Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kinek mi a baja a melegekkel?

Kinek mi a baja a melegekkel?

Figyelt kérdés
Csak nyugodtan, tabuk nélkül, záporozzanak a kirtikák, vélemények, de azért valami észérv is legyen benne, ne csak a tudatlanságból eredő "mocskos buxi" megjegyzések. Köszi
2009. jún. 10. 11:09
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
Ezzel mostanában próbálkozom: ha ez a legjobb érved, úgy veszem, hogy igazoltál.
2009. jún. 11. 23:14
 42/61 A kérdező kommentje:

Hát a két utolsó bejegyzést nem tudom hova tenni, de oké.

Na eddig összegezve nekem az a legnagyobb problémám, hogy sokan ezt "hálószobatitoknak" tartják, ill. hogy "amig a 4 fal között van addig nincs baj" ... hát azért ezzel nem értek egyet. Mert ezzel azt is mondod, hogy heteroszexuális párok se nagyon mászkáljanak együtt sehova, hiszen nem tartozik senkire, és a 4 fal között azt tesznek amit akarnak. Nem? Szóval ez kicsit sántít. Az meg főleg, hogy szintén páran a melegséget kifejezetten a szexre korlátozzák, és ezért lesz "4 fal közé való". Holott azért a melegek is járnak ám egyetemekre meg munkahelyekre, sőt ha hiszed ha nem, barátkoznak is az értelmesebb hetero réteggel, hiszen miért ne tennék, de komolyan nem értem ezt a szexre való korlátozását az egész melegség kérdésének. Sztem kicsit több annál, minthogy fiúval van szexuális kapcsolata és kész, vége.

Hát fenntartom amit eddig ezek miatt is, hogy nagyon kevesen ismernek közelről is meleget, és sztem meg innen ered minden probléma, hiszen tegyük fel, ha mindenkinek lenne vagy lett volna pár meleg évfolyamtársa gimiben, egyetemen, akkor egész másképpen állna sztem a kérdéshez, csak valéószínűleg vagy sokaknak nem volt vagy egyszerűen nem tudták hogy volt, aztán most mondjuk felnőttként meg egyszerűen nem tudják kezelni a helyzetet, pontosabban hiányzik a tapasztalat.

Egyébként én "még ártatlan", mármint az emberi hülyeségtől mentes kisebb gyerekeken szoktam megfigyelni az aranyos reakciót, nemrég a 12 éves unokatesóm nekem szegezte a kérdést, de teljesen nyíltan, hogy "akkor te ugyanúgy szereted a Petit mint anyu meg apu egymást?" Hát aranyos volt, de valóban aki ilyen korban találkozik a jelenséggel, annak a későbbiek során is egész más lesz a hozzáállása a témához, és nyitott emberként pedig egészen biztos, hogy lesznek meleg barátai is, bármennyire is hetero ő maga.

Hát ok, köszi a válaszokat, azért voltak itt jók is.

2009. jún. 12. 08:55
 43/61 A kérdező kommentje:

Ja és ami megütötte a szemem még (a sok minden más mellett, d emindegy, hosszú lenne):

Milyen az a "díszbúza" ??

2009. jún. 12. 08:56
 44/61 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon hosszú téma. Pszichológusként hadd tegyek csak annyit hozzá, mert nekem meg ez sütötte ki a szemem:

Ki hol olvasta, hogy a melegség rendellenesség? Na igen amig ilyen szintű a tudatlanság ebben az országban, addig nem is tudom mit várunk. Én most pontosan nem is tudom, de 1980 környékén hivatalosan is levették a betegségek listájáról, merthogy nem az!

Vannak nekem is kedves meleg ismerőseim, semmi gond nincs velük. Tudjátok, pszichoterápiában ha felmerül ez valakiben, mindig arról van szó, hogy ezt megerősítsük benne, hiszen ha elnyomódnak a valódi vágyai, érzései, na abból lesz aztán az igazán nagy gubanc.

És hát nekem egy szexuálpszichológus férfi kollegám pont meleg. Na puff, aztán ettől még az egyik legjobb szakember a területén. Nekem az ellen sincs kifogásom, hogy gyereket neveljenek, miért ne? A melegség se nem vírus, hogy elkapható legyen, se nem tanult magatartás, úgyhogy tudományosan alátámasztott tény, hogy semmi esélye egy gyereknek meleggé válni úgymond (bár ez eleve lehetetlen), csak mert melegek között nő fel pl. Ez úgy hülyeség ahogy van. Ez egy genetikai kódolás, ha megvan benne, akkor megvan, ha nincs, nincs, de hogy mondjam, senki se lesz ... ez egy nagyon hülye kifejezés.

Egyetértek azzal, hogy egyrészt a magyar társadalom nagyon utálkozó, zárt és intoleráns, és azzal is, hogy nagyon kevesen ismernek személyesen meleget, aztán innen jön az összes többi probléma.

És a kérdésre válaszolva, természetesen igen, így van, a tolerancia az egyik legnagyobb mércéje az intelligenciának, ezt magam is mondhatni 100%-ban tapasztalom, pedig hát ugye szakmámból eredően elég sok emberrel foglalkozom.

