Miféle személyiségzavar az, ha minél fontosabb valami, annál kevésbé képes megtenni az ember? Mitől alakulhat ki ez valakiben?
Gondolkodom, hol lehetne utánaolvasni ennek.
Neked milyen volt a viszonyod a szüleiddel? Szerettek, elfogadtak, bátorítottak, vagy legalább egyikük? Sikerült befejezned a tanulmányaidat, munkát találnod?
Ez nem személyiség zavar, inkább csak elkerülő magatartás, gyógyírja, ha megerőszkolod önmagad, és ahogy mondani szokták fejest ugrasz a mélyvízbe.
Én is nagyon ilyen voltam, nekem az idegen nyelvekkel volt bajom, és mikor már elviselhetetlen volt a szitu, hogy nem tudok letenni egy középszintűt, összekuporgattam némi pénzt és kimentem fél évre Londonba. Az első 2,5-3 hónap szörnyű volt minden este sírva-szorongva, rettegve aludtam el a holnaptól félve, reggel a munkahelyre menet azt hittem elájulok, vagy elhányom magam, volt is amikor elhánytam magam, utána meg szinte egyik napról a másikra elmúlt az idegesség, a gyomorgörcs és a szorongás, rájöttem, hogy nincs miért félnem, már értek mindenkit, és egész jól, gyorsan válaszolok magamhoz képest. Rossz volt hazajönni, de kerestem egy csomó pénzt, és később sikerült a nyelvvizsga is.
Ez a fejes a mélyvízbe, a te esetedben mondjuk az, hogy igenis mindig azt csinálod, ami égetőbb, azt tanulod, ami nem érdekel. Pár hét és nem fog gondot okozni.
Neurotikus teljesítménygátlás. Ez az, amit a köznyelv lustaságnak nevez :)
Ugyanez volt velem is, pszichoterápia segített. Azóta beindult a karrierem, úgyhogy már visszahozta az árát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!