Mit tennétek, ha lenne egy gonoszkodó szomszédotok?
Van egy idősebb néni a társasházban, és egy-két családot valamiért nagyon utál. Úgy tűnik mi is közéjük tartozunk. Állandóan rólunk és a hasonló korú lakókról beszél a folyosón, mindegy kinek: a többi szomszédnak, a postásnak, a vízóra leolvasónak... Hihető, de nem igaz történeteket talál ki, és persze olyan hangosan mondja, hogy zeng tőle a folyosó, így persze halljuk is. (Pl. lopjuk a reklámújságait, leveleit a postaládából, és direkt kidobjuk. Nem értem miért is tennénk ilyet, mindegy is, a lényeg, hogy nem szoktuk ezt csinálni! Vagy, hogy az alattunk lakókhoz át szoktunk kopogni éjjel...mellesleg van egy kisbabám, aki éjjel szerencsére alszik, ennek nagyon örülünk, és mi is alszunk hála az Égnek! Szóval nem tudom honnan szedi ezeket...)
Sokan élünk itt, így ha valaki nem ismer minket, még lehet, hogy hisznek is neki.
Tudom, nem kellene vele foglalkozni, de én érzékenyebb ember vagyok, és nagyon bánt, ha rosszakat mond rólunk.
Az egyik családdal már beszéltünk egyszer, és mondták, hogy ők is hallják néha, hogy miket mond, ők sem értik, de úgy láttam őket nem izgatja ennyire.
Én viszont már nagyon el szeretnék innen költözni, nem tudok olyan helyen élni, ahol ok nélkül bántanak. Szinte napi program, hogy rólunk beszél.
Egyszer próbáltunk vele beszélni, de akkor csak hebegett-habogott, semmi értelmeset nem tudott mondani.
Azt ne írjátok, hogy ne törődjek vele, mert az nekem nem megy. Idegesít a dolog. :(
Szia!
A mi lépcsőházunkban is akad egy ilyen személy, csak ő egy 35 éves kisgyerekes anyuka, és olyan baromságokat hord össze-vissza, rólunk is, hogy amikor először meghallottam, jól felidegesítettem magam és alig tudtam lenyugodni. Nekünk is van egy kislányunk és előtte beszélgettünk is velük, de amikor ezekről a pletykálásokról, kitalált sztorikról tudomást szereztem, eldöntöttem, hogy vagy jól beolvasok neki, vagy le se sz@rom. Az utóbbi mellett döntöttem, a békességet szeretem, ha összefutunk a lépcsőházban, akkor köszönök és megyek is el mellette. Persze mindig bepróbálkozik egy kis csevejre, de szépen otthagyom. Irritál az egész lénye. Én is szívesen elköltöznék, ne is lássam a hülye, ostoba, pletykafészek képét többet ebben az életben. Az elbeszélgetés vele amúgy se vezetne semmire, mert szerencsétlen mellé olyan buta is, hogy fel se fogná mi a problémám vele. Hogy a többi szomszéd mit gondol rólunk az ő kis sztorijai után? Nem érdekel már, velük is beszélgetek ha összefutunk, szerintem tudják ők is milyen kis pletykagyár a csaj. Ennyi öröme legyen ebben az életben, ha az 1 éves kisfiának nem tud örülni és mellette ilyen kikapcsolódásra van szüksége. Pfff... :P
Bocsi, de a kisbabàdat, hogy fogod késôbb megvédeni? Kezdj el kiàllni magadért, ez egy elég egyszerû eset, annak ellenére megértem hogy szra lehet, na de nehogymàr egy vén banyàtòl beijedj!! Menj oda legkôzelebb aztàn mondd meg neki, hogy a sajàt hàza tàjàn sepregessen, ròlatok le lehet akadni, mert azt talàn mégse kellene megvàrnia mìg te tanìtod meg kesztyûbe dudàlni!!!! Hajrà!! Csak keményen!
Azzal a megoldàssal nem értek egyet, hogy kedveskedni kell neki, mert nem hiszem, hogy a kérdezônek szûksége lenne egy fogadott nagymamira, aki ràadàsul ennyire bunkò!! Bàr aztàn mindenkinek a szìve joga, hogy mit és hogyan tesz!!
Jópofizni tényleg nem tudnék vele, mert aki ilyen gonosz, azzal végképp nem tudnék kedveskedni.
Igaz, ki kell magamért/magunkért állni. Csak én sajnos olyan "magamat emésztős" fajta vagyok, ahelyett, hogy összeszedném magam. De tudom, meg kell próbálni.
14:54
Attól függ, hogy néz ki. Mert lehet jutalom, de lehet büntetés is. :-DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!