincs rendben. Rosszul látom? Miért tud ez máshol békésen és ünnepély-szerűen lezajlani? Tényleg ennyire idióta nép lenne a magyar?
2009. jún. 15. 08:08
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 A kérdező kommentje:

Okés, én a baromságokba tényleg nem megyek bele, és mint mindig most is az van, hogy itt az van felpontozva, aki rendkívül "értelemesen" úgy képes csak megnyilvánulni, hogy "fúúj buxi" és stb, aki meg képes netán észérveket is felhozni, az szokás szerint hülye ... hát persze, de ez is csak végül is az átlagos agyi színvonalat tükrözi sajnos.

Úgyhogy köszi Kriszti, de látod, hogy észérvekkel csak értelmes emberekkel lehet vitatkozni. Ez meg itt nem megy.

Ha már valaki felhozta:

Megmondhatnád akkor pl. neked milyen szintű végzettséged van, ha ezt fotogtatjuk, ugyanis egyetértek a pszichológus által mondott statisztikával, és nem azért mert nekem szimpatikus, hanem azóta itt beszéltünk párszor, és olvastam jó pár ilyen felmérést. Lám, valóban úgy van. Aki itt az észérvek ellen beszél, alá is tudja támasztani, vagy ismét csak a személyes utálkozás az indíttatás???

Ja, és nyugi, dehogy a kedvenc pártom feri bácsi pártja, honnan veszed ezt a zöldséget? Sőt kifejezetten utálom, még tovább megyek, a Jobbiknak is vannak számomra szimpatikus dolgai, csak ha még ész is társulna hozzá, akár el is érhetnének valamit. Ja meg képzeld el, még magyar is vagyok, gondoltad volna, hogy létezik olyan párosítás, hogy magyar meleg vagy dán meleg vagy osztrák meleg?

Nekem már rég megállt itt a józan eszem (kivéve a pár intelligensebb bejegyzést, de sajnos tényleg csak pár).

Itt van ez a téma pl most, na akkor döntsük el, hogy állítólag itt az unióban most előre vagy hátra. Merthogy jogállamban természetesen olyat nem lehet, hogy "betiltani" amit itt valaki javasolt. Hiába, kísér a múlt + a sötétség ill. a magyar ember híres intoleranciája, aztán meg is van az eredménye. Ilyen is csak magyar embernek jut ám eszébe, mert egy normál embert kb hidegen hagy, mégis ki mi a frászt csinál. Én mondok neked erre egy jó megoldást, már említettem, én se mennék el ilyenre soha, és nem értek vele egyet, ezzel együtt, tegyél úgy ahogy én !! Nem kell elmenni, és el van intézve !! Ettől még természetesen a gondolat is abszurd, hogy "betiltani" ... Persze, figyelj, esetleg kivégzéseket nem akarsz?

És akkor csodálkozunk mégis mi a frászért tartanak minket magyarokat nagy átlagban idiótának, és miért tapasztalunk a legtöbb országban csak lenézést, lekezelést ....

Na és végül is soha nem csodálkoztam ezen, csak egyszerűen rosszul esik.

De most tök momolyan, akár csak ezt a kérdéskört, ill. a válaszokat ha olvassa egy civilizáltabb országból való akárki, és sztem a fejét fogja, hogy ilyen létezik. Ahogy mondtam, nem a levegőbe beszélek, mert sokat vagyok más országokban, tudom milyen a hozzáállás, de mindenek előtt udvarias, és egymást tisztelő, ilyen válaszok akár egy fórumon el se képzelhetők.

Vagyok én nem egy külföldi hasonló fórumon, és láss csodát, a "kultúra-közösség" kategórián belül mindkettőben van külön "homoszexualitás" alkategória. Nálunk meg zokon veszik, ha valaki szóba meri hozni. Szted ez így rendben van? Hát nemtom ....

