SZERINTETEK MIK A FACEBOOK JÓ ÉS ROSSZ HATÁSAI A TÁRSADALMUNKRA? (BŐVEBBEN LENT)
Ezt a kérdést azért tettem ki , mert ebből írok egy egyetemi disszertációt , hogy az emberek hogyan látják az ilyen internetes közösségeket és milyen hatással van rájuk .
Előre is köszönöm a segítséget:)
Ne ordíts, ha lehet :)
Az alapötlet jó. Megtalálni a rég nem látott ismerősöket, rokonokat. Viszont ez már teljesen másról szól... az emberek egy része már itt éli le az életét. A magánéletük minden rezdülését kiteregetik és sokan ezt ki is használják.
Rossz:
- a tinik már szinte csak a facen élnek
- elgépiesedés
- túlzott beilleszkedési vágy, nem mernek egyediek lenni (pl önpózolós profilképek tucatjai)
- a gép előtt röpül az idő
- tanulás/munka rovására megy 1 idő után
- ...
Jó:
- kapcsolattartás , néha olyanok írnak rám, akikkel rég nem beszéltem :)
- a tudat, h van valaki ismerős, akit meg lehet kérdezni XY helyzetben
- ...
szerintem mindenképpen rossz.
mindenki ott éli a magánéletét. illetve másokkal foglalkoznak. az alapján ítélik meg egyesek az embert hogy hány lájkot kapott a képe, stb.
elavult a levelezés, a szerelmesek egymás után sóvárgása. mindenki ott beszél, chatel, ami rontja a rendes kommunikációt.
A facebooknak semmi jó haszna nincs. Max. annyi, hogy régi barátaidat esetleg megtalálod rajta, főleg, ha külföldiek. De én utálom, ki nem állhatom. Annyira utálom, hogy a böngészőben facebook blokkoló kiegészítést telepítettem, amivel a like gombokat, meg az ilyen modulokat lehet letiltani ahol kiirja kik nézik az oldalt.
Rossz hatások:
Torzítja a személyiséget, károsan befolyásolja a fiatalokat.
Mindenben rossz szinte.
Még egy ok,amiért sok ember kockává válik.
És igen,függőséget okoz sokaknál.
Szerintem nem jó.Nekem nem jött be,kártékony egy oldal.
De jó oldala is van. Nekünk az egyetemi anyagokhoz van 1 zárt csoportunk, oda töltünk fel mindent, és bárki aki tagja, leszedheti. ZH-knál, vizsgán jól jön.
Szóval mindenkinek olyan a megítélése amire hsználja, vagy amire használni tudja. Le merném fogadni, hogy aki csak rosszat ír, az is belép azért oda naponta. Szóval 2 oldala van ennek is, mint az éremnek. Az meg, hogy ki mire használja az ő dolga, nem kell vele foglalkozni. A második válaszoló is én voltam. Üdv. Tessza
A Facebook és a többi internetes közösségi portál, nem más mint ostoba divathullám egy trend, az egész egy nagy nagyzolási mánia.
Nekem sohasem volt, sem facebook-om, sem iwiw-em, sem myvip-em. Mégis nagyon jól elvagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!