Miért irigyek az emberek?
Egy másik kérdésben a kérdésre válaszolva írta valaki, hogy mennyit költött és hol nyaralt. Azonnal beugrott két komment, hogy "de jól megy nektek!".
Ez mire jó? Ettől a kommentálónak is jobb lesz az anyagi helyzete?
A való életben még gyakoribb ez. Mi ezzel a cél? Mi lesz jobb tőle?
Nem szeretem irigykedni, alapjáraton nem is érzem magam irigy embernek.
De olyan sz@r néha, amikor olvasom, hogy A elment B tengerhez, C elment D óceánhoz, én meg még a Balatonnál sem voltam soha.
Persze én nem adok hangot ennek, meg nem böfögök be ilyen megjegyzéseket, de azért néha olyan rosszul esik, amikor tudom, hogy az egész család gürizik, mégsem megyünk semmire.
Az irigyseg emberi tulajdonsag, termeszetes dolog, de tudni kell kordaban tartani. Hangot adni neki nem normalis, vannak, akik mindenfele rosszindulatu dologra kepesek, aminek a gyokere az irigyseg. Ekkor van az irigyseggel gond.
Olyan ember nincs, aki senkire/semmire sem irigy sosem, csak egyesek tudjak kezelni, masok nem. Mindenkiben benne van, csak nagyon valtozo, hogy milyen szinten. Emberi tulajdonsag. Mire jo? Semmire, bosszusagot okoz, nem kelt jo erzest. Egy rossz tulajdonsag. Celja nincs, egy teljesen negativ dolog, de az emberbol kivaltja a hiany valami irant.
En azt utalom a legjobban, mikor mondjak, hogy de szerencses vagy, de jo neked, mert ennyi nyelvet beszelsz, van x diplomad stb, azt nem nezik, hogy ezert mennyit kellett dolgozni...en olyan dologert sosem vagyok irigy, amit el lehet munka altal erni es akinek van, az megdolgozott erte. Engem 1-2 olyan dolog zavar, amiben mas genetikailag/statuszanal fogva szerencsesebb volt, en igy azt sosem tudom elerni (nem anyagiakra gondolok), de ezt sosem fejezem ki senki elott. Ez igy normalis.
Az irigység előre is viheti az embert, ha például más tulajdonságára irigy, de a porba is taszíthatja ha a tárgyi javakra az.
Rám is irigyek, de inkább 10irigyem, mint egy sajnálóm legyen:-)
Irigység kordában tartása???? Hááát nem tudom... CSak saját magamból tudok írni: alapjában véve nem vagyok irigy. Ahogy előttem lévő válaszoló is leírta, abban van némi igazság: én inkább irigykedek olyanokra akinek a genetikájuk más: pl: nekem csámpásak voltak a fogaim, gyerekkoromban a szüleim - kérésem ellenére sem csináltattak fogszabályzót, majd 22 évesen fizethettem több mint 400.000 ft-ot azért amiért 20.000-at kellett volna fizetni 17 évesen... ez okés lenne, viszont az alsó állkapcsomat már nem lehet korrigálni :( e tekintetnem irigy vagyok azokra akiknek:
- nem kellett fogszabályzó mert normálisan nőttek a fogaik
- volt fogszabályzójuk és beállt...
Igazából más téren nem vagyok irigy. Inkább csodálni szoktam az emberek "tudását". Pl táncolok és ha látok valakit jól táncolni, vagy egy szép mozdulatot akkor elhűlök, hogy jaj de szép mozgássor volt. Persze az is más dolog hogy otthon 4 fal között én is megpróbálom lekopizni a mozgást + hozzátenni valamit még, de hát csak így fejlődik a világ :))))
Arra hogy valakinek van 5 gyereke, BNW_je, 1200nm-es lakása....ezekre viszont valahogy nem tudok irigy lenni...
Azért irigyek a magyarok NAGY része, mert egyiknek nagyon sok pénzt adnak a nagy többségnek pedig nagyon keveset. mert az ország 90% csóró már: külföldön van normális pénze szinte mindenkinek: és így nem foglalkozik a másikkal, nem mondom ha magyar országon is lenne nettó: 300-400e fizetés nem lenne annyi irigy ember.. de legalább is jóval kevesebb lenne. csak hát magyar országon a minimálbér a menő nettó 66ezer.. a dolgozó zsebbe mindig üres volt. nem az okostelók a trendik, hanem a csóróság itt!!
Aki normális fizetést akar az elhagyja ezt az éhenkórász országot!!
" ha magyar országon is lenne nettó: 300-400e fizetés nem lenne annyi irigy ember."
Gondolom a külföldi megélhetési költségeket is szeretnéd itt, ugye?
Aki azt mondja hogy azért keresnek többet kint mert drágább az megélhetés az csak ezzel vigasztalja magát.
olvasd el ezt a cikket és rájössz a németeknél még olcsóbb minden nem úgy mint ebbe a lehúzós csóró országban:
A németeknél 19% az áfa!!
ITT: 27%
és a fizetések köszönő viszonyban sincsenek!!
Eza web oldal mindent elmond!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!