Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Dohányosok, mi a véleményetek...

Dohányosok, mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

A napokban összevitáztunk az egyik haverommal, ő dohányos, én nem. Az kezdeményezte a vitát,hogy ő kijelentette,hogy milyen könnyű annak aki nem dohányzik ilyen gazdasági helyzetben és milyen igazságtalan a dohányosoknak,hogy még emelik a cigaretta árát és nehezebben tudják megfizetni.Én azt válaszoltam neki,hogy igen,de senki sem kötelezi őket,hogy cigarettázzanak,azt a pénzt fellehetne használni okosabban is,mert lehetetlennek nem lehetetlen.

S akkor itt kezdődött a vita,na szóval a kérdés az,hogy nektek mi a véleményetek erről.

2012. jan. 12. 07:49
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
94%

A dohányzás egy élvezeti cikk, ha akar dohányozzon, de ne más kárára-idegesítésére.

Én nem dohányzom régóta, megtehetném de inkább más, kevésbé káros dolgokra költöm.

Magamra nézve nem valami egészséges a gumicukor se, de azzal nem teszek rosszat másnak, ha falom a buszmegállóban.

A benzin is drágul, az sem létszükséglet csak az nem lehet kikerülni hiába nincs valakinek kocsija, mert a reggeli zsömlében ott van amit a pékséges kocsi hoz, akinek drágább a tankolás.

A cigit valaki vagy szívja vagy nem, ha kell neki fizesse ki, ez van, minden drágul.

2012. jan. 12. 08:55
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Én dohányzom, de soha nem sírtam azon, ha felemelték a cigaretta árát, mert tudom, hogy nem volna muszáj dohányoznom.
2012. jan. 12. 09:04
 13/32 anonim ***** válasza:
45%
Amit világosan látok: a dohányosokat - a legkülönfélébb eszközökkel: törvénykezés, média, közbeszéd tematizálása - útján első számú közellenségnek kiáltották ki. Lassan már "meglincselhető" csoportnak. Ennek nyilvánvalóan oka van: el kell vonni az emberek figyelmét a világszerte folyó, igazán kárt okozó tevékenységekről: az élelmiszerek adalékanyagokkal történő silányításáról, ezáltal az emberi szervezet károsításáról, sőt: mérgezéséről, valamint a robbanómotorok milliárdjai által előidézett környezetszennyezés tragikus méreteiről. Akinek néha eszébe is jutna, miben áll a valóban mindenkit érintő károkozás, azt le kell beszélni arról, hogy mélyebben is elgondolkodjék ezen. Jobb és kézenfekvőbb, ha a dohányost gyűlöli, aki szabad téren - 5 méterre tőle - elszív egy cigarettát. Példa erre a felháborodott kismama (nem a válaszolók közül!) - aki teljes nyugalommal tologatja a pár hónapos csecsemőt a belvárosi járdán, de ha egy dohányos - gyors léptekkel - elhalad mellette, anyatigrissé válik. Az elemi udvariassági szabályok betartásával természetesen egyetértek. Mindig, mindenben legyünk tekintettel embertársainkra: legyenek dohányzó és nem dohányzó vasúti vagonok, szórakozóhelyek, stb. - de a lincshangulat szítása undorító. Annál is inkább, mert ugyanaz az állam teszi ezt, amely - ha elesne a dohánytermék-forgalmazásból származó, masszív jövedékiadó-bevételektől, - igencsak megérezné a hiányukat. Kénytelen lenne mással pótolni őket: ad absurdum, "nemdohányzási" adót is kivethetne, ahogyan ismerem:-).
2012. jan. 12. 09:45
 14/32 anonim ***** válasza:
51%

Aranyárban kéne árulni, akkor talán megoldódna a probléma.

Bár én is azt mondom, hogy legyen joga dohányozni annak aki akar, de csak úgy, hogy a füstje ne érintsen másokat.

Mivel úgyis lesznek dohányosok, inkább rendesen ki kéne alakítani, hogy el legyenek szeparálva a nem dohányosoktól.

Ha egy vendéglő nem akarja elveszteni a dohányzó vendégeit, akkor alakítson ki dohányzós helyiséget (ahol ehetnek is, ha nekik az jó), de semmiképp NE egy légtérben legyen a nem dohányzó részleggel, tehát külön épületben legyenek a füstölgők.

