Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Dohányosok, mi a véleményetek...

Dohányosok, mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

A napokban összevitáztunk az egyik haverommal, ő dohányos, én nem. Az kezdeményezte a vitát,hogy ő kijelentette,hogy milyen könnyű annak aki nem dohányzik ilyen gazdasági helyzetben és milyen igazságtalan a dohányosoknak,hogy még emelik a cigaretta árát és nehezebben tudják megfizetni.Én azt válaszoltam neki,hogy igen,de senki sem kötelezi őket,hogy cigarettázzanak,azt a pénzt fellehetne használni okosabban is,mert lehetetlennek nem lehetetlen.

S akkor itt kezdődött a vita,na szóval a kérdés az,hogy nektek mi a véleményetek erről.

2012. jan. 12. 07:49
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
52%

Nekem eléggé rossz érzés ennyi pénzt kiadni a cigarettáért, de ezért egyrészt nem a nemdohányzókat hibáztatom, másrészt a rosszérzést nem az okozza bennem, hogy cigire költöm a pénzt, örülnék, ha csak azt fizetném ki, hanem az, hogy ebből mennyi az adó. Már nagyon kezd idegesíteni, hogy így fej engem az állam, és ezért cserébe semmit a világon nem kapok.

Természetesen senki nem kötelez rá, hogy dohányozzak, csupán a saját függőségem, de ez az én dolgom, nyilván erről nem más tehet. Ettől még a cigaretta adótartalmát irreálisnak tartom.

2012. jan. 12. 10:46
 22/32 anonim ***** válasza:
62%
No persze: közlekedni KELL, szemetet enni KELL..az ellen úgysem tudunk semmit tenni. A saját civilizációnkkal kellene egyesült erővel szembeszállnunk, hogy változtassunk ezen a helyzeten..ahhoz meg gyengék vagyunk, az egész világon. Hát akkor gyűlöljünk már valakit: a legudvariasabbh dohányost is, aki mindenkit tekintetbe vesz, és akinek a jövedéki adójából esetleg gyes-t kapunk. Ezért hatékonyak a manipulátorok minden téren. No, ebből én kiszállok.
2012. jan. 12. 11:08
 23/32 A kérdező kommentje:
11:08- Mond már meg,hol olvastad te hogy a legudvariasabb dohányosokat is utálni kell ? Tanulj meg már olvasni és utána oltsál másokat
2012. jan. 12. 11:11
 24/32 anonim ***** válasza:
30%
Az én kedvencem az összeesküvés elméletes 13-as :)
2012. jan. 12. 14:55
 25/32 A kérdező kommentje:

14:55 - Nekem is :)

Persze most fogadjuk, hogy vagy nem reagálnak többet rá, de ha igen akkor olyasmi lesz, hogy " összeálltak az anti-dohányosok,pfff kész szánalom "

Az igazság az, hogy sajnos a legtöbb dohányosnak tényleg összeesküvés-elméletes érzése van. Azt hiszik mindenki ellenük van,pedig az igazság az, hogy akinek nem inge nem kellene magára vegye, de tényleg nagyon sok dohányos van akinek lekellene vágni a kezét cigarettástól, mert szemtelenül belefújja a füstöt a másik arcába

2012. jan. 12. 15:13
 26/32 anonim ***** válasza:
47%

Én egy közeli példát mondok a tiszteletlen dohányosokról. A húgom az egyetlen az otthoni 4 fős családban, aki még dohányzik, de úgy gondolja, hogy nyugodtan megteheti ezt a konyhában továbbra is, holott pl. szegény barátja január 1-jétől szenved a cigi hiánya okozta megvonási tünetek miatt.

Szerintem ilyen helyzetben egy udvarias dohányos felméri az "erőviszonyokat" és dobbant az erkélyre, ha füstölni szeretne. Ő viszont továbbra is privilégiumnak tartja a benti dohányzást tekintet nélkül a másikra.

Nekem sok dohányos ismerősöm van, sok közüle az udvariatlan is és lehet az én hibám, de ezt az "apróságot" nem tudom elvonatkoztatni egyik személyiségétől sem.

2012. jan. 12. 15:25
 27/32 anonim ***** válasza:

"Szerintem ilyen helyzetben egy udvarias dohányos felméri az "erőviszonyokat" és dobbant az erkélyre, ha füstölni szeretne. Ő viszont továbbra is privilégiumnak tartja a benti dohányzást tekintet nélkül a másikra. "

Össztársadalmi szinten jól teszi. Inkább bent a lakásban dohányozzon és a saját családja szívja, vagy kérlelje, hogy szokjon le. És ne az erkélyen pöfögjön, hogy a szomszédok erkélyére menjen a füst, akik mondjuk éppen ott reggeliznek, vagy bármi.

A dohányost a saját családtagjai hatékonyabban nevelik, mint mondjuk ha a szomszéd szól oda, hogy légyszi ne itt füstölj... Egyetlen szerencsétlen elszenvedők a gyerekek, akik belenőnek/beleszoknak a dohányfüstbe, ha a szüleik bagóznak...

2012. jan. 13. 12:56
 28/32 anonim ***** válasza:

Régen épp ez volt velem.

A szomszéd pasinak gyereke született. Ő a gyerekszobától minél messzebb, az erkély végébe kiállt cigizni.

Az pedig az én ablakomhoz volt a legközelebb, nagyon jó volt reggel fél 6-kor a tömény bagófüstre ébredni, pedig akkor még én is cigizgettem.

Bár bent meg a felettünk lakótól a wc mögötti csöveknél jön át a füst.

Én otthon soha, se kint, se bent.

2012. jan. 13. 13:08
 29/32 anonim ***** válasza:
41%

"DE azért hozzá tartozik, hogy leszokni sokkal nehezebb, mint rászokni, és ha valamilyen segítség is kell, akkor szintúgy pénzbe fog kerülni, nem kevésbe.."

Semmibe nem kerül, csak akaraterő kell hozzá, az meg ingyen van.

20 év/napi két doboz szofi után tettem le.

2012. jan. 13. 13:52
 30/32 anonim ***** válasza:

A kérdés ugye ez volt: "Dohányosok, mi a véleményetek erről?"

Ennek fényében nem igazán értem, miért nem hasznos a válaszom.

2012. jan. 13. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!