Ti mit tennétek a helyemben? Suli+pénz Más hogy csinálja?
Sziasztok!
17 évesen érettségiztem, aztán főiskolás lettem, de csak 1 évig jártam majd abbahagytam. Arra a két félévre diákhitelt vettem fel, 400 ezret. Azóta is dolgozom, most már 3 éve.Szeretnék újra suliba járni, levelező tagozatra, munka mellett. Elég drága, a fizumból nem tudnám fizetni, viszont félek újra felvenni a diákhitelt. 3 éve fizetem a 400 ezrest kölcsönt, és most tartok 530 ezernél.... szóval nem annyira szeretném felvenni, de nem nagyon látok más lehetőséget. A szüleimmel lakok, tehát hazaadok, mellette magamnak veszem a dolgaim(tusfürdő,sampon,borotva,szappan,ruhák,szórakozás,stb.), fizetem a telefonszámlám. Utaznom kellene a suliig, plusz könyvek és jegyzetek, hétvégére kaja.... Fogalmam sincs miből tudnám ezt, más hogy csinálja? Csak a hitel a megoldás?Szüleim nem tudnak támogatni, és párom sincs. Előre is köszönöm a válaszokat, és bocsi ha hosszú lett !
Az sem mind1, hogy levelezos lennel vagy nappalis,esetleg estis. Nem csak nappalin van allami,de teny,hogy tobb szak indul allami nappalin,es ha nem mesz mesterre, akkor meg boven el tudsz vegezni ingyen egy alapkepzest,mas kerdes,hogy mire mesz pusztan egy alapkepzessel...Illetve,hogy tervezed eleve koltsegesen kezdesz,vagy a koltsegeket a mindennapi eletre ertetted? Ha tobbet irsz,jobban tudunk segiteni.
2.voltam
Az első hozzászólást nem értem. Miért ugrott az állami támogatás, ha levelezőre megy?
Messze van tőletek a suli? Diákigazolvánnyal olcsóbban utazhatsz, a kaja meg pár napra nem lehet olyan vészes. Levelezőre jelentkezz államilag finanszírozottra, így csak havi -pár napról van szó. Én annyiból vagyok szerencsés, hogy megyeszékhelyen élek, itt van a városban egyetem és fősuli is. Esetleg valami esélyes szak a közelben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!