Mit csináljak ha vidéken élek és úgy érzem beleőrülök?
Én Tősgyökeres budapesti vagyok.Egész életemben Budapesten éltem. de sokszor amikor vidékre mentem nyaralni én úgy éreztem,hogy sokkal jobban lehet vidéken szórakozni,és a vidéki gyerekeknek állandó kalandban volt részük..És nekem?? Nagy paneltömbök egymás hegyén hátán.
Csak a lakótelep volt,és az ott élő zárkózott emberek.
Sajnálom,hogy vidéki lány létedre nem ismerted fel a vidék hatalmas előnyeit.
Én ma is ahogy van egy kis szabadságom már húzom is magam vidékre..
01:26
Látod erről beszélek, habár már 25-30 felett vagy jól el tudod magyarázni a miérteket, jól tudsz érvelni és ehhez a tanulásod mellet kellettek azok a tapasztalatok, amiket 18 évesen átéltél, még ha nem is látod be.
Iszonyú sokat olvastam, nem tudsz olyan filmet mondani a klasszikusok közül amiket még nem láttam, néha még színházba is elmentem mégis szerintem egy szinten vagyok mind dumában, mind érvelésben egy városival, aki ezeknek a felét sem csinálta meg. Egyszerűen azért, mert edzettek, sokat beszélnek emberekkel, kommunikálnak, mindenfelé emberek vannak, egy idő után természetessé válik a beszéd. Én van, hogy naponta 2 mondatot beszélek össz-vissz és halk is vagyok, pedig nem akarok az lenni.
01.38-as vagyok
" . Egész más a hangulat, még akkor sem unatkoznék egy nagyvárosban, ha nem lenne senkim, csak sétálnék naponta egyszer, vagy kiülnék... "
Csak azért írod ezt mert fogalmad sincs milyen az élet Pesten.Hidd el nekem,hogy unatkoznál,nem is keveset.A sétáról annyit,hogy az elején amíg tart a varázs mennél sétálni,de amikor már a 20-dik ember köt beléd,amikor már bőven eleged lesz a sok idegbeteg emberekből már nem is fogsz arra vágyni hogy sétálj(főleg télen)
Azért arra kíváncsi lennék,hogy hova is ülnél ki??? Az erkélyre? Hallgatni a szomszédok ordítbálást akiket nem is ismersz? vagy a teraszra? hallgatni az állandó utcazajt,és szagolni a kipufogógáz szagát??
01:38
"a tanulásod mellet kellettek azok a tapasztalatok, amiket 18 évesen átéltél, még ha nem is látod be."
Dehogyis. Csak 30 évesen érettebb vagyok, mint te, és a helyükön tudom kezelni a dolgokat. 30 éves korodban te is érettebb leszel, mert az ember általában előrefelé fejlődik, kivéve, ha iszik vagy drogozik.
"Iszonyú sokat olvastam, nem tudsz olyan filmet mondani a klasszikusok közül amiket még nem láttam, néha még színházba is elmentem mégis szerintem egy szinten vagyok mind dumában, mind érvelésben egy városival"
Kizárt. Úgy látom, kevered a látszatot a valósággal. Ezt majd kinövöd. Tényleg menj "fel" Pestre, költözz kollégiumba, aztán majd a helyükre kerülnek a dolgok nálad is elég hamar. Az persze nem megoldás, ha maradsz, ahol vagy, és arról ábrándozol, hogy bárcsak elmentél volna Pestre. Úgy sose tudnád meg, hogy alaptalanok a mostani félelmeid :)))
"edzettek, sokat beszélnek emberekkel, kommunikálnak, mindenfelé emberek vannak, egy idő után természetessé válik a beszéd"
Én meg egy vidéki kocsmában nem tudnék a parasztokkal szót érteni. Nehogy azt hidd, hogy az kevésbé nehéz terep számomra, mint egy parasztnak az, ha értelmisik között van. Más, de ugyanolyan nehéz.
"Én van, hogy naponta 2 mondatot beszélek össz-vissz és halk is vagyok, pedig nem akarok az lenni."
A 18 évesek vagy félénkek, vagy ha nagyszájúak, akkor idétlenek. Ez érettség kérdése.
De kár a szószaporításért: menj egyetemre egy nagyvárosba.
Amúgy az is helyes szempont, amit az előttem lévők mondtak. A városokban az emberek blazírtak és hidegek, egyáltalán nem lehet velük olyan jókat dumcsizni, mint képzeled. Ha sikerül is, pl. egy szórakozóhelyen, akkor meg csak a vetítés, pózolás megy.
