Miért fontosabb sok embernek egy meg nem született ember, mint egy már régóta létező?
azaz miért fontosabb egy még meg nem született, valódi, tartalmas gondolatokkal nem rendelkező emberkezdemény
mint egy már élő ember boldogsága?
és ha azért mert a már élő biztos bűnös, akkor miért akarjátok h még egy majdan bűnössé váló megszülessen.
(a kérdés az abortuszra vonatkozik)
Ahogy már előttem is leírták, valóban az elosztással van baj. Kérdező, ne haragudj, de te vádolsz minket azzal, hogy hat ránk a társadalmi nyomás, miközben pont te vagy az, amit a média nyomat ezerrel: a túlnépesedést.
"túlnépesedés.
nos. még tigrisből alig él párszáz példány, az ember térhódítása miatt, addig emberból mennyi is van most? kb közel 8 milliárd."
Mégcsak 7 milliárdnál tartunk, de nem baj.
Az ember térhódítását pedig ne keverd az ember számára szükségtelen környezetszennyezéssel, pazarló életmóddal, stb. Ugyanoda lyukadunk ki, mint amit mondtam: Ha az ember nem lenne önző (nem csak az egyéni érdekek, az üzlet hajtaná), nem a hatalom és a birtoklási vágy lenne a legfontosabb; teljesen szeretetben élnénk, akkor nem lenne gond a "túlnépesedéssel". 7 milliárd békés ember kevesebbet árt a Földnek, mint 1 fanatikus erdőgyújtogató, atombomba robbantgató.
Ebből a túlnépesedési témából is látszik, hogy te, kedves kérdező, egyáltalán nem a problémát találod meg, csak valami ürügyet. Túlnépesedett a Föld? Nem, eszünk ágában sincs új jellemet felvenni, inkább irtsuk ki az emberiséget! Megerőszakolt egy gengszter? Öljük meg a gyereket, az majd megold mindent! Hát én már rég láttam ennyire vak és önigazolgató embert, és mit ne mondjak, már régen ne b*tam fel magam ennyire. A fórumot törlöm a megválaszoltak közül, gyilkosokkal nem diskurálok.
Aki meg azt mondja, hogy a babának nincs öntudata! Basszus, honnan tudod?! A tudomány nem is képes vizsgálni az öntudatot, te meg csak úgy kijelented? Az, hogy emlékei nincsenek, öntudata még van, kár ilyen ostoba álindokokkal igazolnod a saját mocskos felfogásodat, csakhogy tisztára mosd a lelkiismeretedet. Igazából fogalmad sincs, mi az az öntudat, a lényeg, hogy valahogy kimagyarázd, miért jó az abortusz, nem igaz??
Nem tudom, miért erőltetitek az öntudatot.
Nincs.
Nincs, és kész.
Még amikor elkezd beszélni a gyerek, akkor sincs rögtön. Először kialakít egy képet a világról (általánosságban) - majd magáról - és csak ezután jön rá, hogy önmaga egy önálló lény, és milyen valójában. Ekkor lesz csak öntudata.
Pici gyerekek sokszor még magukról is 3. személyben beszélnek.
Egy öntudathoz nagyon komoly szellemi fejlettség kell. A majmok - a legfejlettebbek - pl. gyakorlatilag felnőttkorukra tanulják meg.
A félmajmoknak meg egyáltalán nincs ilyen. Tükörben megtámadják magukat.
Egy magzat a 12. hétig a közelében nincs a félmajmoknak agyi fejlettségben.
most nem a túlnépesedés a téma. amúgy persze, jó elosztással mindent meg lehet oldani, még ha egy talpalatnyi hely se lenne akkor is meg lehetne oldani, a baj az h P.L. nincs elég kőolaj, és gyártani még nem tudunk. pl.. meg amit írtam az eperről azt is gondold végig.
amúgy honnan tudom h nincs öntudata. onnan hogy nem tud válaszolni egy eldöntendő kérdésre. nem inteligens. a fejlettségi szintje egy amőba szintjén áll.
#55-ös
Onnan tudni, hogy nincs öntudata, hogy néhány hetes korában még alig kezdett kifejlődni az idegrendszere. Márpedig az öntudathoz valamilyen idegrendszer KELL!
Az öntudat azért nem egyenlő a képmás felismeréssel (majmos példa), de egy néhány hetes embriónak akkor sincs.
Ezzel nem igazoljuk a "mocskos felfogásunk", hanem meglátjuk a nyilvánvalót. Jössz itt a tudománnyal, pedig csak egy kis józan ész kell, hogy felfogd. A kőnek sincs öntudata. Ezt gondolom te sem vitatod, pedig a tudomány sosem vizsgálta a kövek öntudatának létét. Csak normális ember tisztában van a gondolkodás, értelem azon szükséges feltételével, amit fejlett idegrendszernek neveznek. Az orvostudomány is ezalapján ítélte meg azt a nevezetes 12 hetes kort, ami alatt fejlődik ki a magzat olyan szintre, hogy már nem etikus eltávolítani.