(majd aki megint kételkedik, szívesen besztúrom a linket, aztán lehet csodálkozni, hogy naponta százasával mennek a kérdések ebben a témakörben is, és enyhén szólva nagyon más jellegű válaszok születnek)

Köszi tehát, de végül is magyar vagyok, tehát maradok, de azt továbbra sem értem, legtöbb embernek aki most válaszolt, miért olyan nagyon jó érzés sötétnek lenni. Valaki esetleg megmondaná? És ismét egy magyar sajátosság, hogy mondjuk úgy a szélsőbb jobbnak csak magyarországon létezhet ilyen baromság a programjában, éppen ezt beszéltük, hogy miért van az, máshol ez úgy fel sem merül. Mert egyszerűen nem megy szenzációszámba. Mindennapos, megszokott és kész. Ennyi. Na nálunk mikor lesz ez?

Aztán ezt nem hagyom ki, egy (nem egy) megtörtént példa, csak az összehasonlítás kedvéért:

Magyarországon szórakozóhely:

A meleg srácnak tetszik egy srác, meghívja mondjuk egy akármire, az meg: "te rohadt buxi, kcsg, anyád"

Nem egy országban pedig ahol voltam, ez a következőképpen zajlik általában:

"Meghívhatlak egy kólára?" Erre a hetero srác: "ne haragudj, nekem barátnőm van."

Ennyit erről, egyszerűen tudnak vele élni, tudják kezelni. Mi pedig nem. Valljuk meg, elég nagy különbség. És ezer ilyen példa jöhetne még, de mindegy, ez sajnos nem változtat az itteni mentalitáson sajnos.

Szociológus nekem azt mondta erről, hogy valószínű ez onnan ered, hogy a magyar népben sokáig benne volt a szinte kötelező jellegű, felülről irányított egymás utálása, ill. "a szomszéd besúg", azaz egy nagyfokú zárkózottság, és ezt évtizedek alatt se lehet kinőni sajnos.

Hát ... van benne valami.

Köszi azért mindenkinek, hát ismét lett egy bizonyos képem ...

2009. jún. 16. 11:26
 52/67 A kérdező kommentje:

17:07

Sztem sötétségben tied az első helyezés !!

Valami agyrém!! Nyugi, veheted biztosra, hogy a te környezetedbnen is vannak melegek, csak ugye ilyen mentalitással nyilván te azt soha nem fogod megtudni.

2009. jún. 16. 11:29
 53/67 anonim ***** válasza:
62%
Nem sérti jobban a közszemérmet, mint mondjuk a Budapest Parádé. Engem jobban zavar az agresszió.
2009. jún. 16. 12:55
 54/67 anonim ***** válasza:
56%
A két oldalas fröcskölésedben még mindig nem válaszoltál arra, miért is bántana téged ha nem lenne melegfelvonulás. Ugyanis te is elítéled. Miért nem lehet megérteni, hogy itt nem a melegekkel van bajuk az embereknek, hanem a magamutogató idiótákkal!
2009. jún. 16. 13:37
 55/67 anonim ***** válasza:
100%

Nem a melegekkel van baj, hanem magával a felvonulással, hazánkban egy pár éve minden felvonulás balhéval végződik, akinek ez még nem tűnt fel, az hülye, de mivel az embereket irritálják ezek a dolgok és sokan már arra asszociálnak egy felvonulás szó hallatán, hogy balhé lesz, az is idegesíti az embereket, akik nem akarnak balhét. Tudod, ez olyan, mint a pavlovi reflex. Nem akarunk balhét, tehát ne legyen felvonulás. A fix helyeken megrendezett, parkokban megrendezett fesztiválok senkit nem irritálnak így, mert abból még nem volt balhé, ha ez a felvonulás is inkább egy fix helyen, parkban megrendezett békés fesztivállá alakulna át, nem lenne belőle probléma.

Nem a melegekkel van baj, hanem a rendezvény módjával, és azzal, hogy a felvonulások=balhék=rendőrök=kordonok pavlovi reflexszé alakultak az emberekben, és a békés ember nem akar balhét, és már előre fél, és az egyetlen megoldást abban látja, hogy megszűnjenek a felvonulások. Ezt nem fogod tudni szóban megértetni senkivel, bizonyíték kell, az meg eddig nem volt.

