Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen a szomszédotok? Mit...

Milyen a szomszédotok? Mit lehet kezdeni egy rossz szomszéddal?

Figyelt kérdés

Én most költözöm új albérletbe, ismerős ajánlotta olcsón, és akkor megyek el, mikor akarok. Pár hónapra tervezem csak. Kérdeztem a szomszédokról, azt mondta, felettem egy \'80-as házaspár van, van, aki már miattuk költözött el, 40 éve ott laknak, ők a "tutik", mindenbe beleszólnak. Egyszer volt egy afrikai albérlőjük, kihívták rá a rendőrséget, mert afrikai.

Gyerekük nincs, és a nő nyíltan büszke rá, hoyg 30 évig besúgó volt. Én nem vagyok olyan hajlékony, mint az ismerősöm, de idegesít, hogy a kulcs átadáskor is elmondta, küldjem el őket, ha becsengetnek. Egy-két nap múlva költözöm. Mivel készüljek? Tudok meredek lenni és kemény, de nem akarok balhét.

Más: a kolléganőm mellett egy alkoholista barom lakik az élettársával, de a mellettük lévő másik lakásban, meg alattuk nem laknak. Folyton ordítanak és üvölt a zene. A kolléganőm kivan idegileg, és hiába szól nekik. Ötletek? (Rendőrség csak ha vér folyik...)

2009. máj. 25. 13:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is elmebeteg vénember volt a felső szomszédunk. Állandóan azzal jött, hogy mi csapkodjuk az ajtót és ő úgy megijed, meg nála hullik a vakolat. Érdekes, nekem fel sem tűnt, volt olyan, hogy egydül voltam otthon, olvastam az ágyban este és hirtelen levágtatott, rátenyerelt a csengőre, és üvöltött, hogy velünk nem lehet együtt élni, és hogy ennek következményei lesznek.

Ő meg minden hajnalban húzogatott valamit a radiátor csövön, meg folyton ugatott a kutyája és olyan volt, mintha bútorokat is húzogatna.

Egyszer mikor lejött és ott pattogott a lépcsőházban, hogy egész délután zajongtunk (otthon sem volt senki) a képébe nevettem, közöltem, hogy talán én jobban tudom, hogy épp mit csinálok, és ugyan nem kellene-e zaklatásnak vennem, hogy rámtör késő este, meg rátenyerel a csengőre és hazugságokat kiabál a lépcsőházban rólam, vele nem lehet együtt élni és ennek következményei lesznek. Én még egyszer sem mentem fel, és elsoroltam mi vele a baj. Aztán közöltem, hogy az esti sétáltatásakor még sose láttam nála zacskót meg kislapátot úgy hogy söprögessen a saját portája előtt.

Azóta elköltöztünk, de nem miattuk, és teleraktam kutyagumival a postaládáját.

Ha azzal csengetnek be, hogy valami bajuk van küldd el őket. Ha meg kihívják a rendőröket mondd meg, hogy mikor költöztél akkor közölték, hogy majd ők odafigyelnek, és állandóan zaklatnak, egyszer akkor állt az ajtód előtt és csengetett, hogy te zajongsz, mikor mentél haza, tehát otthon sem voltál. hehe

2009. máj. 25. 13:40
 2/3 anonim ***** válasza:
98%
Légy velük nagyon kedves és nagyon határozott, és fogd olyan rövidre a beszélgetéseket, amilyenre csak lehet. Pld. határozottan, kedvesen mondd, hogy "elnézést, de telefonban vagyok éppen, köszönöm, hogy be tetszett nézni." beszélgetés lezárva. És tarts velük 3 lépés távolságot, de a kedvességet továbbra se feledd, az csodákat tesz. :) Sok sikert!
2009. máj. 25. 14:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

kicsit hosszú lesz, de leírom :)

amikor vettük a lakást, akkor alattunk még nem volt eladva. (új ép.) Kb 2 hónap után jött egy 33 éves férfi az anyjával, és megvették alattunk.

Nem is volt semmi gond, csak egyik napról a másikra elkezdtek kötekedni levélben.

2-3 levélváltás után abbamaradt.A férjem kiment Angliába dolgozni, és már másnap este kiállt a ffi meg a mamika a lépcsőházba és ordibált, elmondott mindennek, a gyerekeimet szídta.

Ez volt háromszor, a 3 hónap alatt, addig volt kint a férjem.

Harmadikra én is kimentem,(az első kettőnél mire kiértem már behúzódott a csigaházába) és ugyan úgy vissza, szídtam őket stb.Beszóltak anyámnak, anyósomnak, szinte mindenkinek aki jött hozzám.

Hazajött a férjem, nem szólt, mert akkor már kb 2 hete semmi nem volt.

Utána elkezdték kiszúrkálni a bicikligumit,(ez már előtte is volt, csak nem volt ellenük bizonyíték, ezért nem szóltunk) babakocsihuzatot( nincs tárolónk), és amikor már sokadszorra bökte ki a kereket, és a férjem indult volna dolgozni, lement hozzájuk, és ő kezdte a veszekedést. Természetesen mindent tagadtak.

A ffi írogatja a bocsánatkérő leveleketamiről nem tud anyuci, de amikor az anyjával van, akkor más. szerintem az öreglány a kutya, ő uszítja a fiát.

Kiderült, hogy ők olyan lakást kértek a vállalkozótól, ahol nincs gyerek, de mivel már csak ez az egy lakás volt, így a váll. azt hazudta, hogy itt nincs. Hát ennek ellenére alattuk 3-as ikrek, felettük mi, 2 gyerekkel.

Utálják a gyerekeket, és ezért csinálják.

Felfeszegetik a postaládát, stb.

Kiadta a garázsát, de nehogy már elvárja a bérlő, hogy ő ki is pakoljon!-meg ilyen dolgok.

A szomszéd gyerekeket köcs.ögözte az erkélyről,stb.

Most már nem is foglalkozunk velük.

1 hónapja majdnem szívrohamot kapott a mamika, mert a szembenlévő lakásba beköltözött egy fiatal lány, kutyával (nekünk már volt).Bulikat tart, haverok járnak hozzá, éjjel jönnek-mennek tőle.

De nem is baj,most azóta le vannak rólunk akadva.

Remélem ez így is marad.

azért azt még el kell mondani, hogy mindenki szerint "más a gyerek", szóval az lehet a mami baja, hogy soha nem lesz unoka.

Amikor elmegy dolgozni, anyuci az erkélyről figyeli, puszikat küldözgetnek egymásnak :S

Amióta az állomáson "megfogta a férjem"-mármint beszélt vele), azóta az anyja minden nap kikíséri, és megy elé.A pihenés is bajuk, mert ők 9-ig alszanak, amikor a ffi éjszakás, akkor legyen kuss, de már délben csendes pihenő kell nekik, és 8 után is csendet akarnak. Na most mivel nem lehet 2 picigyereknek megmagyarázni ezt, így ebből is megy a vita.

Szóval röhejes banda.

2009. máj. 25. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!