A dohányosok miért nem fogják fel, hogy még az ún. kulturált dohányzás is lehet nagyon zavaró, így a dohányzás egyáltalán nem magánügy?
Sokan olyan vehemensen szidják az antidohányosokat, ahelyett, hogy a következő dolgokon elgondolkodnának.
1. Láncdohányos valaki. A bőre már cigiszagú. Ugyanolyan zavaró, mintha egy izzadt vagy egy mosdatlan ember szállt volna fel mellém a villamosra.
2. Be akarok menni egy üzletbe, nincs forgalom, az eladó az üzlet előtt elszív két cigit. Jövök, befejezi a bagózást, bemegyünk, sokat kell beszélni, érzem a leheletén a büdöset. Olyan büdös, mintha nem mosott volna fogat. Mivel pont akkor fejezte be a bagózást, amikor odaértem (igaz, hogy utcán tette), tehát kulturált volt, de a szájszagán továbbra is érzem, hogy előtte bagózott.
3. Ketten vagyunk valahol szabad téren (régebben akár zárt térben is), a másik ember rágyújt. Nekem büdös, de elviselem, őt nem zavarja, mert ha zavarná, akkor nem gyújtana rá. Ha én meg nekiállnék szellenteni, akkor meg húzná az orrát az illető.
És még egy szót sem ejtettem a kulturálatlan dohányzásról.
Nem dohányzom,de már idegesít ez a dohányzók elleni hisztéria!
" A bőre cigiszagú" Engem ez nem zavar,mert nem szagolgatok senkit. De az nagyon zavar,amikor elmegy mellettem egy kozmetikumoktól illatozó ember. Sokkal büdösebb,mint egy dohányzó ember.
Az utcán pedig sokkal jobban zavar az autók kipufogója, a szmog. Nyáron a kukás autó szaga.
Mégis kénytelen vagyok elviselni.
nem tudom a kérdezőről, hogy hány kiló, de engem pl a dagadt emberek idegesítenek
semmivel nem jobb mint a dohányzás, mert,
drága (a sok kaja),
egészségtelen (ugyanúgy mint a dohányzás..)
undorító (hadd ne részletezzem:))
és pl a buszon másfél helyet elfoglalnak :D nem mondom hogy jó a dohányzás, de az elhízás is ugyanolyan rossz, csak őket senki nem baszogatja:) szóval aki ide jár hirdetni a dohányosok kárhozását, és túlsúlyos, az szálljon magába:D persze akinek nem inge, ne vegye magára:)
erre nem lehet okosat mondani, mert te elvárod, hogy a világ igazodjon az igényeidhez, és ezt így nem lehet.
ha valakit büdösnek tartasz, egyszerűen nem keresed a társaságát, még akkor sem, ha az illető egy eladó.
pont úgy, ahogy egy dohányzó sem ül be egy nemdohányzó helyre, hogy utána verje az asztalt, hogy neki rá kell gyújtania.
a tömegközlekedés más téma, mert legalábbis itthon úgy büdös, ahogy van, adná az ég, hogy a dohány legyen az egyetlen amit szagolni kell ott.
Kérdező, senki nem tartja magát senkinél többre. Úgy látom, itt te vagy az egyetlen, te fölötte állsz a világnak, és annak kutyakötelessége igazodni hozzád. Elárulok egy titkot: nem fog. Ez a tipikus "vagy megszokik, vagy megszökik" szitu.
Ha nem tetszik, el lehet költözni a Holdra.
Ja, és nem dohányzom...
kedves kérdező: ez a világ nem neked való.
és ezzel nem felbujtani akarlak, de vár a Duna...boldog karácsonyt!
van aki megengedheti magának azt a luxust, hogy nem jár tömegbe :D járjál mindenhova autóval, vagy nem dohányzó sofőrrel taxizz, és akkor meg van oldva. küldj el mást bevásárolni, vagy rendelj mindent internetről. amíg ezeket a luxusokat nem engedheted meg magadnak, addig el kell tűrni a többi embert magad körül:) egy izzadságszagú emberhez odamész megkérdezni, hogy miért büdös? :D
egyébként a szellentős példának semmi értelme.. ki mondta hogy viseld el ha valaki cigizik? kezd el te is húzni az orrod :D ha mellettem nekiállna fingani, lehet én is elkezdenék röhögni, de engem pl nem érdekel, ha valaki csúnyán néz rám, azért mert cigi van nálam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!