Dohányosok, mi a véleményetek erről?
A napokban összevitáztunk az egyik haverommal, ő dohányos, én nem. Az kezdeményezte a vitát,hogy ő kijelentette,hogy milyen könnyű annak aki nem dohányzik ilyen gazdasági helyzetben és milyen igazságtalan a dohányosoknak,hogy még emelik a cigaretta árát és nehezebben tudják megfizetni.Én azt válaszoltam neki,hogy igen,de senki sem kötelezi őket,hogy cigarettázzanak,azt a pénzt fellehetne használni okosabban is,mert lehetetlennek nem lehetetlen.
S akkor itt kezdődött a vita,na szóval a kérdés az,hogy nektek mi a véleményetek erről.
1. Dohányozni mindenkinek van joga, de ezzel ne zavarja azokat, akik nem dohányoznak.
2. Senkit nem kényszeritenek arra, hogy dohányozzon, az nem létszükséglet, hanem saját elhatározása. Ha emiatt kiadásai vannak, az nem mások hibája.
végülis nekem nagyon logikusnak tűnik az egész
elhiszem,hogy kellemetlen nekik az árak miatt,de ne én kelljen már rosszul érezzem magam,hogy nem dohányzom és azt a 800-1000 forintot hasznosabban költöm el
Nekem az a véleményem, hogy a dohányosok azt hiszik övék a világ és őket nehogymár valaki korlátozza a "jogaikban". Lazán rágyújtanak tömött buszmegálló kellős közepén, belefújják a füstöt a pofámba, holott látják, hogy nagy hassal vagyok, de volt, hogy a vásárban szóltam rá egy bagósra, hogy nem kéne tőlem 20 cm-re fújnia.
Én dohányoztam (5 éve leszoktam), tudom milyen érzés, mikor kell, mikor kívánja az ember, de soha nem panaszkodtam az ára miatt. Ha kellett megvettem, ha nem tudtam megvenni max. a hiszti maradt, de az összehasonlítást mindig kerültem a nem dohányos emberekkel.
És valóban, aki le akar szokni, az le tudja tenni, így alaptalan a felháborodás.
Én is támogatom a dohányáruk jövedékének növelését és a kijelölt helyek általánossá válását.
jólvan,szeretem hogy másoknak is ez a hozzáállása
nekem sincs gondom a dohányosokkal,de azért álljon már meg a menet ezekkel a felháborodásokkal
(Már érzem előre, h mit dohányos le leszek pontozva, pedig ahogy olvasom nekünk szól a kérdés :))
Az ára miatt tényleg felesleges bárkinek panaszkodnia, ha kell vegye meg, DE azért hozzá tartozik, hogy leszokni sokkal nehezebb, mint rászokni, és ha valamilyen segítség is kell, akkor szintúgy pénzbe fog kerülni, nem kevésbe...
De a többi részével nem teljesen (hangsúlyozom nem teljesen, m részben igen) értek egyet.
Igen, ne gyújts rá tömött buszmegállóba, vagy étterembe, iskolába stb. helyen, ahol még nekem is mint dohányosnak irritáló.
De lassan már azt is korlátozni fogják, hogy a saját házamba se gyújthatok rá ?
Tipikus magyar dolog, ahelyett, hogy tényleges megoldást keresnénk, ami mindkettő félnek jó, tiltsuk meg, szinte mindenhol...
Dohányzom, de viszont nem iszom, engem, így zavarnak az ittas emberek, őket mikor fogják végre kitiltani?
én nem pontozlak le,sőt, még hasznosnak is találom a válaszodat
szerintem ha minden dohányzónak olyan lenne a hozzáállása mint neked akkor tökéletes volna
a saját házában mindenki azt csinál amit akar,ezzel én is maximálisan egyetértek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!