Sok vidéki miért utálja "zsigerből" a budapestieket?
Eddigi tapasztalataim szerint, a vidéki emberek sokkal egyszerűbbek (és ezt mindenféle rosszindulat nélkül mondom).
Én egy budapesti fiú vagyok és már volt olyan, hogy vidéken nyaraltunk a családdal és akitől béreltük a házat meghívtuk egy "búcsúvacsorára" az utolsó napon. Ott olyan megjegyzéseket kaptunk (én nem, csak a szüleim) hogy "Jéé ti pestiek tudtok főzni?!?" meg ilyen ostobaságok. Engem nem zavart, hanem inkább mókásnak tartottam...
Aztán a velünk egyidős (akkor kb 15-16 éves) gyerekek mondták nekünk, hogy mi pestiek egy nagy burokban élünk, el vagyunk kényeztetve, egy lebutított magyar nyelvet beszélünk és felsőbbrendűnek képzeljük magunkat.... Nem vettem zokon különösebben, de azért furcsa volt, hogy mennyi előítélet volt bennük. Meg vidéken az utcán mindenki levágja hogy a fővárosból jöttünk. Már abból látszik, ahogy kiszállunk a kocsiból meg ahogy közlekedünk pl egy boltban.
Csak a tapasztalataimat írtam le, semmi bajom a vidéki emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!