Ugyanígy vonaton! Az a baj, hogy vannak mocskos emberek, akik sosem fognak odafigyelni a nem dohányzó utasokra és újra meg újra rágyújtanak. Hát jó legyen meg hozzá a joguk, tegyenek minden vonathoz egy dohányzó kocsit a VONAT VÉGÉRE és kész. Hiába szólok rá mondjuk a kerékpárszállító kocsiban a mocsok füstölgőre, hogy hagyja abba, nem teszi. A kalauz intésére talán abbahagyja, de van, hgoy a kalauz is hagyja neki, mert ő maga is dohányos... Kiirthatatlanok. Ha lenne saját dohányzó kocsijuk, akkor nagyobb lenne az esély a békességre, és hogy ne kelljen füstben utaznunk.

A dohányzó kocsi költségeit pedig a dohányárukból befolyó pénzből kellene megvalósítani (semmiképp nem közpénzekből!).

Saját lakásban dohányozni? Alapvetően azt mondom legyen, de... Ha mindig az én lakásomba fújja a szél a bagós szomszéd füstjét....?! Amúgy az olyan családokban, ahol 18 év alatti gyerek van, szintén meg kellene tiltani a lakáson belüli dohányzást!!!! Gondoljátok csak végig, most nem írom le...

Továbbá fontos lenne, hogy a dohánygyártó cégek finanszírozzák a dohányos betegek gyógyítását! (Hát vagy maguk a dohányosok fizessenek külön az orvosoknak, ha dohányzás okozta panasszal kezelik. Micsoda költség lehet a sok bagó okozta tüdőrákos, vagy csak a leszoktató kezelések költségei.... Fontosabb dolgokra is lehetne költeni azt a pénzt!

stb.

2012. jan. 12. 09:53
 15/32 A kérdező kommentje:
09:45 - Mert azok a dohányosok akik nincsenek mással tekintetre azok felérnek egy közellenséggel, ugyanis nagyon káros hatással vannak a környezetre és semmi mentség nincs arra, amikor valaki azonkívül,hogy dohányos, még szemét is
2012. jan. 12. 09:57
 16/32 A kérdező kommentje:
*másra
2012. jan. 12. 09:58
 17/32 anonim ***** válasza:
52%

"a felháborodott kismama (nem a válaszolók közül!) - aki teljes nyugalommal tologatja a pár hónapos csecsemőt a belvárosi járdán, de ha egy dohányos - gyors léptekkel - elhalad mellette, anyatigrissé válik."

Szörnyű az anyatigris jelenség sok esetben, de ez esetben teljesen igaza van!

Nekem ugyan nincs gyerekem, de azt azért sejtem, hogy nem jókedvében és sétálgatásból tologatja a gyerekét a belvárosi járdán. Hanem mert mondjuk orvoshoz kell vinnie, ide kell vinnie, oda kell vinnie, muszáj vinnie. Vagy tologatnia, mert nem lehet folyton karban cipelni, főleg ha csomagok is vannak.

Nincs mindenkinek lehetősége vidéken tiszta levegőn élni. A városban nagyobb a szmog, muszáj elviselni. Azért mert

közlekedni KELL. A közlekedési eszközök meg sajnos nem a legkörnyezetbarátabbak. Fejleszteni kell azt is (pl dohányból befolyó adókból akár), de ez más téma, nem függ össze a dohányzással, nem hasonlítható össze vele, ugyanis dohányozni NEM KELL, az szükséges a mindennapi élethez!

Épp elég a kismamának hogy az autók teleszennyzik az utcát, ahol végig kell tolnia a gyereket. És akkor még a pökhendi bagósokat is tűrje, szagolja, szagolja a gyerek is...

Gondolkozz már!

2012. jan. 12. 10:04
 18/32 A kérdező kommentje:

10:04-azért ez tényleg igaz

pont erről beszélek én is

dohányozzon mindenki otthon vagy parkban,utcán,HA EGYEDÜL VAN

a dohányosok közül viszont rengeteg paraszt van,aki megengedi magának,hogy szinte bárhol rágyújtson,mert hát neki joga van,tegyen a kismama egy másfél órás kerülőt,mert a dohányos nem képes arra,hogy ne gyújtson pont rá egy viszonylag sűrű közlekedésű utcában/helyen

2012. jan. 12. 10:08
 19/32 anonim ***** válasza:
24%

13. Nagyon jót írtál.

14. Amit írsz, kivitelezhetetlen. Mindenki felelős a saját egészségéért, nem csak a dohányos, hanem az is, aki túlzabálja magát egész életében, aztán az elzsírosodott szívével és a koleszterinjével szaladgál az orvoshoz. Szerinted hol lehetne ezek után határvonalat húzni, hogy kinek legyen támogatott a kezelése és kinek nem?

2012. jan. 12. 10:17
 20/32 A kérdező kommentje:
19.-Fogalkozz egy kicsit a 14. második felével,illetve a 17.-el is,mert inkább ott van a lényeg:)
2012. jan. 12. 10:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!