Miért fontosabb sok embernek egy meg nem született ember, mint egy már régóta létező?
azaz miért fontosabb egy még meg nem született, valódi, tartalmas gondolatokkal nem rendelkező emberkezdemény
mint egy már élő ember boldogsága?
és ha azért mert a már élő biztos bűnös, akkor miért akarjátok h még egy majdan bűnössé váló megszülessen.
(a kérdés az abortuszra vonatkozik)
Azt hiszem, az embernek akkor alakul ki a pontos nézete, amikor érintett lesz akár saját maga miatt, vagy amikor valamiért érdeklődni kezd a téma iránt, utána olvas, filmeket néz róla.
4-esre reagálva:
"Szerintem aki még nem született meg az nem élőlény.Hiába biológiailag él.Akkor sem."
Ez pl. egy eléggé elhamarkodott megérzésnek tűnik. Érdemes tényleg utána olvasni már csak emiatt is, hogy legalább ezt átgondold. Angliában egészen a születés pillanatáig (amíg nincs kint az egész baba) lehet abortálni. Ha jól olvasom, Te is így gondolod. Nos, akkor már elég nehéz cafatokra vágni úgy, mint kisebb korában, ezért ezt úgy csinálják, hogy meglékelik (a már mindent érző) baba fejét és vákummal kiszippantják az agyát.
A kérdezőre válaszolva:
"miért fontosabb egy még meg nem született, valódi, tartalmas gondolatokkal nem rendelkező emberkezdemény
mint egy már élő ember"
Elég sok ember él valódi, tartalmas gondolatok nélkül, pl. mert infúzióra van kötve évek óta és nincs magánál. Valamiért őket is életben tartjuk, mert megadjuk nekik az esélyt, hogy egyszer majd felébrednek és tartalmas életet fognak élni.
A másik, hogy a meg nem született nem jelenti azt, hogy nem él. A magzat él. Emberi lény. Érez, és bár nem hiszed, de vannak valódi, tartalmas gondolatai. Hallja, amit beszél hozzá az anyja, hallja a zenét, amit játszanak neki. Izgul, ha érzi, hogy az anyja is izgul, és vidám, ha az anyja is az. Lehet, hogy nem érti még a nyelvet, de mégis egyértelműen bizonyított, hogy a gyerek emlékszik rá, mikor már kijött, és lejátszák neki azokat a zenéket, amiket magzat korában, vagy felolvassák neki ugyanazt a mesét.
De mondom, mindennek utána kell járni, és akkor rájövünk, hogy mennyire emberi lény az a magzat, nem csak egy sejtcsomó.
Ajánlom olvasásra azt a riportot, ami egy abortusz párti orvosról szól. Ő elég sok AB-t végzett, tehát tudja, hogy mi az. Végül megváltoztatta nézeteit valamiért:
Utolsó, akkor ott mi lenne a megoldás?
Met ha nem engeded neki az abortuszt, akkor megszüli a gyerekét, aztán megfojtja.
Melyik lenne a jobb?
Amikor egy szerelmes pár, hátterükben biztos egzisztenciával, nekifutnak a családtervezésnek, melyik az a pillanat, amikor a testben fejlődő embriót gyermeküknek tekintik?
Ez az a pillanat, amikor a teszt pozitív lesz. Ekkor már becézgetik, terveznek vele, nevet keresnek neki, odafigyel az anya a testére és a lelkére.
Akkor ilyenkor a szülők csak "képzelődnek"? Egy "nem létező embert" szeretnek? Beszélnek hozzá pedig tudják, hogy "az" nem érti őket? stb...
Tehát egy nem várt baba és éppolyan baba mint egy várt gyermek... csak a szülők hozzáállása negatív.
a bűnös dolgot azoknak írtam, akik minden logikát nélkülözve, a vallásal érvelnének..
amúgy szeretnék egy két példát felhozni az ellenzőknek innen: íme:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szexualitas__24..
oh, meg ezt nem találom, de volt hogy egy egészséges 20onéves férfi akarta elköttetni magát, mert félt h a nő átvágja a fogamzásgátlóval, és majd fizetheti a tartásdíjat.
amúgy a személyes véleményem az hogy nem érzem magam élő, két lábon járó inkubátornak, csak azért mert véletlenül nőnek születtem.
sok érvem van még az abortusz mellet, szerintem akik ellenzik, azok majd akkor pampogjanak ha nekik lesz gyerekük, vagy menjenek el béranyának, ha menteni akarják a babákat, de más ember (már létező) testérő dönteni, olyan módon, hogy törvényt alkotnak rá, hogy "már pedig megszülöd" szerintem gusztustalan, és nőellenes.
Pampogj magadnak te gyilkos! Még képes vagy az ostoba feminizmusodat elővenni, amikor itt egy élő lényről életéről van szó! És vajon te honnan tudod, mikortól érez a baba? Mit tudsz te erről? Semmit, csak a saját érdekeidet nézed, mert rettenetesen önző vagy...
Na csőváz.
Kedves utolsó!
Én megértem a nézeteid, viszont úgy gondolom túlzás gyilkosnak nevezni emiatt bárkit is! És ezt most azért is mondom, mert egyszer egy tanárom kijelentette, hogy aki abortuszt csináltat az gyilkos, holott nem is tudott az osztályáról semmit. Speciel a legjobb bnőmnek volt, mind1 hogy miért. Tehát kérlek, a véleményedet elmondhatod, de gyilkosnak senkit ne nevezz, mert sosem tudhatod!
Akkor én jogosan pampogtam, mert van gyerekem...
(11-es vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!