A Jobbik meg akarja akadályozni a melegfelvonulást!?
Már megint egy túl értelmes:
"tartsa nagában"
Megkérdezhetem Tőled, hog yTe abszolút magadban tartod a heteroszexualitásodat és pl. a bnődnek még soha az életben nem nyomtál le egyetlen egy puszit sem az utcán pl? Ha ez így van, akkor oké, akkor mondhatod amit mondtál, de ha nem, akkor megint gratulálok. Ez a tipikus felvesszük a szemellenzőt és akkor nincs ... ja persze ... És még mindig azt mondja aki mondta, hogy ez is a tolerancia? És körbeírhatnád kicsit részletesebben mi az h tartsa magában!! Mit hogy?
11:11
Én megint nem térek magamhoz. Ne hasonlíts már egy körzővel dobálozó úgymond rosszalkodó kisgyereket a melegséghez. Édes istenem, tényleg elakad a szavam. A melegek most kinek is ártanak? Oszd már ezt meg velem, mert nem értem. A javaslatod pedig okés, mert rendezvényeken (Sziget, Volt ..stb) általában vannak olyan beszélgetős "meleg" sátrak ... és érdekes a dolog, mert abból soha nem is szokott cirkusz lenni, nem tudom ott ez miért toleráltabb. Valószínű mondjuk a közönség nagyrészt fiatal generáció, és meg kell hagyni, a fiatalok között azért ez nyitottabb téma, ma már nem hiszem, hogy létezne olyan gimis, egyetemista akinek ne lenne meleg osztálytársa, évfolyamtársa, haverja stb.
De jó amúgy az ötlet, csak már évek óta megy is!
Én személyesen utálom a homoszexualizmust, irtózom tőle, undorítónak tartom. De ettől függetlenül tudomásul veszem, hogy az emberek átlag 5 %-a homokos, s ez egy veleszületett betegség, amit gyógyítani nem lehet. Ha pedig így van, akkor miért ne élhetne egy homokos úgy, aminek született? Miért ne alkothatna közösséget, miért ne lehetne ünnepe, miért ne vonulhatna akár fel?
Társadalmi veszélyessége a homokos ünnepnek meg nulla. Homokosnak születni kell, nem lehet elkapni, mint a náthát. Sokkal veszélyesebbek a nyilas eszmék és pl. a Jobbik-felvonulások, mert azokat el lehet kapni.
Szóval ha az árpádrongyos véglények felvonulhatnak, miért kelle ezt tiltani a homokosoknak?
11:22
Rossz helyről szeded az információidat, nézz utána ennek kicsit! Annyi igaz, hogy veleszületett genetikai dolog, de semmiképpen se betegség, az más, hogy te magad undorodsz tőle. Ettől még nem lesz se károsabb se "elkaphatóbb" ...
Ugye nem egy tanulmány szólt már évekkel ezelőtt is arról, hogy lehetséges azonosítani a homoszexualitásért felelős génkombinációt. Na akkor csak annyit kérdeznék, miért van az, hogy hozzánk valamiért nem jönnek be ezek a tudományos tények?
11:22
ja bocsi, azért a toleranciádat díjazom, csak ... csak tévedésben vagy
Én nem megyek bele vitákba, csak olvasok és ketté áll szemem a sok sületlenségen, nem beszélve arról, ha tudományos tényekből indulok ki, még ki is találták, hogy csak "pszichológus" vagyok.
Egy dolgot hadd javítsak ki, mert ez számszaki tévedés: valóban sok ember utána nézhetne pár dolognak, ahogy a kérdező is javasolja, mert nagy a tudatlanság, de tehát a homoszexuálisok aránya átlagosan 10-12 %-ra tehető legújabb nemzetközi pszichológiai statisztikák szerint, ehhez jönnek a biszexek, ill. az olyanok akik csak kalandszerűen bele bocsátkoznak talán csak 1x - 2x valamilyen homokalandba. Ez kamaszkorban nem túl ritka, ettől még nem lesznek homoszexuálisok.
