Szerintem nincs szükség a szerecsenmosdatásra, kerek perec kijelentetted hogy hülyék vagyunk akikkel vitázni sem érdemes azért mert más véleményen vagyunk. Ezért jó a párhuzam, tulajdonképpen nem is mondtál ellent. Mert nem azt mondtam nem változhat a konszenzus, vagy a konvenció de amíg ez nem alakul ki elvárható, hogy mindenki egyetértsen, hozzánk igazodjon? Szerintem nem. Márpedig ha csak hülye lehet aki nem fogad el egy nézetet, akkor tulajdonképpen normatív hogy elfogadják. Leírod, hogy ez egy folyamat aminek lehet többféle kimenetele lehet, de valamiért akkor is el kéne fogadni ha racionális érvet továbbra sem láttam mellette.
"A két dolog nem ugyanaz. Ez egy olyan ugrás volt"
Igazából sok tekintetben hasonló. Egyáltalán nem olyan abszurd, mint helikopternek képzelni magad. Sok ember ténylegesen idősebbnek, vagy fiatalabbnak érzi magát a koránál és nehézséget jelent a számukra hogy a környezetük vagy a jog mégis a tényleges koruk alapján kezeli őket. Én reálisabb problémának látom, minthogy valaki stargender azaz úgy érzi a gendere egy csillag. Ez a kategória a te definíciód szerint egy tudományos tény. Szóval én szerintem feltettem egy értékelhető elméleti kérdést, de kaptam rá egy terelést arról hogy ez csúnya, érzéketlen hiteltelenítés. Nem az, és nem is az volt a célja.
"Ellenben ha te tényleg nyugdíjasnak érzed magad, akkor nyilván ezt egy szakember is tudja igazolni"
Igazolja hogy elérted az öregségi nyugdíj korhatárát akkor is ha nem?
"A köszönéssel meg gondolom nem terheled az államot."
Jól gondolod, viszont nem túl konvencionális erre kényszeríteni a társadalom tagjait.
"Csakhogy az egész társadalom ebben az esetben nem egy emberhez igazodik."
Az egy, és az egyén nem ugyanazt jelenti.
"A nemi szerep és a nemi identitás eléggé összefügg, nem?"
Egyáltalán nem kell érintse a nemi identitást hogy a nemi szerepek átalakulnak, vagy hogy valaki nem az adott közegben konvencionális nemi szerepek szerint él.
"Senki nem a biológiai nemek létezését kérdőjelezi meg, hanem az ehhez társuló szerepeket."
Ezredik alkalom, hogy az identitás nem azonos a szereppel. És az egésznek dunsztom sincs mi köze ahhoz, hogy valaki úgy érzi ő stargender. Az pedig egy szalmabáb, hogy csak a neme határozná meg az embert. Senki nem mondta.
"De tudom, hogy próbálják figyelembe venni ezeket is."
Csontváz alapján kizárólag a biológiai nemre tud következtetni. Az egyéb régészeti kontextus figyelembevételével lehet spekulálni a társadalmi státuszra, stb.-re. Nemi, vagy bármilyen más identitásra kifejezetten nehéz. Ezeken a régészeti jegyzékeken láttam általában lelőhely, rassz, becsült kor, biológiai nem meghatározást gendert még egyszer sem. Persze ettől függetlenül léteznek kifejezetten a társadalmi nemekkel kapcsolatos tanulmányok.
"Ma is vannak olyan vadászó-gyűjtögető törzsek, ahol pl. a nemi szerepek teljesen fel vannak cserélve"
Bár nem tudom hogy jön ide, de ez alatt mit is kell érteni? Melyik ez a törzs?
"Pedig sokan primitívként tekintenek rájuk, de társadalmilag sokkal szabadabb életet élnek."
Lehet más véleményed lenne ha hozzájuk költöznél.
Nem...
Férfi: pénisszel születik
Nő: pncival születik
A melegség nem egy "nem" hanem szexualitás.
kettő darab "nem" van és kb 80 szexualitás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!