Abba ne menjünk bele, hogy egy meleg ember miért lesz egy kicsit más a személyiségét illetően, mert ez egy nagyon hosszú személyiségfejlődési kérdés, megvannak az okai, de lényeg, hogy negatívumot nem sokat tudok megemlíteni. Azt pedig senki ne is képzelje el, milyen sokat szenved egy olyan fiatal aki küszködik a másságával amelyet éppen felfedezett magában, de az utálkozó környezete miatt kénytelen elnyomni. Sajnos nem egy ilyen szomorú esetem van csak nekem is.

Annak meg én is örülök, hogy azért páran képesek észérvekkel, hideg fejjel mérlegelni a kérdést, és következésképpen semmi kivetnivalót nem találnak benne. Ezt nagyon nagy örömmel olvastam. Hátha mi is egyszer eljutunk a civilizáltabb országok színvonalára, de ez egyelőre messze van, bár az én tapasztalataim azt mutatják, hogy a mostani tizen- és huszonéves generáció ezen a téren jóval nyitottabb, sőt legtöbbnek van is meleg haverja.

2009. jún. 12. 10:59
 45/61 anonim ***** válasza:
100%

"nem akarok beteges országot" --- na ezt már nem is kommentálnám, de meglátogathatnál te magad egy pszichiátriai szakrendelést sztem, mert hogy valami nincs rendben az már távolról is biztos.

Felvonulások témaköre:

1, az én meleg ismerőseim se mennek el és ők maguk s eigen bírják ezt

2, milyen érdekes, hogy ez is csak mindig nálunk, Magyarországon fullad botrányba, ill. olyan amilyen, míg más európai nagyvárosokban tulajdonképpen egy népünnepély, a melegek a heteroszexuális haverjaikkal együtt mennek, és egy jó buli, semmi más. Szóval velünk, magyarokkal van a baj, azt hiszem.

2009. jún. 12. 11:07
 46/61 anonim ***** válasza:
50%
A hálószoba-titokhoz annyit fűznék hozzá, hogy bár eltérőek a kulturális szokások, de érdekes módon még most a 21. században is az egyik távol-keleti országban még a hetero párok se nyilváníthatják ki az egymás iránti érzelmeiket az utcán.
2009. jún. 12. 11:21
 47/61 A kérdező kommentje:
Jó hát persze, ez nagyon kultúra-függő, na de most akkor hozhatnánk ide olyan példát is, hogy egyes közép-afrikai nomád törzseknél pedig bevett szokás, hogy a fiú gyermeket a nagybácsi vezeti be a szex rejtelmeibe, mégse létezik a pedofilia fogalma, egyszerűen nem ismerik, nincs olyan és kész. Hát nagyon izgalms, de szerintem maradjunk csak az elvileg civilizáltabb európai ill. amerikai országokban, és az itteni felfogásokhoz érdemes viszonyítani nyilván. Vagy tévedek?
2009. jún. 12. 16:29
 48/61 A kérdező kommentje:

Valamit nem értek:

Eddig egyetlen egy szakember szólalt meg, most miért mondta az aki mondta, hogy itt milyen érdekes, hogy mindenki szakértő? Sztem mondjuk a pszichológus ezen a területen szakembernek tekinthető, más meg nem mondta, a többi amolyan magánvéélemény volt, vagy ha rosszul tudom, bocsi. De magát a támadást meg nem értem.

2009. jún. 12. 16:31
 49/61 anonim ***** válasza:
0%
Szerencsétlen! Hát még a kérdező os b*zi. Ez talán egy meleg oldal? Valóban mint az 1:09-nél - mennyi itt a melegszakértő!
2009. jún. 13. 08:03
 50/61 anonim ***** válasza:

Sziasztok, mily meglepő, én is meleg vagyok... a 10:59-es válaszolóval (a szakemberrel) maradéktalanul egyetértek! Sikerült nagyjából az összes mondanivalómat kimondania, és tény, hogy nálunk elég intoleránsak az emberek úgy en bloc, tisztelet persze a kivételnek, akik sajnos nincsenek elegen... :(

Hozzám visszatérve, a legjobb barátom tudja rólam, hogy meleg vagyok. Sose felejtem el az időpontot, amikor elmondtam neki. Teljesen görcsben voltam, amikor felhívtam, hogy te figyelj már, beszélnünk kéne egy fontos dologról. Aztán amikor végre kiböktem neki, akkor ezt mondta: "Na és? Azt hittem valami rossz dologról van szó." :))). Az a bizonyos kő (vagy inkább szikla) ott gördült le a szívemről.

Azoknak, akik a melegséget "természetellenesnek" tartják, azoknak azt szoktam mondani, hogy ha valami természetellenes, akkor az vagy nem létezik, vagy pedig az ember alkotása. Utóbbi kilőve, tehát nem természetellenes... és mellesleg az állatvilágban elég gyakori.

Sokszor hallottam olyan eseteket is, amikor a legnagyobb homofób illetőkről derült ki, hogy valójában a melegekkel szembeni gyűlölete abból ered, hogy ő saját maga is észrevette magán, hogy érdeklik a fiúk is, és ez félelemmel tölti el... miként jelenik ez meg? Gyűlöletként, és a melegek iránti ellenszenvétől azt várja, hogy a lelke is könnyebb lesz... ám ez ritka.

2009. jún. 13. 23:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!