Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon mennyire...

Magyarországon mennyire irigyek az emberek?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert belőlem teljesen hiányzik ez a tulajdonság, és hát az ember magából indul ki általában, ezért szeretnék effelől tájékozódni.:)
2009. aug. 28. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Vannak irigyek, vannak nem irigyek. Ezt nem lehet felbontani országokra. De azért átlagosan ne számíts túl sok jóra. :)
2009. aug. 28. 13:54
 2/9 anonim ***** válasza:
nem mondanám őket jóindulatúnak. De külföldön a magyaroknál rosszindulatúbb, irigyebb, aljasabb nép nincs... ott ásnak alá a másiknak, ahol tudnak :/
2009. aug. 28. 13:56
 3/9 anonim válasza:
Szerintem mindenkiben van hajlam az irigykedésre, de talán Magyarországon kicsit többet lehet megtalálni az emberekben. Én legalábbis ezt vettem észre. Emiatt sok az ellenségeskedés is ami sokszor teljesen felesleges.
2009. aug. 28. 13:56
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem, mint mindenütt másutt, de a közhiedelem ezt egészen másként tarja, aminek bizonyitására elmesélnék egy jó kis viccet. Tehát:

Bejelentkezik a kezdő politikus Luciferhez a pokolba, hogy szivesen tenne egy látogatást, mármint, hogy rálátása legyen, hogy folynak ott az események. Lucifer szivesen látja, és el is indulnak együtt egy sétára. A politikusunk álmélkodva látja, hogy hatalmas fortyogó üstök felett egy-egy ördög áll, és vigyáz, hogy senki ki ne mászhasson az üstből, miközben minden üstre rá van irva egy-egy ország neve. Meg is kérdezi rögtön Lucifertől, hogy mi ez? Az meg nevetve válaszol:

- mivel te politikus vagy, igy hát minden ország politikai üstjét mutattam meg neked, ide kerülnek azok, akik nem úgy végzik a dolgukat, ahogyan kellene. Megilletődik erre a kliensünk, egyre hallgatagabban sétál Lucifer oldalán, amikor felderül az arca.

Megpillantotta Magyarország üstjét, ami felett nem vigyázott ördög, hogy nehogy kibújjon belőle valaki, meg is kérdezi, hogy erre az üstre miért nem vigyáz senki?

Lucifer hatalmas önelégültséggel válaszol:

- nincs rá semmi szükség, a magyarok azok olyanok, hogy ha netalán valaki ki is merné emelni a fejét, a többiek azonnal visszahúzzák!

Ennyi a történet, és habár van egy kis politikai szinezete, általánosságban azt hiszem tökéletes képét adja a közhiedelemnek.

2009. aug. 28. 14:08
 5/9 anonim válasza:

Szerintem Magyarországon irigyek az emberek, soha nem elég senkinek az amije van, mindig többet akar. Ha tudnák kilopnák a másik ember szemét.

Én is szoktam néha irigykedni, de akkor mindeg arra gondolok, hogy vannak emberek, akik nálunk is rosszabbul élnek.

2009. aug. 28. 14:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi a közös és a külömbség az amcsi és a magyar között? Mindkettő irigy, de az amcsi ellopja azt amit akar.
2009. aug. 28. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Irigyek persze... Mert a többségnek alig jut valami és azért is gürizik.
2009. aug. 28. 18:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Nincs rá bizonyíték, hogy Magyarországon több az irigy ember, mint máshol.

Az irigység általános emberi tulajdonság, minden korban és helyen előfordul, továbbá minden emberben, csak különböző mértékben.

2009. aug. 28. 20:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon. Tapasztalatom szerint sokkal de sokkal jobban mint más országokban. Ráadásul nálunk nagyon divatos a "dögöljöm meg a szomszéd lova is" gondolkodásmód.
2009. szept. 2. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!