Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért fontosabb sok embernek...

Miért fontosabb sok embernek egy meg nem született ember, mint egy már régóta létező?

Figyelt kérdés

azaz miért fontosabb egy még meg nem született, valódi, tartalmas gondolatokkal nem rendelkező emberkezdemény

mint egy már élő ember boldogsága?

és ha azért mert a már élő biztos bűnös, akkor miért akarjátok h még egy majdan bűnössé váló megszülessen.

(a kérdés az abortuszra vonatkozik)

2011. dec. 24. 01:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
58%

"ha ezek nem lennének jóval több abortusz lenne, mivel a bolygó kb 9 v 10szeresen túlnépesedett..."

Erre elfelejtettem reagálni. Ez a legnagyobb hülyeség, amit valaha hallottam!!! Túlnépesedett? Ugyan hogy népesedett volna túl? Ez csak egy ostoba híresztelés, amit nyomatnak bele a társadalomba, közben köze sincs a valósághoz. Igen, sok szegény, éhező ember van. Minden korban volt. Ennek oka az önző emberi személyiség, és nem a túlnépesedés. Ha igazságos vagyonelosztás és szeretet lenne a földön, akkor sokkal nagyobb paradicsomban élnénk, mintha csak 20-ad ennyien élnénk a földön, de önző és szeretetlen módon.

36-os voltam.

2011. dec. 27. 11:28
 42/83 anonim ***** válasza:
76%

Elárulnátok, hogy mitől lenne öntudata egy pár hetes magzatnak? Mikor még az újszülöttnek sincs?

Pár év kell neki, mire kifejlődik az öntudat.

Halálfélelme sem nagyon van még... reflexei vannak, amivel menekülni akar a kellemetlen érzések elől. Nagyjából olyan szinten, mint egy csiga.

2011. dec. 27. 18:32
 43/83 A kérdező kommentje:

"

Ennek semmi köze nincs ahhoz h nem tisztelem önmagam. Tisztelem önmagam, de miért azt büntessem, aki nem ártott nekem semmit? Mi abban a logika, hogy ilyenkor abortálok? Tökön rúgnám, széjjel szedném, aki megerőszakolt! De a gyereknek nem ártanék, mert ő nem tehet róla. Ha te ebben bármiféle fanatizmust látsz, csak sajnálni tudlak. Én azt gondolom, ez a lehető legkorrektebb hozzáállás

"

olvass pszchológiás dolgokat. akit megerőszakolnak, annak már a baba gondolatától is felidéződik az egész, olyan mintha folyamatosan kínozná magát, ha megtartja. de látom, te még csak a közelében se voltál, sőt utána sem olvastál, és ilyen filmeket sem néztél, szóval sztem hagyjuk inkább a témát, és ezen gondolkozz még, vagy kicsit járj utána...

2011. dec. 27. 23:24
 44/83 A kérdező kommentje:

most olvastam tovább, és báazt mondtam nem válaszolok..de ez anyira "fájt" h inkább mégis.

szóval... ennek vannak mint említettem, pszichológiai, és fizikai vonzatai, ez nem olyan h legyen babám, és holnap fájdalom nélkül kipottyan. monodm olvasgass utána pszichológia+biológia témakörben.

2011. dec. 27. 23:27
 45/83 A kérdező kommentje:

# 37/44 ma 02:18

köszönöm :), végre egy logikus ember :)

2011. dec. 27. 23:29
 46/83 A kérdező kommentje:

# 37/44 ma 02:18

mint már ítam, ezt inkább a társadalom erőlteti rájuk.

azt a dolgot, amiért ezek az emberek az abortusz mellet döntöttek, pedig logikának hívják.

igen. kész válaszom van. a kérdést azért írtam ki, mert már fáraszt a sok "kis élet" elő emberke.

mert ha tetszik, ha nem nem kis élet. mint 02:18 as is írta, ennyi erővel a spermium is lehetne kis élet. és azt meg senki nem veszi figyelembe, hogy aki kihordja, akarata ellenére, mert rákényszeríti az állam meg az egház, az már egy kifejlett érző lény, akiben van egy már bocsánat a szóért, de élősködő. igen az, mivel az anya testéből él, magát ellátni képtelen, az anyától vonja el a vitamint és az anyának lesz gerincferdülése a bba súlya miatt, azt hiszem ez kimeríti az élősködő biológiai fogalmát.és kicsit már fáraszt h vallási fanatizmusból sokan mégis az élősködőt tartják fontosabbnak, mint a már kész életet.

2011. dec. 27. 23:35
 47/83 A kérdező kommentje:

# 42/46 ma 18:32

neked is köszi, végre valaki ért az elméhez.

2011. dec. 27. 23:38
 48/83 A kérdező kommentje:

túlnépesedés.

nos. még tigrisből alig él párszáz példány, az ember térhódítása miatt, addig emberból mennyi is van most? kb közel 8 milliárd. nézz körül, ez a bolygó nem bír el ennyit. nincs annyi élelem és nyersanyag. mit gondolsz, miért van az élelmiszereinkbe több e betű mint tápanyag?

gondolod ha eprjoghurtot veszel abban ténleg eper van? honnan nőne annyi eper h a fejlettebb világrészben közel 5 milliárd lakosnak jusson?....stb

2011. dec. 27. 23:41
 49/83 anonim ***** válasza:
A túlnépesedés egy kicsit más tészta. Nem jelentene különösebb gondot ez a 7-8 milliárdos létszám, ha ésszerűbben gazdálkodnánk és osztanánk meg az erőforrásokat egymás közt. Mert jelenleg az emberi lakosság kb 30%-a szörnyen pazarol, a maradék meg "szemezgeti a morzsákat". Jelen állapotok között valóban nem engedhetjük meg magunknak ezt a létszámot.
2011. dec. 27. 23:49
 50/83 anonim ***** válasza:

A túlnépesedésnek vannak fokozatai.

Ma már kevés a tiszta folyó, tó és levegő. De még azért lehet inni és lélegezni.

Ha majd életveszélyes lesz beleinni bármibe, vagy szívni egy slukk szabad levegőt - még az sem lesz túlnépesedés, ha közben megoldjuk a tisztítást.

Ha nem lesz minden nap BigMac, az még nem túlnépesedés.

Lesz majd szója és plankton.

A túlnépesedés az, ha az emberek tömegesen elkezdenek meghalni valamilyen életfontosságú dolog hiánya miatt.

Na, az még nagyon messze van. Jelenleg ahol éhínség van - ott azért van, mert egyesek elveszik az ételt, meg minden mást - és maguknak harácsolják össze.

2011. dec. 27. 23:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!