Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit szólsz ehhez a történethez...

Mit szólsz ehhez a történethez? (hogy reagálnál rá? )

Figyelt kérdés

A történet megtörtént

1997-ben 8 fiatal 14-15 évesek megtámadnak egy 14 éves lányt,és csúnyán megverték. Ebből 6 fiatal végül is leállt,és otthagyták az összevert 14 éves lányt.Viszont a 15 éves lány,és egy 14 éves fiú visszament,és kegyetlen módon továbbverik ,majd megölik.

A gyilkos lány mindenkinek eldicsekszik,hogy mit tett,de senki nem szól a rendőrségnek.

A megölt lány édesapja 10 év után megbocsájtott az egyik gyilkosnak..

Ti hogy reagálnátok ha kiderülne,hogy a közvetlen környezetekben történik ilyen eset,vagy kiderül,hogy a lányod/fiad osztálytársai ezt tették??

(ha valakit érdekel leírom,hogy a 8 fiatal milyen büntetést kapott)

2011. jún. 26. 22:41
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Valamiért egy ilyen eset után én sem tudtam volna megbocsájtani a lányom gyilkosának. Ez már több, mint abszurd valahogy nem tudom megérteni. De biztos ő másképp látja a helyzetet, mint én.

A rendőrségen tennék feljelentést. Bár lehet, hogy nincs közöm hozzá, de úgy nem élhetném tovább az életem, hogy tudom , hogy az egyik ismerősömnek a lányát meggyilkolták és a tetteseket is tudom, hogy kik azok. És ha soha nem lakolnak meg bűneikért(?) Pedig megérdemelnék. Még is mit tett az a lány, hogy összeverték és belehalt ebbe?! Szerintem semmit. Ugyanúgy megérdemelnék, ha a gyilkosait összevernék csak úgy valakik vagy még kegyetlenebbül végezni velük.

És engem is érdekel, hogy végül milyen büntetést kaptak a fiatalok, bár sejtem,hogy valami enyhe büntetés lesz, általában így szokott lenni, hogy az aki megérdemelné az erősebb büntetést, az úgy sem kap csak enyhét.

2011. jún. 26. 22:55
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Engem is érdekelne, hogy miért ölték meg a lányt, mit vétett szegény. Érdekelne a büntetés is.
2011. jún. 26. 22:58
 13/35 anonim ***** válasza:
75%

22:53 jah,csak ma már egy 14-15 éves gyerek is drogozik,iszik,cigizik,hogy menőbb legyen,ezek után már nem is csoda ha másokat megölnek ...

13L

2011. jún. 26. 23:00
 14/35 Falko ***** válasza:
56%

"A megölt lány édesapja 10 év után megbocsájtott az egyik gyilkosnak."

Mégis milyen apa lehet az ilyen!?

Ha közvetlen ismerősöm, ha osztálytársam jelentem a jardon.

Ha fiam, lányom, akkor nyilván mégsem jelenthetem fel, úgyhogy megpróbálnám más környezetbe áthelyezni, más nevelési módszerekkel megváltoztatni.

2011. jún. 26. 23:00
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

ennyire nyomorék volt a rendőrség már akkor is? basszus, meghal egy gyerek és nem nyomoznak?

nem elég teljes a kép, hogy hihető legyen a sztori... én akkor voltam 10 éves, és nem emlékszem ilyen hírre.

2011. jún. 26. 23:01
 16/35 anonim válasza:
100%
milyen büntetést kaptak?
2011. jún. 26. 23:03
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire betegnek kell lennie ahhoz egy embernek, hogy még büszke is legyen arra, hogy megölt valakit. Egyszerűen hihetetlen, nem gondolom, hogy ezek a fiatalok normális mentalitású emberek lettek volna.
2011. jún. 26. 23:04
 18/35 A kérdező kommentje:

Pontosan az történt amit az egyik író írt.Az osztálytársak,haverok egyszerűen nem akarták elhinni,hogy 2 tinédzser megölt egy lányt.Az oka? Igazából nem derült ki.Csak annyi,hogy egy esti buli után a 14 éves lány ment hazafelé és a hídon belekötöttek.Megfogták,és megverték.A 8 ember közül az egyik tinédzser mondta,hogy ennyi elég és hagyják ott ahol van a lány.El is mentek,de ketten visszamentek,és tovább verték.Majd a lány az áldozatot a vízhez vitte,és előbb lenyomta a fejét a víz alá,majd a fejére állt,és elszívott egy cigit amikor a lány meghalt.

Végül egy véletlen folytán jutott a hír a rendőrség fülébe,és nekik kellett a holtestet megkeresni a csatornában.

Az ítélet a következő volt.

Mind a 8 tinédzsert a kormányzó javaslatára felnőttként kezelték a brutalitásuk miatt. Hatan akik csak megverték,de a gyilkosságban nem vettek részt(már nem voltak ott) 60 naptól- 1 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték őket.A két tinédzser gyilkos életfogytiglani börtönbüntetést kapott,legkorábban 7 év múlva kérvényezhetik a felülvizsgálatot.

Az egészben az az érdekes,hogy 10 évnek kellett eltelnie,hogy az ítéletet kimondják.Addig a gyilkosok házi őrizetben voltak.A gyilkos fiút tavaly engedték ki a börtönből feltételesen.Ő nagyon megbánta a tettét,és ő kért az édesapától megbocsájtást.Az apa megbocsájtott neki.A lány még mindig börtönben van..Nemsokára neki is lesz egy felülvizsgálata,hogy elengedik-e vagy sem..Sokan ellenzik,hogy kiengedjék..

2011. jún. 26. 23:07
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kiakadnék.:S

És egyból szólnék a rendőrségnek,borzasztó....14 éves még előtte volt az egész élet.És csoportosan megverik...:|

úristen...bocsi de ezen nagyon kiakadtam,és még megbocsájt?:S Hogy én könnyen megbocsájtok valakinek,de azért ez... Örökre bennem maradna,hogy xy ezt tette.Rá se néznék.Borzasztó,hogy ilyen dolgok történnek:(

2011. jún. 26. 23:09
 20/35 anonim ***** válasza:
78%
Hát ha a gyerekem aki megöl valakit, az már nem az én gyerekem... Az nem egy magánügy hogyha ilyet csinál. Olyan nincs hogyha a sajátom akkor nem jelentem fel... Aki ilyet csinál azt nem lehet csak úgy megváltoztatni.
2011. jún. 26. 23:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!