Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kellene egy férfinak...

Miért kellene egy férfinak mosogatnia mikor az női munka?

Figyelt kérdés
A nők se nyírnak füvet.
2011. dec. 13. 20:33
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
100%
Lusta vagy,ebből látszik kérdező.
2011. dec. 14. 00:26
 62/70 anonim ***** válasza:

Hát valóban 10m3 fát még nem aprítottam össze.

De nem egyszer álltam neki 2-3 szál fát láncossal kuglizni, majd azt fejszével hasogatni.

De amikor apám építette a 2 szintes házat akkor terhesen hordtam a téglát és húztam fel a betont a koszorúhoz.Hogy miért??Mert a melósoknak jobban ment ülve sörözni mint dolgozni.

Egyikbe sem haltam bele.

A füvet is rendszeresen nyírom, és még havat is lapátolok.Még élek.

De a párom sem halt még bele egy kis mosogatásba, sűt a porszívó sem rázta meg még soha.

Nem tudom mit csinálnál ha a feleséged egy hétig kórházban lenne.És nem kell rosszra gondolni, semmi rosszat nem kívánok neki, csak menjen el szülni.

Jobbat mondok, ha császározzák őt, garantálom neked hogy akkor ha már otthon van, sem fog neked főzőcskézni és mosogatni.

2011. dec. 14. 07:08
 63/70 anonim ***** válasza:

Fűnyírás, fának a hasogatása én ezeket mind végzem, sőt talicskát is tolok, ha kell. Nő vagyok.

Tudod mi a női munka? A szülés? Az összes többit férfi is végezheti.

2011. dec. 14. 07:27
 64/70 anonim ***** válasza:
Ha a férfinak a kocsmázás és gépezés a dolga,akkor a nőnek az,hogy szépségszalonba és plazaba menjen.Mit szólnál hozzá,ha arra mennél haza,hogy bűzölög lakás,a mosogatóba több hetes,odaszáradt edények,a wc kb olyan mint egy lepukkant állomáson,áll a por a padlón és a polcokon,nem tudsz holnap mit felvenni mert minden ruhád szennyesbe,kinyitod a hűtőt és semmi kaja nincs,csak pár odapenészedett szalámi.Ez nem szemrehányás...de örülnél neki?Szerintem ha egy kis ideig szerepet cserélnél a nejeddel,utána fölnéznél rá,és nagyon megbecsülnéd.Nem azt mondom,hogy most nem...csak sok férfi el se tudja képzelni mennyi dolga van egy nőnek,addig amíg ő nem próbálja ki.
2011. dec. 14. 08:32
 65/70 anonim ***** válasza:

ja,és én nem tudok füvet nyírni meg fát hasogatni,de anyukám meg a nagynéném megszokta csinálni :)

22/L

2011. dec. 14. 08:46
 66/70 anonim ***** válasza:

Látom a kötekedő még mindig nem hiszi el, hogy a száraz deszka könnyen törik. Terhelés alatt szerinted nem törik el? Akkor például a régi fabódék miért szakadnak be, ha ráesik a hó?

[link]

Ezeket ha szét vannak hasadva, akár kézzel is el lehet törni.

2011. dec. 14. 09:38
 67/70 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs olyan, hogy férfi vagy női munka. A másikra történő odafigyelés van. Nem csak szerintem, de a férjem szerint is.

Persze más a helyzet falun és más egy panelban.

Panelos vagyok, de jó esetben falun az a normális, vagy lenne a normális, hogy a fizikai kinti munkákat a férfi végzi, a benti házimunkát pedig a nő. Nem azért, mert a kinti munkára nem képes egy nő, de ha már erősebb fizikummal van megáldva a férfi, akkor csak ne nézze már végig, hogy a felesége csinálja ezeket.

Panelban viszont, hogy nincs favágás, ól takarítása, fűnyírás, inkább megoszlanak a munkák a férfi és nő között. Mert egy csavar becsavarozásához, villanykörte kicseréléséhez...nem kell jó fizikum. Ugyan úgy mint a mosogatáshoz, takarításhoz...

Nálunk az a normális,hogy akinek a munkahelyén fárasztóbb, vagy több a munkája, az nagyobb részt vesz ki a házimunkából. Mikor a férjem naponta fél ötkor kelt a meló miatt, délután nem vártam el tőle, hogy mosogasson vagy bármi mást is csináljon itthon. Viszont mikor neki nem volt munkahelye, akkor minden házimunkát ő végzett. Főzött, takarított, mosogatott, port törölt, csempét, ajtót takarított...Mert akkor pedig ő nem tudta volna elnézni, hogy még én csináljam meg mindezt munka után, mikor ő egész nap itthon lógatja a lábát.

Tehát ezért írtam az elején, hogy nincs férfi és női munka, hanem mindössze szeretet és odafigyelés van. Ja, ez nem pontos. Vagy ez, vagy az. Mert ahol megvan osztva, hogy ez női munka, ezt ezért nem csinálom, ott nincs odafigyelés, ahol pedig van odafigyelés, ott nincs megosztva a munka.

2011. dec. 14. 09:47
 68/70 anonim ***** válasza:

Elfogadom a kérdésben rejlő választ. Ha megmondod, ki és milyen alapon döntötte ezt el, hozzáteszed a szükséges indoklásokat. A kérdés utáni hivatkozás nyilvánvalóan hamis, annyi ellenpéldát hozok, amennyit akarsz.

Messzebbről indulnék. Jól kívánom érezni magam a bőrömben. Ezért választok párt. Ha neki rossz, abból kapok én is. Hát ne legyen neki rossz. Mindkettőnknek sok mindent kell csinálni, amiben nem választhatunk. A maradék időnket és erőnket úgy érdemes beosztani, hogy abból a legtöbb jöjjön ki. Ezért, ha füvet kell nyírni, aki kevésbé fáradt és kevésbé fárad el tőle pont akkor, az nyír. Ugyanez a helyzet mindennel, amiben választani lehet. Az már biológia, és alkat, megszokás, főleg neveltetés kérdése, ki mibe fog belebotlani. Füvet én nyírok, de nem kizárólag. Piacról én hordom haza a kaját, mert jobban bírom, így a másiknak nem pihenéssel kell folytatni. Főzni tudok éppen, de kevésbé szeretek, ilyen az alkatom.

És így megengedhetem magamnak, hogy valamit, amit "szoktam", nem csinálok, mert ott és akkor éppen nincs hozzá kedvem. Ezzel elértük, hogy nincs nemszeretem feladat. Csak egyébként vásárolni ne kéne, mert azt egyikünk se szereti. Ezért együtt tesszük, hamarabb vége, és senkivel nincs kitolás.

Körülbelül e logika mentén találtam meg az optimális megoldást.

2011. dec. 14. 12:31
 69/70 anonim válasza:
mosogatni én is nagyon ritkán szoktam. Ha elkezdem fér perc után nem ,jól, csinálom a többiek szerint.
2011. dec. 16. 18:12
 70/70 anonim ***** válasza:

Én lennék a legboldogabb, ha csak kitaláltam volna a 6 ezer emberre való főzést!!!! Gyere velem holnap, megyek dolgozni, aztán legyél kemény legény!

22/L

2011. dec. 18. 16:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!