Osztom annak a hozzászólónak a véleményét is, aki azt mondta, hogy a vidékben is vannak lehetőségek, amik a városban nincsenek. Pl. építeni dolgokat, kísérletezni, kalandozni falun lehet, nem városban. Budapest közepén nem lehet pl. bombákat és rakétákat építeni, hogy csak egy gyerekkori hobbymat említsem, aminek csak a vidéki nyaralóban tudtam hódolni :)))
ma 01:43
Szeged is tök jó hely. Menj Szegedre. A szegedi egyetem nagyon erős.
Előbb-utóbb a magad bőrén fogod megtanulni, hogy a nagyvárosokban nem minden fenékig tejfel. Egy darabig tart a varázs, aztán szépen lehullik a cukormáz.
A belvárosban, ami nappal szép, este nem mernék egyedül sétálni - még a külvárosban se, és vannak részek, ahova nappal se mernék egyedül menni... Ja, és nem vagyok paranoiás, nem vagyok pesti, de vidéki nagyobb városban is olyan fazonokba futottam már bele, amikből köszönöm, nem kérek.
Soha nem hittem, hogy fenékig tejfel az élet a városokban, találkoztam/láttam már a rossz oldalukat is, de vidéken megvannak ugyan azok a rossz oldalak elszórva csak itt az ember is kevesebb, más-szóval nehezebben találhatsz támogatókat.
01:53
Igen az ember 30 éves korában előrefelé fejlődik, kivéve ha egy-helyben toporog és vidéki. Nem kitalálom, nagyapám túl van a 70-en, soha nem drogozott, talán 2-3x, ha részeg volt egész életében, és még így látatlanban is megmondom, hogy te felette állsz gondolkodásban, sőt néha úgy érzem én is, és ez nem szenilisség. Volt egy szakmája amiben jó volt és élvezte, de ezen kívül nem feltétlenül kezeli helyén a dolgokat, vagy kezelte valaha is.
Amúgy soha nem volt akcentusom, nem dolgoztam földeken, nem jártam kocsmákba, teljesen elszigetelődtem, de ezt írtam is a kérdésben, neten keresztül beszéltem emberekkel, de mégis úgy érzem szennyez ez a levegő átvitt értelemben, bár lehet tévedek. Parasztokkal én mindig megpróbáltam úgy szót érteni, ahogyan egy normális emberrel, mint amit olvastam/láttam, soha nem sikerült, általában ki kell keljél önmagadból, hogy valamit felfogjanak... Attól tartok ez szokásommá válik egy idő után.
Amúgy ha 30 évesen előrefelé haladsz, akkor mégiscsak van fejlődés 6 éves kor után is. (oké tudom van, csak nem olyan meghatározó..)
"A 18 évesek vagy félénkek, vagy ha nagyszájúak, akkor idétlenek."
Erre tudnék írni egy cáfolatot, de most nem ugrik be egy sem, egyébként sokszor vagyok így, hogy nem ugrik be a tökéletes magyarázat, pedig már ezerszer olvastam, annak ellenére milyen írókon nőttem fel és milyen filozófusok foglalkoztattak. Szóval vagy hülye, vagy a vidék és az ezzel járó elszigetelődés áldozata vagyok.
Egyébként néha az az érzésem van, mintha be lennék zárva ide, amikor pl elmegyek egy nyaralásra nem tűnik olyan fenyegetőnek vagy fontosnak az iskola, egy csomó más utat is látok. Mindig befolyásolja a személyiségem az, ahol vagy akikkel vagyok, amit látok, olvasok. Egy állandó pontra van szükségem önmagamban ami a külső körülmények változásával ellentétben állandóan olyan marad amilyen. Rendszeresen van olyan érzésem havonta, hogy "eljött az idő, most kitörtem", de aztán mégsem, azon is elgondolkodtam, hogy kezdődő mániás depresszióm van.
Én nem értelek téged.18 éves vagy..Ha annyira pocsék az életed miért nem fogod a kis lábaidat és indulsz el a nagy édenbe??? Egyszerűen fogod magad és oda költözöl ahová szeretnél..
Azzal meg ne gyere,hogy nincs rá pénzed,mert ha valaki évek óta azon rínyál,hogy milyen pocsék az élete,börtönben érzi magát egy kisvárosban az tudatosan elkezdi gyűjteni a kis pénzért,hogy egyszer le tudjon lépni..Megtehetted volna,hogy a több év alatt kapott zsebpénzt,ajándék pénz,vagy nyári melóból szerzett pénzt gyűjtögeted,és 18 évesen új életet kezdesz..Ha sült galambot várod akkor sem lesz jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!