Minden fehér ember utálja a cigányokat?
"Én is örülnék egy Hitler klónnak, csak ezúttal a cigányokat kellene irtani, nem a zsidókat. :)
Hasznos volt számodra ez a válasz? Hasznos Félig-meddig hasznos Nem hasznos
Ez a válasz 83%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 02-18 10:12"
ne haragudj ,de te nem vagy méltó az ember névre ,ha ártatlan embereket képes lennél megölni (gyerekek, nők ...).te egy potenciális tömeggyilkos vagy szomorú,hogy erre a válaszodra 83% ot kaptál. érthetetlen.
16:40 nagyon álságos arra hivatkozni,hogy pedig nekem vannak cigány ismerőseim, de kijelenteni, hogy elegem van a romákból. Hogy mersz szembenézni a cigány ismerőseiddel?
egyébként nem tudom ki terjeszti ezt, hogy a roma és a cigány más jelentésű. "A mai magyar nyelvben - más nyelvekhez hasonlóan - a roma és a cigány azonos értelmű szavak, köztük jelentésbéli különbség nincs, csak stilisztikai."
"Természetesen eme kifejezéseket ugyanilyen értelemben használják önmagukra nézve a különböző, csak magyarul, illetve magyarul is beszélő cigány népcsoportok Magyarországon és az egész Kárpát-medencében. A roma kifejezés a rom szó többes számú alakja, amely „embert”, „cigány embert”, „férfit”, illetve „férjet” jelent romani (azaz cigány) nyelven. A cigány elnevezés eredetije a görög görög ατσιγανος (atsziganosz), amelynek eredeti jelentése „érinthetetlen”. A magyarba feltehetően délszláv közvetítéssel került."
utolsónak:
Az athiganosz jelentése még: törvényeket nem betartó, kívülálló.
A roma pedig embert jelent, nincs is a cigány nyelvben külön szó az egyes népekre és fajokra. Magukat romának azaz embernek nevezik a nem roma pedig gádzsó, aki megint nem ember és érdekes módon a zsidókra van külön szavuk a biboldó. Hogy miért különböztették meg pont őket a többi néptől rejtély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!