"Igazából fogalmad sincs, mi az az öntudat, a lényeg, hogy valahogy kimagyarázd, miért jó az abortusz, nem igaz??" Inkább neked nincs fogalmad a dolgokról, csak itt megpróbálod bemagyarázni nekünk a begyöpösödött álláspontodat.
jah am túlnépesedés.
az emberek nagy része fölösleges munkát végez, csak azért dolgoznak, h dolgozzanak, mert másra nem tudnak pénzt adni, de a munkájuk, nemhogy fölösleges, de káros.
mivel azzal h azt a munkát amit robot is végezhetne, ember végzi, csak azért h legyen munkája, hátráltatja a fejlődést, mivel ha high-tech robot csinálná, akkor ugye fejlődne a robotika.
nézzetek körül, sok a munkanélküli, de még akik dolgoznak azokra sincs mind szükség, egyszerűen nem kell ennyi ember.
a fejlettségről pedig még annyit. két tipus van, akinek van öntudata, meg aminek nincs.
ez utóbbit töbnyire megesszük, vagy az udvaron alszik. pl: csiga, kacsa, tyúk, kutya, macska, és igen, a három évesnél fiatalabb ember is ez a fejlettségi kategória, habár nem tartjuk az udvaron....csak mihaztartás végett..
"milyen felelőtlenségről beszélsz?
akiket felhoztam példának, saját (lehet hogy amúgy majd örök szerelemmé váló) kapcsolataikat teszik tönkre, mert nem mernek sexelni, még tabletta+óvszer+naptár+egyébb felállásban sem, mert annyira rettegnek a terhességtől..."
Sajnos pont, hogy nem így van. Az emberek/fiatalok nagyon is mernek szexelni, sőt bele se gondolnak a következményeibe. Védekezés nélkül, részegen, ismeretlenül, pár hetes/hónapos ismertség után, fiatalon... ezek az abortuszok legfőbb okai. Nem azért van abortusz, mert az emberek "nem mernek szexelni", hiszen ha nem szexelnek nincs gyerek.
Tehát ez a felelőtlenség, egyrészt a védekezés mellőzése, másrészt a tudatos, megfelelő keretek között gyakorolt szexualitás.
Az erőszak témához: Szerintem az erőszakolás okán fogant gyermekek száma alacsonyabb, mint a felelőtlenségből fakadó gyermekeké. Ugyanis a fogantatáshoz nem csak fizikai aspektusokra, hanem lelki egyensúlyra is szükség van. Nem véletlen, hogy akik viszont gyermeket szeretnének, de stresszes életet élnek, csak hosszú próbálkozások útján esnek teherbe. És mi a valószínűsége, hogy a megerőszakoló pont az ovuláció idejében kapja el áldozatát, és még passzoljanak is a dolgok? Erre sokkal kisebb az esély, mint arra, hogy egy fiatal huzamosabb ideig felelőtlenül gyakorolt szexuális életéből gyermek foganjon. Ebből adódóan ez nem is lehet érv az abortusz mellett, mert ez igen pici százaléka az abortálóknak. Én személy szerint az erőszak esetében még elfogadhatónak tartom az abortuszt, ámbár szerintem spontán bekövetkezne, mivel az anya lelkileg is és fizikailag is meggyötört ...
Túlnépesedés... ezt nem is értettem, hogy jött a képbe. Ha annyira katasztrófális lenne a túlnépesedés, akkor ott a férfi fogamzásgátlás, végleges megoldás... és nem okoz hormonális problémákat. Vagy a nőknek felhelyezhető orvosi eszközök. De NEM az abortusz!
Öntudat? Ha 3 éves korig nincs öntuadata a gyereknek, ahogy valahol írtad, akkor azt jelenti, hogy 3 éves korig levághatod és megfőzheted a gyereked?
A társadalom olyan embereket is életben tart, akik kevesebb felkészültséggel rendelkeznek az élethez, mint egy 3 éves gyerek...
Én pl egy 40 éves mozgás-, beszéd-, táplálkozás-képtelen embert gonzodok. Igen-nem kérdésekre tud felelni... így született. Ha nincs mellette valaki 24 órában, akkor életképtelen.
Mondhatjuk őt is élősködőnek, hisz önamaga képtelen ellátni magát. Van öntudata, de képtelen azt kifejezésre juttatni, ahogy egy emberió is képtelen, hiszen nincsenek meg a fizikális képességezi, de attól még lelke lehet és lehetnek érzelmei. Ezt semmilyen tudományos eszközzel nem tudod mérni és bizonyítani, de az ellenkezőjét sem.
Szóval ezt a 40 éves embert a családja "abortálhatná", mert csak nyűg?! Nincs életpályája, nincsenek konkrét céljai, csak amiket a körülette lévők kitalálnak neki...
Egy embriónak éppúgy joga van az élethez, mint bárkinek. És ettől az élethez való esélytől fosztja meg az anya, aki abortálja. Ha nem abortálja, megszületik és felnő... tehát az abortusz gyilkosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!