Hány nem létezik?

Figyelt kérdés

2022. dec. 26. 08:18
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
17%
#39: Én ha ránézek, egy nőies nőt látok és nem kezdek el azon gondolkozni, hogy milyen karakteres arcvonásai vannak. Valóban egy transz nőről van szó egyébként. De én személyesen is ismerek nem egy cisznemű nőt (vagyis női testbe született nőt), akinek sokkal karakteresebb arcvonásai vannak, mint neki. És ismerek transz nőket a fenti nőéhez hasonló, nőies vonásokkal. És akkor még nem beszéltünk a transz férfiakról, akik a tesztoszteronnak köszönhetően masztektómia után teljesen férfinek néznek ki, gyakorlatilag egytől egyig mindenki. Szóval akkor hogy is van ez, hogy első pillantásra megállapítható az ember biológiai neme?
2022. dec. 27. 19:40
 42/62 anonim ***** válasza:
17%
#40: Azt írtad, hogy a transz emberek nem az identitásuk, hanem a hormonterápia, műtétek miatt néznek ki olyannak, amilyen neműek. Azt is írtad, hogy ez biológiai realitás. Szóval akkor mit jelent a biológiai nem fogalma? Én nem definiálom sehogy, mert sok mindent jelenthet a kromoszómáktól kezdve a nemi szerveken és a másodlagos nemi jegyeken keresztül a hormonszintekig és szerintem felesleges is erről beszélni, inkább külön-külön érdemes ezeket nézni. De nincs sok értelme ezeken agyalni, hacsak nem épp egy orvosi vizsgálaton van az illető. Arra viszont még nem kaptam választ, hogy szerintetek mit jelent a biológiai nem.
2022. dec. 27. 19:45
 43/62 anonim ***** válasza:
67%

"Én ha ránézek, egy nőies nőt látok és nem kezdek el azon gondolkozni, hogy milyen karakteres arcvonásai vannak"

És ez min változtat?

"Szóval akkor hogy is van ez, hogy első pillantásra megállapítható az ember biológiai neme?"

Pont úgy, ahogy leírtam. Hogy szinte minden egyes embernél ránézésre megállapítható a biológiai nemük, és emiatt az emberek jellemzően a biológiai nemük szerint is hívják férfinak vagy nőnek az embert.

Hogy nagy ritkán akadnak olyanok, akiknél nem egyértelmű, ettől még a többieknél igen.

A transzok pedig szintén ezt bizonyítják, amit leírtam, hisz épp azért igyekeznek megváltoztatni a külsejüket, mert eredetileg rajtuk is egyértelműen látszott a biológiai nemük. Amíg el nem torzították.

2022. dec. 27. 19:51
 44/62 anonim ***** válasza:
68%
42: A biológiai nem a kromoszómák alapján meghatározott nem, de a nemi kromoszómák és a nemi jellegzetességek nem egymástól független dolgok. A nemi kromoszómák alapvetően meghatározzák a nemi jellegzetességeket is. Ezért nem szükséges alapvetően semmilyen kromoszómavizsgálat a másik biológiai nemének a megállapításához. Léteznek a genotípustól különböző okokból eltérő jellegzetességekkel bíró például interszex emberek, de ennek is biológiai háttere van és semmi köze a genderhez. Az orvostudomány fejlődésével pedig már az elmúlt pár évtizedben képessé váltunk arra, hogy mesterségesen a másik nem jellegzetességeit alakítsuk ki egy nő vagy férfi vonatkozásában, de ettől még nem tartoznak az adott nemhez. A természetes biológiai adottságaik nem tennék lehetővé hogy egy transz nő férfi nemi szerveket növesszen, átalakuljon a hormonháztartása stb. Ez egy mesterséges képződmény, ami addig tart/működhet amíg az illető kezelés alatt áll, ugyanis ha nem távolították el az eredeti ivarszerveit kezelés nélkül visszatérnek az eredeti jellegzetességei, ha eltávolították akkor pedig hormonokat kell szednie hogy ne menjen tropára a szervezete mert ezeket magától nem termeli. Egy transz nő nem lesz nő, mint ahogy én sem leszek 16 éves akkor sem ha plasztikával annak néznék ki, mások első blikkre azt mondanák és a boltban elkérnék a személyimet amikor pezsgőt vennék.
2022. dec. 27. 20:34
 45/62 anonim ***** válasza:
62%
Jav*: Hogy egy transz “férfi” férfi nemi szerveket növesszen, bocsánat.
2022. dec. 27. 20:36
 46/62 A kérdező kommentje:

Nem kell velük vitatkozni, kedves #42. Direkt zártam le én is, mert ignoráns, buta emberekkel nem érdemes párbeszédet folytatni szerintem.

Idézem a viccet:

- Mester, mi a boldogság titka?

- Az, hogy ne veszekedj hülyékkel.

- Én nem hiszem, hogy ez lenne a titok.

- Igazad van.

Persze ha neked erre van energiád és időd, akkor nyugodtan.

Én elmentem inkább biciklizni, mert kellemes volt az este.

2022. dec. 27. 21:01
 47/62 anonim ***** válasza:
67%

"mert ignoráns, buta emberekkel nem érdemes párbeszédet folytatni szerintem."

Akarod mondsmani, tényekkel? Eddig elég egyoldalú a vita, mi hozzuk a tudományos tényeket, a biológiát, ti meg igyekeztek ezeket semmibe venni.

2022. dec. 27. 21:04
 48/62 A kérdező kommentje:

Nem volt semmibe véve a biológia. Te ignoráltál egyéb tudományos tényeket. A biológiának is csak max a genetikai szegmensét vetted figyelembe és szerintem azt sem teljes egészében.

Azt a részt pedig meg sem említem, amikor letagadtad, nem létezőnek állítottad be mások problémáit, sérelmeit és traumáit.

2022. dec. 27. 21:15
 49/62 A kérdező kommentje:
☮️&❤️ 🙏
2022. dec. 27. 21:18
 50/62 anonim ***** válasza:
67%

Tudományos tényeket pont egyet sem mutattál.

Mellesleg nem csak a genetikai szegmens, minden létező szegmense alapján ugyanaz a tény, hogy az emlős állatoknak, így az embernek is két neme van.

Nem létezőnek meg semmit nem állítottam be, ne hazudozz!

2022. dec. 27. 21:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!