Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Suli+pénz Más hogy csinálja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 évesen érettségiztem, aztán főiskolás lettem, de csak 1 évig jártam majd abbahagytam. Arra a két félévre diákhitelt vettem fel, 400 ezret. Azóta is dolgozom, most már 3 éve.Szeretnék újra suliba járni, levelező tagozatra, munka mellett. Elég drága, a fizumból nem tudnám fizetni, viszont félek újra felvenni a diákhitelt. 3 éve fizetem a 400 ezrest kölcsönt, és most tartok 530 ezernél.... szóval nem annyira szeretném felvenni, de nem nagyon látok más lehetőséget. A szüleimmel lakok, tehát hazaadok, mellette magamnak veszem a dolgaim(tusfürdő,sampon,borotva,szappan,ruhák,szórakozás,stb.), fizetem a telefonszámlám. Utaznom kellene a suliig, plusz könyvek és jegyzetek, hétvégére kaja.... Fogalmam sincs miből tudnám ezt, más hogy csinálja? Csak a hitel a megoldás?Szüleim nem tudnak támogatni, és párom sincs. Előre is köszönöm a válaszokat, és bocsi ha hosszú lett !

2011. dec. 11. 04:06
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Hááát...ha levelezőre akarsz menni, akkor ugrott az állami támogatás. Csak a hitel marad. Vagy kérdezd meg a munkahelyedet, hogy nem akarnának e továbbképezni, és írjatok tanulmányi szerződést. Más megoldás nem nagyon van.:(
2011. dec. 11. 07:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Kenyes ugy...Most sokan fognak azzal jonni,hogy lehet mellette dolgozni,de az kozel sem eleg mindenre(diakmunka), es en meg nem ismertem olyan embert, aki egy szinvonalas szakra jart es ugy tanult baromi jol diakmunka mellett. Vagy viszonylag gyenge szakon volt,es azert ert el jo eredemenyt,vagy nem dolgozott mellette,max hetvegen. Es egyes szakok mellett dolgozni sem lehet pl. orvosi. Mit szeretnel tanulni? Ez alapjan kellene merlegelni, de en is ujra kezdem,raadasul ugyanazt a szakot, amire egyszer mar felvettek....Ugyhogy sok sikert! Tenyleg 530ezernel tartasz? Bocsi,csak ez olyan hihetetlen, hogy sikerult ezt osszehozni? 1ev utan mennyi volt amennyit ki kellett fizetned?
2011. dec. 11. 07:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Az sem mind1, hogy levelezos lennel vagy nappalis,esetleg estis. Nem csak nappalin van allami,de teny,hogy tobb szak indul allami nappalin,es ha nem mesz mesterre, akkor meg boven el tudsz vegezni ingyen egy alapkepzest,mas kerdes,hogy mire mesz pusztan egy alapkepzessel...Illetve,hogy tervezed eleve koltsegesen kezdesz,vagy a koltsegeket a mindennapi eletre ertetted? Ha tobbet irsz,jobban tudunk segiteni.

2.voltam

2011. dec. 11. 07:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Az első hozzászólást nem értem. Miért ugrott az állami támogatás, ha levelezőre megy?

Messze van tőletek a suli? Diákigazolvánnyal olcsóbban utazhatsz, a kaja meg pár napra nem lehet olyan vészes. Levelezőre jelentkezz államilag finanszírozottra, így csak havi -pár napról van szó. Én annyiból vagyok szerencsés, hogy megyeszékhelyen élek, itt van a városban egyetem és fősuli is. Esetleg valami esélyes szak a közelben?

2011. dec. 11. 09:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Minek a hitel, ha van munka?
2011. dec. 11. 12:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok. A hitelt én sem értem, ha államilag finanszírozottra mész. A könyvek meg oké, hogy nem olcsók, de a fizetésből meg tudod venni őket.
2011. dec. 11. 13:51
 7/9 anonim ***** válasza:
A levelező nem államilag finanszírozott.
2011. dec. 11. 16:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem támogatott a levelező szak, amire jelentkezni szeretnék. 230.000/félév. Dolgozok, nem diákmunka, de a fizetésem nem túl nagy, így utazással, tandíjjal és hazaadással nem jönnék ki, max nagyon neccesen. A szak kommunikáció és médiatudomány, főként az újságírás miatt. Nappalin van államilag támogatott, viszont akkor nem tudok dolgozni...És mivel magamnak veszek mindent, ezt nem tehetem meg. A szüleim nem tudnának eltartani 3 évig, de nem is várnám el tőlük, hiszen felnőtt nő vagyok. Más hogyan csinálja? A diákhitellel kapcsolatban: nem tudom az első év végén hol tartottam, de valóban 530 ezer körül tartok, bár tény, hogy nagyon kevés amit havonta fizetek rá. (5500 Ft.)
2011. dec. 11. 17:03
 9/9 anonim ***** válasza:
A levelező szakok is államilag finanszírozottak, van 1-2 kivétel, de az ritka. Már a 2. diplomát csinálom államilag támogatott levelezőn.
2011. dec. 11. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!