Egy történethez ez jó alap ötlet? (bővebben lent)
Sokat szoktam írogatni, most egy hosszabban töröm a fejem. Eddig erre jutottam(az egész "könyv" levelekből állna):
Kedves Mrs. Gray!
Csomagja valamilyen csoda folytán nálam kötött ki, valószínűleg a héten kisiklott postavonat az okozója. Így hát visszaküldöm önnek. Ilyen időkben amúgy is nehéz levelet, csomagot küldeni.
A legjobbakat kíván,
Szegedy Emília
Kedves Mrs. Gray!
Sajnálattal közlöm, csomagja ismét nálam kötött ki. Vajon mi lehet az okozója? Újra visszaküldöm önnek.
A legjobbakat kíván,
Szegedy Emília
Kedves Szegedy Emília!
Sajnálom a kellemetlenségeket, de most meg fog lepődni. Két hétig Olaszországban nyaraltam, ma értem haza. A levél kupac tetején megláttam az öntől kapott leveleket. Fogalmam sincs ki küldhette önnek a - számomra is ismeretlen- nevemen írt csomagot. Nekem nem is küldték vissza a küldeményt. De majd utána járok a postahivatalban, ez még is csak abszurd!
Üdvözlettel,
Barbara Grey
Ui.: Honnan tudta, hogy beszélek magyarul?
Kedves Barbara Grey!
Biztos valami huligán volt! Semmi baj, nem okozott kellemetlenséget. Kérem, értesítsen minél előbb, mert engem is érdekel. most ön fog meglepődni, válaszomat látva arra a kérdésre, honnan is tudtam, hogy tud maga magyarul. Van nekem egy különleges tehetségem, hogy ha egy magyar ember ír magyarul és egy angol ember magyarul, azonnal látom, melyik volt a magyar ember. Nem tudom hogyan, egyszerűen látom, hogy a betűk formái olyan magyarosak. Drága jó Édesapám volt ilyen, nem ismertem, születésem előtt meghalt.
A legjobbakat kíván,
Szegedy Emília
Kedves Emília!
Ha, nem bánod, szerintem tegeződjünk, hiszen annyiszor írtunk már egymásnak a csomag miatt. Még mindig nincs rá válasz, hogy ki küldhette, de felfigyeltem valamire a leveledben! Azt kérdeztem honnan tudtad, hogy magyar vagyok (mert, igen, nem csak hogy beszélek magyarul, ez az anyanyelvem), azt válaszoltad látod a betűkből. de hát nem én írtam a csomagra a nevemet és a címemet! Tehát, aki küldte a csomagot a nevemben neked, magyar volt. Eléggé érdekes, nem gondolod?
Üdvözlettel,
Barbara
Eddig erre jutottam. A történet a második világháború idején játszódik, a végén kiderül, hogy ez a két nő testvérek, és az apjuk nem halt meg, a csomagot ő küldte Emíliának, Barbara címén(ezért látta Emília, hogy magyar az írás, mivel az apja írta), a legvégén majd, megnézik mi lapul a csomagban: egy régi kép Barbara 2 éves, Emília 4, fogják egymás kezét, mellettük az apjuk és anyjuk áll.
Őszinte véleményt kérek, negatív kritikákat is szívesen fogadok. Unalmas? Néhol érthetetlen?
Köszönöm előre is a válaszokat. 14/L
Hm, érdekesnek tűnik. Tényleg csak 14 vagy? :o Nem olvastam még levélregényt - nem bírtam rávenni magam -, de ha belevágsz ebbe, és esetleg fel is teszed valahova, elküldenéd majd a linket? Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ebből, az alapötlet tetszik. Milyen hosszúra tervezed? Csak, mert akkor annyit tanácsolnék, hogy az apukára csak később térj ki, először ismerjük meg a levelekből a 2 nő jelenlegi életét.
19/L
Igen, 14 vagyok :)
Hát, elég hosszúra tervezem, igen, szeretnék kitérni a nők jelenlegi életére. Hogy az olvasó belelásson a mindennapjaikba. Az már biztos, hogy Barbara egy gazdag nő, látszólag tökéletes munkával, férjjel, 2 gyerekkel, házzal, de nagyon boldogtalan a fojtogató légkörű házasságában.
Emília egyedül él a macskájával, egy kis miskolci albérletben,egy könyvesboltban dolgozik és mindig csak az igazit várja.
Köszi a választ, ha lesz ebből az egészből vmi, feltétlenül elküldöm :)
Szia,
tehetséges vagy, 14 évesen a szókincsed és az élettapasztalatod az, ami miatt esetleg az írásod helyenként nehezen lesz érthető. Bármilyen hosszú lesz is a történet, próbáld színessé tenni, mert nem szeretik az olvasók a monoton történéseket.
Az, hogy már egy komplett terved van a befejezéshez is, mindenképpen jó dolog, mert motiválni fog, hogy ne csak elkezd, de egyszer majd be is fejezd a művedet.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!