Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kellene egy férfinak...

Miért kellene egy férfinak mosogatnia mikor az női munka?

Figyelt kérdés
A nők se nyírnak füvet.
2011. dec. 13. 20:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
29%
Vegre egy ertelmes noi hozzaszolast is olvashattunk, amiben a fiktiv elemeket nem vittek tulzasba .
2011. dec. 13. 21:58
 52/70 anonim ***** válasza:

Kalapácsos-szögeshes pluszban, a 21:12-esnek: igen lehet úgy fát darabolni, azt nem írtam, hogy nem tuskók voltak, hanem régi bontott deszkák, amikben ha a már benne levő rozsdás, kiálló szögbe beleversz egyet vagy hozzávágod a földhöz, reped.

Továbbá egy falusi kiadó házban voltunk, ahol elég furcsaságok voltak, tuskó nem volt, helye sem, a fatároló pedig a másik házikó mögött amiben mások laktak, ott nem állhattam neki. Tuskó ott sem, csak sáros fű.

De ha szerinted ezt csak fantáziáltam akkor biztos a többit is és végigaludtam amíg a párom az elejétől a végéig megcsinált mindent.

2011. dec. 13. 21:59
 53/70 anonim ***** válasza:
9%

Persze-persze, csak neki vagod a foldnek es rogton gyujtos lett belole:D

Latom nem sul le a pofadrol a bor:D

Kepzeld en a multkor ugy mosogattam, h csak neki vagtam a foldnek es rogton tiszta lett a z edeny:D

2011. dec. 13. 22:03
 54/70 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Köszi a választ.

Levontam a következtetéseket.

Én elégedett és boldog vagyok a férjem mellett. Ő is velem. Innentől pont letojjuk ki-mit vállal magára a háztartásban. A lényeg, hogy nekünk ez így jó, segítünk a másiknak, bármi legyen is az.

Egyébként elárulhatnád, hogy mire jó ez a hangulatkeltés? Ettől jobban érzed magad? Zavar, ha más kapcsolatban más a munkamegosztás? Miért zavar ez téged? Miért nem a saját kapcsolatoddal foglalkozol?

2011. dec. 13. 22:14
 55/70 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy pont a mosogatást találtad meg, az egyik legegyszerűbb házimelót, képzeld csak el, hogy neked kéne hazahozni, amit az asszony a piacon összeszedett. Mert ugye a bevásárlás is tipikus női munka, ez előzi meg a főzést, meg a mosogatást. Én átlag másfél-két hétre előre vásárolok,-és ezzel nem vagyok egyedül- nem lógok folyton a piacon mert kiesik az útvonalból. Namármost egy jó tyúk alapból 3 kg. A többiről ne is beszéljünk. 5-6 kg krumpli, hagyma egyéb húsok, zöldségek, gyümölcsök és útközben még bemászok a közértbe is mert útba esik, mirelit meg üveges dolgok, a végeredmény kb. 15-20 kg cucc elosztva száz szatyorban, válltáskában meg kerekes bevásárlókocsiba de azt is haza kell valakinek cibálnia lehetőleg úgy, hogy ne húzzam bele a kutyák által otthagyott "aknákba".Ez persze nem panasz ez tény, én vállaltam, megcsináltam. Aztán a húsokat lemosni, toll tokokat kiszedni, szőrt leperzselni, kiadagolni elrakni. Na csak egy kis hétvégi szórakozás a sok közül. Úgyhogy az a 10 kilós láncfűrész egy igazi háziasszonynak - pláne ha világratolt 1-2 kölyköt is - hát nem akadály. Persze nem erre vágyunk ez igaz, és tutira fárasztó, de ne nézzétek már olyan tehetetlennek a nőket. Egy nő is felvághat több köbméter fát csak néha nyilván megáll pár percre és talán tovább tart de meg lehet csinálni.Pláne ha a nő egyedül van és nincs segítsége kénytelen megcsinálni.

