Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha lenne egy...

Mit tennétek, ha lenne egy gonoszkodó szomszédotok?

Figyelt kérdés

Van egy idősebb néni a társasházban, és egy-két családot valamiért nagyon utál. Úgy tűnik mi is közéjük tartozunk. Állandóan rólunk és a hasonló korú lakókról beszél a folyosón, mindegy kinek: a többi szomszédnak, a postásnak, a vízóra leolvasónak... Hihető, de nem igaz történeteket talál ki, és persze olyan hangosan mondja, hogy zeng tőle a folyosó, így persze halljuk is. (Pl. lopjuk a reklámújságait, leveleit a postaládából, és direkt kidobjuk. Nem értem miért is tennénk ilyet, mindegy is, a lényeg, hogy nem szoktuk ezt csinálni! Vagy, hogy az alattunk lakókhoz át szoktunk kopogni éjjel...mellesleg van egy kisbabám, aki éjjel szerencsére alszik, ennek nagyon örülünk, és mi is alszunk hála az Égnek! Szóval nem tudom honnan szedi ezeket...)

Sokan élünk itt, így ha valaki nem ismer minket, még lehet, hogy hisznek is neki.

Tudom, nem kellene vele foglalkozni, de én érzékenyebb ember vagyok, és nagyon bánt, ha rosszakat mond rólunk.

Az egyik családdal már beszéltünk egyszer, és mondták, hogy ők is hallják néha, hogy miket mond, ők sem értik, de úgy láttam őket nem izgatja ennyire.

Én viszont már nagyon el szeretnék innen költözni, nem tudok olyan helyen élni, ahol ok nélkül bántanak. Szinte napi program, hogy rólunk beszél.

Egyszer próbáltunk vele beszélni, de akkor csak hebegett-habogott, semmi értelmeset nem tudott mondani.

Azt ne írjátok, hogy ne törődjek vele, mert az nekem nem megy. Idegesít a dolog. :(

2011. ápr. 21. 11:44
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

15:55

Jó ötlet, és tényleg finom, de határozott megoldás. :)

2011. ápr. 21. 16:09
 22/26 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy segítő szándékú a legtöbb válasz, de sajnos nem ismerik az ilyen szomszédok lelkivilágát. Ezek beteg emberek, és nem nagyon lehet rájuk hatni. Nemhiába az öregek között van a legtöbb ilyen, hiszen a szenilitás rájuk jellemző. Lehet, hogy azokat a családokat simán összekeveri valakivel a múltjából, akiket utált. Az is játszik, hogy a 60 év keserűsége után már nincs mit csinálni, csak a másiknak ártani, mert amikor az embert már a kutya se látogatja, és minden nap egészségügyi fájdalmai vannak, akkor ezt így vezeti le.

Az első számú ok az elmebetegség. Olyan sztorikat hallottam, hogy ez az eset azokhoz képest semmi. Amikor az öregasszony az üvegbe gyűjtött pisijét leönti az alatta lakó teraszára, vagy szemetet gyűjt a lakásában, amitől az egész ház bűzlik, hogy lekapcsolgatja a közös órákat, mert hangokat hall, hogy üvölteti a TV-t éjjel, mert süket. A te eseted ehhez képes még elviselhető.

Általában nem vezet eredményre, ha szól az ember, hiszen betegről van szó, nem érti meg. A rendőrség megszüntetheti az okot, amikor történik, de nem akadályozhatja meg, hogy újra és újra meg ne történjen. Ilyen a társasház, de azért kertes házhoz is vannak bőven történetek.

2011. ápr. 21. 16:40
 23/26 anonim ***** válasza:

nekem is van egy bolond szomszédom, más hasonló kérdésnél is meséltem már róla.

a lényeg, h az öreglány egész életében egyedül élt, se férje, gyerekei meg pláne nincsenek. asszem van 2 macskája.

na, ez az idióta olyanokat talál ki, h őt titkosügynökök követik, és mindenfélét írogat a postaládákra, és képes nekiállni éjfélkor kopogtatni a falat, hogy elriassza az üldözőit. tragikomikus. szegénynek már jobb lenne, ha nem lenne az élők sorában, el tudom képzelni, hogy neki sem nagy élmény ez a betegség. nekünk, szomszédoknak meg pláne bosszantó.

2011. ápr. 21. 18:26
 24/26 A kérdező kommentje:

Igen, bosszantó a helyzet.

Lehet, hogy legjobb lenne egy tanyára költözni. :)

2011. ápr. 21. 20:23
 25/26 anonim válasza:

A tanácsom:

Ha halljátok hogy éppen rólatok beszél, menjetek oda hogy csóóóóókolom!Hát már megint pletykálkodni tetszik?ccc nem szép dolog.Ráadásul pont a ....(akivel épp beszélget)vel/vael?Azt tetszett mondani tegnap hogy lopkodja az újságait és direkt trappol ha hazajön, hogy felverje a szomszédságot.Jaj hogy elment az idő...Menne kell majd találkozunk

Vagy:

Ha halljátok hogy rólatok beszél:

Jó napot!Majd tessék már felírni az időpontokat amikor ezeket csináljuk,mert nem hiszem hogy minket szokott látni...Vagy hogy egyátalán szokott-e valakit látni...

Vaaagy:

Csókolom!Most hallottam hogy valaki,valami öregasszony, valami lepcses szájú, aki itt lakik hamis pletykákat terjeszt rólunk.Nem tetszik tudni hogy ki az?

2011. ápr. 25. 16:59
 26/26 A kérdező kommentje:

:)

Köszi

2011. ápr. 26. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!