Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Dohányosok, mi a véleményetek...

Dohányosok, mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

A napokban összevitáztunk az egyik haverommal, ő dohányos, én nem. Az kezdeményezte a vitát,hogy ő kijelentette,hogy milyen könnyű annak aki nem dohányzik ilyen gazdasági helyzetben és milyen igazságtalan a dohányosoknak,hogy még emelik a cigaretta árát és nehezebben tudják megfizetni.Én azt válaszoltam neki,hogy igen,de senki sem kötelezi őket,hogy cigarettázzanak,azt a pénzt fellehetne használni okosabban is,mert lehetetlennek nem lehetetlen.

S akkor itt kezdődött a vita,na szóval a kérdés az,hogy nektek mi a véleményetek erről.

2012. jan. 12. 07:49
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Végül is, árulják aranyárban, mindenki szokjon le és akkor a nem dohányosok és megszívják, mert, ha nem lesz bevétel a cigiből, másban keresnek pénzbeszerezési lehetőséget. Aztán jön az alkohol, végül senki nem iszik és vége, mit emelhetnek még drasztikusan, ami csak a nép egy felét érinti?

Ezek a szabályozások meg valahol hülyeségek, mert most 5 métert betartom, de elmennek mellettem ugyanúgy beszívják a füstöt, napi X-szer, és más sokkal károsabb dolgokat is beszívnak az emberek.

Valaki jól írta: ez a népbutítás, szítják a vitát, kéne tényleg dohányzó és nem dohányzó szórakozóhely és pont. Más országokban kulturáltan meg tudták oldani, de ez Magyarország! Na majd meglátjuk mi lesz!

2012. jan. 14. 08:59
 32/32 anonim ***** válasza:

Kedves 8:59-es:

itt nem lehet összefüggések felismerését, megértését számon kérni. A dohányosokat habzó szájjal szidó válaszolók (nem mindenki ilyen, de a töbgbség igen) a gyűlölködés öröméért szólalnak meg. Gondoölkodni már kényelmetlenebb. A kedves Kérdező pl. összeesküvés-elméletet gyanított az egyik válaszomban. Buta média-mantra. Nem kell ahhoz sok ész, hogy felismerjük: az élelmiszer-gyártó cégek a "legkisebb ráfordítással - legnagyobb profit" elve alapján választják meg az alapanyagaikat. A legsilányabbakat, a legolcsóbbakat - amelyeknek hiányzó tulajdonságait azután - legtöbb esetben rákkeltő és egyéb hatás szempontjából előzetesen be sem vizsgált - adalékanyagokkal próbálják pótolni. Piaci logika és tiszta sor - de neki (és sokaknak, akik ódzkodnak a gondolkodástól) "összeesküvés-elmélet". Erről ennyit.

2012. jan. 14. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!