2009. jún. 16. 13:58
 56/67 A kérdező kommentje:

13:37

Látod, erről beszélek, nem tetszik, nem mennék el rá, valóban, na de itt jön a tolerancia, hogy aki el akar, az menjen ... Egy állítólagos jogállamban ilyet megtiltani természetesen nem lehet, aztán az más kérdés, hogy sajnos nem úgy zajlik, mint más nagyvárosokbban, de az okokat mindenki találgassa maga. Pedig kár érte, mert megvan ennek a maga eredete ugye, amit valószínűleg kevesen ismernek. Így aztán magával a jelenséggel egyetértek, csak annak módjával, stílusával nem.

Lényeg: nem tetszik, de tolerálom, ha nekik tetszik, ennyi.

Most már válaszoltam?

Ellenben az én feltett kérdésemre még mindig senki :-(

2009. jún. 16. 21:06
 57/67 anonim ***** válasza:
11%
Mit kérdeztél?
2009. jún. 17. 00:18
 58/67 anonim ***** válasza:

13:58-nak: Oké, talán még igazad is van, elismerem. De nézzük meg az érem másik oldalát! Akármennyire is bortrányosak valakiknek, ki az aki kővel dobálózik ill. od aakar menni verekedni, merthogy "mocskos buxi kcsg" ?? Úgyhogy ismét ott kötnénk ki, hogy tolerancia, de tudod nem értem miért az lenne az "egészséges" jellem, ha kopaszra nyírt elmebetegek akarják "móresre tanítani" a melegeket. Ő ezért lenne magyar?

A legaranyosabb vicc az ám, hogy én ismertem amolyan hungarista, magát nagyon magyarkodónak tartó, kifejezetten agresszív, kopaszra nyírt, idegengyűlölő, de meleg srácot is, csak hát nyilván ezt nem hangoztathatta a társai között. Ilyen is létezik. Na pufff.

2009. jún. 17. 07:31
 59/67 anonim ***** válasza:

Nos, én rendkívül kedvelem a Jobbikot, és általában figyelemmel is kísérem a tevékenységüket és megmozdulásaikat, de egyelőre nem hallottam arról, hogy meg akarnák akadályozni a melegfelvonulást. De amennyiben terveznének ilyet, mért ne tehetnék meg?

Ez a fene nagy liberalizmus miért csak odáig tart, hogy én toleráljam a melegek jogait? Azt mért nem lehet tolerálni, hogy valakinek ez nem tetszik, vagy másképp gondolja?

Egyébként meg egyetértek azokkal, akik azt írták, nem a melegekkel van a gond, hanem a hivalkodó felvonulással. Van meleg ismerősöm, akit éppannyira elborzaszt ez a magamutogatás, mint engem. Őt tolerálom, mert nem rakja az arcomba a szexuális szokásait. Cserébe én sem tolom a sajátomat senki arcába. Pedig a Kedvesem bizony néha csalódott, amikor az utcán, vagy a BKV valamely járatán nem csókolózok vele, amikor már egy hete nem találkoztunk, de megérti az álláspontomat, és egyet is ért.

Vagy szerintetek paradox a "toleráns Jobbikos" kifejezés?

2009. jún. 17. 11:50
 60/67 anonim ***** válasza:
07:31 - Az szokott kimenni dobálózni, aki balhézni akar, aki máshol nem tudja (nem akarja) levezetni a feszültségét, akiket a társadalom hagyott elfajulni. És az ilyeneknek teljesen mindegy, hogy azok egy melegfelvonulás résztvevői, vagy egy focimeccs szurkolói vagy egy politikai párt szimpatizánsai. Ha a Jobbik meg tudja ezt a felvonulást akadályozni (biztos, hogy nem utcaköveket fognak felszedni, mert nem ők a huligánok...), akkor eleget tesz a békés embereknek, akik már pavlovi reflex miatt tartanak a felvonulásoktól, megóvja a békésen élni akaró melegeket, a felvonulók pedig nem lesznek megdobálva, a feltűnési viszketegségben lévők (akár magamutogató felvonuló melegek akár a dobálózók) talán elő lesznek szedve, hogy ne hergeljék tovább a békés embereket, mert erre senkinek nincs szüksége.
2009. jún. 17. 12:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!