Még azt is szeretném ebből kifolyólag megjegyezni, hogy nem ugyanaz a dolog homoszexuálisnak lenni, és azonos nemű személlyel szexuális viszonyt folytatni. Ez megint nálunk talán újdonság, ettől függetlenül még tény. Érthetőbben erre azt szokták párhuzamként felhozni, hogy nem ugyanaz bűnözőnek lenni mint bűnt elkövetni. Így talán könnyebb. Azt pedig meg se merem említeni, hány %-ban vannak olyanok, akik soha nem vesznek részt ebben, ámde gyakran vannak homoerotikus gondolataik.
Másra nem is reagálok, csak szomorú vagyok, hogy a közvélekedés ilyen szinten van ebben az országban.
Megint lehet lepontozni, mint "álpszichológust", de nagyon jól írta a kérdező, árulják el nekem azok akik "undorító"-nak jellemezték, mi lenne, ha a gyermekükről kiderülne 15-16 évesen, hogy bizony nem a Julikát viszi haza éjszakára, hanem a Petikét? Tud erre valaki válaszolni? Most már nagyon érdekelne.
Azért hoztam párhuzamba a gyerkőcöt a melegekre vonatkozó hozzászolásoddal, mert te is a jogaikkal dobálóztál, hogy joguk van felvonulni, és a gyerkőc anyukája is a gyerkőc jogaival dobálózott. Csak éppen a másik oldalnak is vannak jogaik, a gyerkőc esetében a társai, és a melegek esetében azok a békés polgárok, akiknek elegük van a felvonulásból, hogy ezt kell látniuk, ha kinéznek a lakásuk ablakán. Pl. sokakat zavarnak a belvárosi utcafesztiválok, de a sziget meg nem, mert viszonylag távol esik lakóterülettől, és nem zavarja a lakosokat, ellenben egy belvárosi hangos zenés utcafesztivállal, ugyanígy a melegfelvonulás. Tényleg mondom, hogy a jog csak addig tolerálható, ha mások békéjét nem zavarja. És egy ilyen felvonulás zavarja mások békéjét (megjegyzem, egy politikai felvonulás ugyanígy). Tehát ha kivonulnak egy parkba megrendezni a maguk rendezvényét, ahogy van helye a gospel fesztiválnak a solymári sportpályán, vagy a sziget fesztiválnak ott, ahol van, vagy a majálisoknak a parkokban, vagy a gyereknapnak a városligetben... stb. akkor talán kevesebb embert zavarna, mert nem az ablakuk alatt zajlana, amikor éppen pihenni (dolgozni - mert valakinek munkahelye van a felvonulás útvonalában) szeretne.
A szomszéd zenehallgatását is addig tolerálom, míg nem remeg bele a szobám fala. :-)
Jó, hát én bele fáradtam, ne hari.
De sztem -annak ellenére, h továbbra s emennék el a felvonulásra- ezerszer több zavaró tényezőt kell elviselni nap mint nap, mint azt a menetet, ha már erre éleződött ki a dolog. Ez nem hiszem, h valói indok.
Előző pedig, jaj nekem, te is tudod, hogy sztem a pszichológus se így értette, nem vagy csodabogár, de azért a "normális" szó használatát te is megmagyarázhatnád. Semmi gond nem lenne, ha mindenki tisztelné a másikat és pont. És nincs se csodabogár se beteg se más ...
De a jog kapcsán még: tehát egyenértékűvé akarod tenni azt, hogy a gyerek tehát megsebesíti a társait, netán nagyobb bajt is csinál, és azzal, hogy valaki meleg? Na neeee ...
Úgyhogy én befejeztem, tényleg mintha olyan eleve vesztésre ítélt "vita" lenne, észérveket még mindig nem látok sehol :(
Azért köszi a véleményeket, nem túl sok, de ez is pontosan tükrözi a valós élet arányait, kb. nekem is 10 hetero haveromból mondjuk 1 van aki abszolút nyíltan, gond nélkül tudja ezt kezelni. Szóval oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!