Minden fehér ember utálja a cigányokat?
nekem van pár jo cigány haver cimborám igaz több fehér barátom van de kevesebba cigány haragosom is mint a fehér
részemről közömbös
de nem keresem a kapcsolatot velük
Nagyon nagyon sokáig hajtogattam hogy én így meg úgy nem vagyok rasszista, még most sem estem át azon a bizonyos határon. De kezd nagyon nagyon kilenni a tököm ezzel a beilleszkedésre tökéletesen alkalmatlan antiszociális, elmebeteg, agresszív, nagyképűsködő, környezetére veszélyes 60%-kal ami sajnos a cigány népesség nagyrészét kiteszi. A magyarok sem ártatlanok: gyűlölködőek vagyunk. DE könyörgöm, megvan az oka. Annak ellenére hogy igenis fentről cenzúrázzák a szólásszabadságot a cigánykérdéssel kapcsolatban, még ennek ellenére is mennyi, töméntelen hír, eset rázza fel minden egyes nap a magyarságot. Ezt nem lehet már eltitkolni, meddig tűri a lakosság mi a szart képzelnek ezek magukról?
NEM a cigányok egészéről beszélek. Ez nem faji kérdés. De tény, hogy a bűnelkövetések roppant nagy része (ugye nem kell ragoznom) cigány elkövető lelkén szárad. A probléma pedig sajnos nem az, hogy "tisztán" lopnak, az embereknek eltűnik egy-két dolguk. Nem, ezen már túlléptek rég. Erőszak erőszak hátán, ezt pedig nem fogja tűrni a a magyar.
Vannak olyan cigány ismerőseim akinek karrierjét és őszinte életét a magyaroknak is példaként lehetne mutogatni, ez is TÉNY. De az is, hogy bár Budapesten nőttem fel (ahol nagyságrendekkel jobb a helyzet mint egyes vidéki területeken) gyerekkoromban évente 3-4 alkalommal kötöttek belém, akartak megverni, kivétel nélkül cigány származásúak amikor azt sem tudtam, hogy van velük ilyen általános probléma. A nevetséges okot keresünk, hogy valakibe beleköthessünk egyszerűen beléjük van nevelve, ebben nőnek fel. Apáról fiúra...
Volt amikor 12 évesen a hóba térdepeltetve könyörögtettek az életemért. Akkor csak sírtam egyet és megtettem, a heten nyolcan voltak és agresszívak, ezesetben sajnos nem túlzás. Nameg egy tökmag voltam. Az esetek maradék részében, hasonló felállással már inkább ahogy körémgyűltek, elsprinteltem miellőtt kettőt mukkantak volna. Ez a kamaszkoromban normális reakciónak számított. Most már viszont nem az.
És rohadtul nem szeretném, hogy a gyerekeim is végigjárják ezt a tapasztalati létrát. Meddig kell megalázkodnunk? Addig amíg el nem pattan a húr...
14:48-as:
Erről beszéltem korábban mikor azt írtam, h nincs itt még egész országra kiterjedő fajgyűlölet, de majd lesz sőt igény van rá. Nem egy embert ismerek, aki pont azt mondta mint te, h ugyan már ne bántsátok a cigányt nem mind ilyen meg hát mégis, ne légy rasszista. mindezt még kb. 6-7 éve. Azóta pedig miután őt is kirabolták meg lassan mindennapos a hírekben, h már megint a cigányok és megmutattam a 2000-es börtönstatisztikát miszerint akkor is több mint 50% volt a cigányok aránya a börtönökben már másképp látják. És bizony egyre többen fogják így látni, ha ez így folytatódik.
Mellesleg mindez nem elő hanem utóitélet és nem rasszizmus. A rasszista az, aki faji alapon rangsorolja az embereket. Viszont aki a cigányokat itt szidja az sztem nem faji hanem kultúrális alapon mondja azt a cigányra, h az.
Kevesen tudják ,de a roma és a cigány nem ugyanazt jelenti. A roma az egy népcsoport neve a cigány pedig egy bizonyos életmódot jelez. Az egy dolog ,h nagy részben tényleg romák művelik ezt, de nem pusztán ők. Nem roma is élhet cigányként vannak ilyenek, őket nevezi a köznép fehér cigánynak. Egy régi már megszűnt blogon volt egy ilyen kitétel: nem szélsőséges cigányellenes hanem szélsőséges-cigány ellenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!