Rokonaim vidékiek. Van ló, csirke, disznó, tehén, farakás. Családfő melózik plusz maszek meló mikor mi, asszonyka két műszakban nyomja. Mindig az ganézik, etet aki időben ott van. Együtt vállalták, együtt csinálják. Nem az a lényeg utál-e mosogatni valaki, hanem ki mennyit melózik mellette és ki hogyan fogja föl a dolgokat. Ez egy párkapcsolatban megegyezés kérdése, keress olyan nőt akit nem zavar, hogy tojsz a házimunkára de akkor neked is oda kell tenned magad a férfi melóra rendesen. Azt hiszem ezt a kérdést azért tetted fel mert alapból olyan családból jöhetsz ahol anyuka mindent a feneked alá rakott és mindenkinek természetes, hogy valaki gondoskodik rólatok. Senki sem tanította meg hogy ez a marha nagy egyenjogúság azzal jár, hogy be kell segíteni, meg kell osztani a feladatokat amik néha összefolynak. Egy normális nő sem fog órákat várni a párjára, hogy kicserélje az égőt. A fius anyukák egyik hibája, hogy nem engedik oda a fiút amikor a saját dolgaikat csinálják,nem oktatják őket arra, hogy vállaljanak közösséget a társukkal. Egy kapcsolat nem arról szól, hogy én és az enyém hanem arról hogy mi és a miénk. Pl a munka. Aztán amikor a fiuka talál egy nőt és az megkéri valamire amit képes lenne megcsinálni de még nem tette mert otthon nem volt szokás hát ki van akadva. És igaza van az egyik kommentelőnek: nincs asszony, nincs anyuka egyedül vagy... addig nem mosogatsz el míg nem találsz valakit? Azt már meg sem kérdem mi lenne, ha gyereket kéne szülnöd, azt hiszem szívesen visszarohannál a mosogatóhoz.

2011. dec. 13. 22:20
 56/70 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy két rövid mondatból egyesek mélylélektani elemzéseket készítenek rólam.

Köszönöm az összes értelmes hozzászólást.

2011. dec. 13. 22:27
 57/70 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, és szerinted mi van azokkal a nőkkel/férfiakkal, akik egyedül, vagy velük azonos nemű lakótársakkal élnek? Ott vagy nem mosogat senki, vagy a másik esetben senki nem cserél mondjuk villanykörtét?

Amúgy bocsánatért esedezem, hogy sosem nyírtam füvet, sosem aprítottam fát, mivel - sajnos vagy nem sajnos - világ életemben panelben laktam. Viszont már jópár dolgot megszereltem a lakásban, amikor szükség volt rá, mert ha én nem csinálom meg, hát más sem fogja. Nekem ne jöjjön azzal senki, hogy valami női munka meg férfi munka, egyszerűen csak a méltóságos uraknak derogál az ilyen mindennapi feladatokat legalább részben ellátni, mert egyszerűbb ráfogni a dolgokat arra, hogy az a nők reszortja.

2011. dec. 13. 22:30
 58/70 anonim ***** válasza:

Miert talan a kerdezo anyjanak nem termeszetes, h a fa fel van vagva, mert valaki gondoskodik rola?

Es latod megint a fantazia, ami ugy tombol bennetek.

Mert 10 kg a furesz...

Es szerinted a fat nem kell emelni, rakni, h fel vagni?hany olyan vagy h leguritani alig tudjak a kocsirol..mondom kevesebbet kellene fantazialni:)

2011. dec. 13. 22:32
 59/70 anonim ***** válasza:

Ezen hülyeség agyalni. Minden ember más és mindenki mást vár el a párjától. Meg kell egyezni bizonyos dolgokban.

Ha a feleség sosem panaszkodik, hogy a férje nem mosogat az egy dolog. El kell döntenie ez neki így természetes vagy elege van de akkor meg szóljon mert ha már a saját társával sem tud kommunikálni na az a szívás. Kedves kérdező: tényleg kívánom neked, hogy nagyobb problémád ne legyen soha, mellesleg ha egyszer meglepnéd anyucit, mire hazajön rendet raksz akkor lehet hogy lenne egy kis ideje kicsípnie magát és egy tipp-topp nőcikével mehetnél szórakozni aki mellesleg még büszke is rád. Ezekkel a dolgokkal sok örömet lehet szerezni egy nőnek talán többet mint egy virágcsokorral. Próbáld csak ki. Nem marad el a hatás.

2011. dec. 13. 22:45
 60/70 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: ezt a favágást úgy nyomod, szinte az az érzésem, hogy téged csak ezért tartanak. :P Igen, tudjuk, azért nincs olyan nő, aki csodás, erős férfiak nélkül él, mert már mind megfagytak ilyen kitűnő favágók nélkül, mint te.

De egyedül élő férfi sincs, mind éhen halt, mert nem volt, aki elmosson nekik egy tányért, amiből megehették volna a frissen levadászott, nyers húst. :D

2011. dec. 13. 22:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!